اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

گردش مالي 70 هزار ميلياردي صنعت گيم در کشور

مديرعامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي کشور از وجود 29 ميليون گيمر فعال در ايران و گردش مالي 70 هزار ميليارد توماني اين صنعت خبر داد.

گردش مالي 70 هزار ميلياردي صنعت گيم در کشور

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حاجيميرزايي در شوراي فرهنگ عمومي استان اصفهان با ارائه گزارشي از وضعيت صنعت گيم در کشور و استان اصفهان، اظهار داشت: طبق آخرين پيمايش انجام شده توسط بنياد ملي بازيها، 29 ميليون گيمر فعال در کشور وجود دارد. ساليانه تعداد قابل توجهي بازي ويدئويي در کشور توليد و مجوز نشر دريافت ميکنند. در حال حاضر، بيش از 100 شرکت و تيم فعال بازيسازي در کشور فعاليت دارند.

وي با اشاره به گردش مالي اين صنعت گفت: گردش مالي مستقيم اين صنعت، حدود 70 هزار ميليارد تومان است که اين رقم، صرفاً ميزان هزينه کردي است که خانوادهها براي بازيها انجام ميدهند و شامل هزينههاي زيرساختي نميشود. اين صنعت، براي بيش از هزار نفر شغل ايجاد کرده است.

حاجيميرزايي در خصوص پراکندگي سني بازيکنان اظهار داشت: برخلاف تصور رايج، بازيهاي رايانهاي مختص کودکان و نوجوانان نيستند و عمده بازيکنان را جوانان تشکيل ميدهند، اما بزرگسالان و ميانسالان نيز در اين آمار حضور دارند. حدود 60 درصد بازيکنان را آقايان تشکيل ميدهند و متوسط زمان بازي کردن روزانه آنها 82 دقيقه است. با توجه به اين آمار، ميتوان گفت که بازيهاي رايانهاي از تمام رسانههاي فرهنگي ديگر کشور، اثرگذاري و مدت مصرف بيشتري دارند.

مديرعامل بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با بيان اينکه 56.7 درصد بازيکنان، بازيهاي آنلاين انجام ميدهند، افزود: عمده بازيکنان (94.5 درصد) از گوشيهاي هوشمند براي بازي استفاده ميکنند. در حالي که توليد بازي براي گوشيهاي هوشمند در کشور قابل توجه است، توليدات ايراني براي کنسول تقريباً وجود ندارد و در حوزه رايانه نيز قابل رقابت نيست.

وي با اشاره به اهميت استان اصفهان در صنعت بازيسازي کشور، گفت: اصفهان بعد از استان تهران، بزرگترين استان از لحاظ تعداد تيمها و شرکتهاي رسمي بازيسازي است و اين رتبه پيش از اين در اختيار خراسان رضوي بود. همچنين، 27 درصد از جمعيت استان اصفهان (حدود دو و نيم برابر متوسط کشوري) گيمر هستند.

حاجيميرزايي با اشاره به ردهبندي سني بازيها، گفت: بازيهاي ويدئويي اولين محصول فرهنگي در جمهوري اسلامي هستند که ردهبندي سني قانوني و مصوب دارند و از سال 87 در حال اجرا است. با اين حال، حدود 28.3 درصد از بازيکنان به اين ردهبندي توجهي ندارند.

وي با اشاره به پديده «ديدن بازي ديگران» (استريمينگ)، استريمرها را به عنوان شخصيتهاي مرجع فرهنگي براي بسياري از بازيکنان معرفي کرد و افزود: اگر بخواهيم اثرگذاري داشته باشيم، ميتوانيم از طريق اين کاراکترها به زبان خودشان با مخاطبان صحبت کنيم.

مديرعامل بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با بيان اينکه حدود 30 درصد از بازيکنان براي بازي هزينه ميکنند، گفت: بنياد بازيهاي رايانهاي در سالهاي گذشته تلاش کرده است تا با کمک مراجع مختلف ديني و دانشگاهي، پارامترهايي را براي سنجش ميزان اثرگذاري فرهنگي بازيها تدوين کند.

وي با اشاره به تأکيدات مقام معظم رهبري بر توليد بازيهاي ارزشي در محور مقاومت و به ويژه بازيهايي که به روايتگري دفاع مقدس ميپردازند، پيشنهاد داد: با کمک نهادها و دستگاههاي مختلف استان اصفهان، جشنواره بازيهاي رايانهاي مقاومت در اين استان راهاندازي شود.

حاجيميرزايي با اشاره به تأکيدات رهبر معظم انقلاب بر استفاده از هوش مصنوعي، گفت: اصفهان به عنوان قطب هوش مصنوعي کشور در حال توسعه است و دانشگاه اصفهان نيز در زمينه پژوهش، توليد و کمک به صنعت بازيهاي ويدئويي فعاليتهاي جدي انجام داده است.

در پايان اين جلسه، تفاهمنامهاي بين استانداري اصفهان و بنياد ملي بازيهاي رايانهاي به امضا رسيد.

همچنين، باطني، رئيس اتحاديه گيمنتهاي اصفهان، گزارشي از وضعيت آمار واحدهاي گيمنتاي شهر اصفهان ارائه کرد و از مسئولان خواست تا از ادغام اين اتحاديه با خدمات رايانه جلوگيري کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.