اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پيش‌بيني برداشت 24 هزار تن گردو از باغات آذربايجان شرقي

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي از پيش‌بيني برداشت 24هزار تن گردو از باغات استان در سال جاري خبر داد و گفت:اصلاح باغات و توسعه ارقام برتر براي افزايش بهره‌وري در دستور کار است.

پيش‌بيني برداشت 24 هزار تن گردو از باغات آذربايجان شرقي

شهرام شفيعي در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به ظرفيت‌هاي آذربايجان شرقي در توليد محصولات باغي اظهار کرد: محصولات باغي به‌ويژه ميوه‌هاي خشک به دليل ارزش اقتصادي، قابليت نگهداري، امکان فرآوري و ظرفيت صادرات، نقش مهمي در توسعه کشاورزي اقتصادي و افزايش درآمد بهره‌برداران دارند.

وي افزود: گردو از محصولات راهبردي و باارزش باغي استان است که علاوه بر مصرف تازه‌خوري و آجيلي، در صنايع تبديلي، شيريني‌پزي و توليد فرآورده‌هاي غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و به دليل ارزش غذايي و قابليت عرضه در بازارهاي داخلي و خارجي، ظرفيت مناسبي براي توسعه صادرات غيرنفتي دارد.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با بيان اينکه استان از نظر سطح زيرکشت گردو رتبه سوم کشور و از نظر ميزان توليد رتبه چهارم را دارد، گفت: در سال 1404 مجموع سطح زيرکشت گردو در استان 19 هزار و 207 هکتار بود که از اين ميزان 18 هزار و 663 هکتار بارور و 544 هکتار غيربارور است.

شفيعي ميزان توليد گردوي استان در سال گذشته را 21 هزار و 346 تن اعلام کرد و ادامه داد: عملکرد باغات گردو در سال گذشته به دليل خسارت 30 تا 40 درصدي سرمازدگي حدود 1.14 تن در هکتار برآورد شد، در حالي که عملکرد باغات شاخص استان در سال‌هاي بدون خسارت سرمازدگي به 6 تا 8 تن در هکتار نيز مي‌رسد.

وي اضافه کرد: با توجه به شرايط اقليمي و وضعيت باغات، پيش‌بيني مي‌شود امسال حدود 24 هزار تن گردو از باغات آذربايجان شرقي برداشت شود.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به پراکندگي باغات گردو در بيشتر شهرستان‌هاي استان گفت: عجب‌شير با سه هزار و 287 هکتار بيشترين سطح زيرکشت گردو را دارد و پس از آن مراغه با دو هزار و 746 هکتار و اسکو با يک هزار و 897 هکتار در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.

شفيعي افزود: آذرشهر، مرند و شبستر نيز از ديگر مناطق مهم توليد گردو در استان هستند و برخورداري از آب‌وهواي سرد و معتدل، ارتفاع مناسب، خاک‌هاي حاصلخيز و ژنوتيپ‌هاي برتر محلي، زمينه مناسبي براي توسعه اين محصول فراهم کرده است.

 

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.