حزب کارگران کردستان ترکيه (پ.ک.ک) از خروج کامل نيروهاي مسلح خود از ترکيه خبر داد و از دولت آنکارا خواست گامهاي بيشتري در روند صلح بردارد.
اين خبر روز پنجشنبه در بيانيهاي که خبرگزاري «ANF» - نزديک به پکک - منتشر کرد، اعلام شد.
بنا بر اين گزارش، پ.ک.ک پس از چند دهه درگيري خونين با دولت ترکيه در ماه مه 2025 انحلال خود را اعلام کرد. بنا بر گزارش ANF، در آن زمان تصميم گرفته شد ساختار سازماني پکک منحل و مبارزه مسلحانه پايان داده شود.
در اوت 2026، پارلمان ترکيه با اکثريت قابل توجهي قانوني را تصويب کرد که ميتواند به آزادي شمار زيادي از اعضاي پکک منجر شود.
با اين حال، مفاد اين قانون تنها زماني ميتواند اجرا شود که نهادهاي امنيتي انحلال پکک و گروههاي وابسته به آن و همچنين تحويل سلاحهاي آنها را تاييد کرده باشند. اين تاييد بايد به تصويب شوراي امنيت ملي ترکيه برسد و در روزنامه رسمي منتشر شود.
پ.ک.ک خواستار آن شده بود که «عبدالله اوجالان» بنيانگذار اين گروه، رهبري اين روند را بر عهده بگيرد. اوجالان از سال 1999 در جزيره زندان ايمرالي ترکيه در حبس است.
رهبري پ.ک.ک از دولت حزب عدالت و توسعه به رياست «رجب طيب اردوغان» به ناتواني در برداشتن گامهاي قابل توجه در روند صلح و ادامه حبس انفرادي اوجالان انتقاد کرده است.
رهبري پ.ک.ک اعلام کرد که هدف آنها از تکميل خروج نيروها اين است که «ديگر هيچ فرصتي براي دولت حزب عدالت و توسعه باقي نماند تا بهانهتراشي کند يا از آنها براي توجيه موضع ناکافي خود در قبال اين روند استفاده کند.»
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.