اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پرستاران سر دو راهي خانه نشيني و تغيير شغل

نيروهاي پرستاري در بالين، بيشترين خدمات را ارائه مي‌دهند و از همين رو، همواره در خط مقدم خدمت به بيماران قرار دارند. به طوري که در طول شبانه روز نمي‌توان بخش‌هاي بيمارستاني را خالي از پرستار ديد.

پرستاران سر دو راهي خانه نشيني و تغيير شغل

در عين حال و به رغم حجم سنگين خدمات پرستاري؛ متأسفانه آن طور که بايد و شايد از حقوق کافي برخوردار نيستند و همين موضوع سبب شده که در سالهاي اخير، شاهد خروج پرستاران از بخش دولتي، تغيير شغل، خانه نشيني و در نهايت، مهاجرت آنها به کشورهاي منطقه، باشيم. اين در حالي است که بحران کمبود پرستار در بيمارستانهاي دولتي، به مرز خطر رسيده و ميبايست براي جبران کمبود نيروي پرستاري، اقدامات عاجلي صورت داد.

به گزارش خبرنگار مهر، روند خروج پرستاران از بيمارستانهاي دولتي، در مقابل افتتاح و بهره برداري از بيمارستانهاي جديد؛ نقطه مقابل هم قرار گرفتهاند و همين موضوع در حوزه پرستاري، چالش ساز شده است. زيرا، از يک طرف شاهد کم شدن نيروهاي پرستاري هستيم و از سوي ديگر، بيمارستانهاي جديد افتتاح ميشوند که نيازمند نيروي پرستاري هستند.

عباس عبادي معاون پرستاري وزارت بهداشت، با اشاره به اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري، گفت: امسال براي نخستين بار اعمال تعرفه ترجيحي در مناطق کمتر برخوردار تصويب شد که گامي در جهت دسترسي عادلانه مردم به خدمات پرستاري و انگيزه همکاران جهت ماندگاري در اين مناطق است.

وي به افزايش 50 درصدي ضريب ريالي - پايه کارشناسان پروانهدار و پرستاري اشاره کرد و افزود: اين افزايش نسبت به سال گذشته از 20 هزار و 100 تومان به 30 هزار و 200 تومان رسيده است.

عبادي همچنين گفت: 15 درصد به ارزش نسبي خدمات پرستاري(k) نسبت به سال قبل اضافه شده که اين مصوبات منجر به رشد مناسبي در ميزان تعرفه پرستاران در سال 1403 خواهد شد.

معاون پرستاري وزارت بهداشت با اشاره به مزاياي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري، تصريح کرد: اين قانون منابع جديد مالي را براي بيمارستانها فراهم کرده و دانشگاههاي علوم پزشکي موظفند در توزيع اين منابع وفق دستورالعملهاي ابلاغي نقش فعالانهاي داشته باشند تا منافع آن به طور عادلانه به تمامي پرستاران برسد.

در همين حال، سعيد کريمي معاون درمان وزارت بهداشت، افزايش ضريب K از 20 به 30 هزار تومان را مبناي تعرفه گذاري خدمات پرستاري عنوان کرد و گفت: پرستاران دريافتي پايينتري داشتند و با اين مساعدت، کارانه گروه پرستاري تا حدودي ترميم ميشود.

با توجه به اظهارات معاونان پرستاري و درمان وزارت بهداشت که مدعي هستند وضعيت دريافتي پرستاران در سال 1403 بهتر خواهد شد، اما يوسف رحيمي معاون توسعه و منابع سازمان نظام پرستاري، معتقد است که وضعيت درآمدي پرستاران پاسخگوي هزينههاي آنها نيست.

وي در توضيح اين ادعاي خود گفت: طبق آمارهاي رسمي و غير رسمي که وجود دارد براي اجاره يک واحد آپارتمان به صورت ميانگين در شهر تهران ماهيانه 22 ميليون تومان بايد اجاره پرداخت شود، در صورتي که درآمد يک پرستار ماهانه 12 تا 15 ميليون تومان است. به طوري که پرستار ساکن تهران با دو شيفت کار کردن فقط ميتواند هزينه اجاره خانه را پرداخت کند و در معيشت روزانه خود دچار مشکل ميشود.

معاون توسعه سازمان نظام پرستاري افزود: هر روز ما شاهد اين هستيم که بيمارستانهاي تهران خالي از پرستار ميشوند، در واقع پرستاران يا تغيير شغل ميدهند يا به مهاجرت روي ميآورند.

رحيمي گفت: در حال حاضر وضعيت معيشت پرستاران اصلاً خوب نيست و با يک بحران واقعي در خصوص معيشت پرستاران روبرو هستيم که دولت هم به اين نتيجه رسيده که بايد توجه ويژهتري به پرستاران کند. زيرا، طبق آمارهايي که از مهاجرت پرستاران داريم حدود يک چهارم يا حتي بيشتر از خروجي دانشکدههاي پرستاري در حال مهاجرت هستند.

وي اظهار داشت: وقت آن رسيده هرچه سريعتر براي معيشت پرستاران فکر کنيم، گاهي براي گروههاي مختلف چه در حوزه سلامت چه در خارج از حوزه سلامت؛ مزايايي پرداخت ميشود، اما وقتي به حوزه پرستاري ميرسد، احساس ميشود ميان اجراي حقوق و منافع پرستاران و تصميمگيران فاصله وجود دارد. اميدواريم در سال جديد، دولت، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، نشان دهند که ميخواهند با پرستاران همکاري کنند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.