اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ونزوئلا خواستار پيوستن به گروه «بريکس» شد

«نيکلاس مادورو» رئيس جمهور ونزوئلا از تمايل کشورش براي پيوستن به گروه قدرت هاي اقتصادي نوظهور موسوم به بريکس خبر داد.

ونزوئلا خواستار پيوستن به گروه «بريکس» شد

بريکس نام گروهي به رهبري قدرت هاي اقتصادي نوظهور شامل برزيل، روسيه، هند، چين و آفريقاي جنوبي است و نام اين گروه نيز برگرفته از ابتداي نام اين کشورهاست.

وي در يک کنفرانس خبري مشترک با لولا داسيلوا همتاي برزيلي خود اظهار کرد ما مي خواهيم به عنوان عضو کوچکي از گروه بريکس باشيم و با تغييرات ژئوپوليتيکي همراه شويم.

مادورو معتقد است بريکس ممکن است به اتحاد و يکپارچگي ملت هاي آمريکاي جنوبي کمک کند. به عقيده او، اين ارتباط مانند يک آهنربا است و دولت هايي را که به دنبال صلح و همکاري هستند، به خود جذب مي کند.

وي خاطرنشان کرد در حال حاضر بيش از 30 کشور درخواست عضويت در بريکس را ارائه داده اند.

اين در حالي است که جمهوري اسلامي ايران نيز به عنوان يکي از اولين کشورها، درخواست عضويت در بريکس را ارائه داده است.

چند روز قبل مهدي صفري، معاون ديپلماسي اقتصادي وزارت امور خارجه درباره روند عضويت ايران در بريکس گفت: هنوز کشورهاي عضو بريکس معيارهاي خودشان را براي اعضاي جديد مشخص نکردند. در حال نگارش است. اما با معيارهايي که ما داريم، به راحتي مي توانيم خودمان را با معيارها تطبيق دهيم.

صفري درباره تاثير عضويت در بريکس بر ديپلماسي اقتصادي ايران گفت: با روسيه، چين، برزيل و آفريقاي جنوبي ميتواند معاملات ما بدون دلار انجام شود. زماني که ما عضو سازمان شويم، ميتوانيم از طريق آفريقاي جنوبي تجارت خودمان را توسعه دهيم. بسيار فضا در اين کشورها باز است. ما در زمينه هاي مختلف، در بخش انرژي، بخش نيروگاهها، سختمان سازي و جاده سازي توانايي هاي بالايي داريم و ميتوانيم در بخش صدور صادرات مهندسي کار کنيم.

همچنين اطلاعات گمرکي ايران نشان ميدهد تجارت غيرنفتي بين ايران و اعضاي گروه بريکس در سال مالي 23-2022 به 38.43 ميليارد دلار رسيده است، يعني 14 درصد افزايش نسبتبه سال مالي گذشته.

در همين حال لولا داسيلوا اظهار کرد وي از درخواست ونزوئلا براي پيوستن به بريکس حمايت مي کند و اميدوار است اعضاي اين گروه روزي از واحد پول مشترک خود براي مبادلاتشان استفاده کنند.

وي خاطرنشان کرد روياي من داشتن واحد پول مشترکي است که کشورهايمان بتوانند در معاملات خود از آن استفاده کرده و از دلار بي نياز شوند. يکي از دلايل آن اين است که تنها يک کشور دستگاه چاپ دلار دارد و اين کشور هم هر کاري که بخواهد با دلار انجام مي دهد. من اميدوارم روزي کشورهاي عضو بريکس مانند اتحاديه اروپا واحد پول مشترکي براي خود داشته باشند.

داسيلوا تاکيد کرد ارائه و بررسي اين ابتکار بايد امروز در نشست رهبران آمريکاي جنوبي در شهر برازيليا پايتخت برزيل بررسي شود. 

ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در اجلاس بريکس در ژوئن سال گذشته پيشنهاد ايجاد يک واحد پول بينالمللي جايگزين براساس سبد پولي کشورهاي عضو اين گروه را مطرح کرد و رئيس جمهور برزيل نيز از اين ايده حمايت کرد.

بريکس در ماههاي اخير شاهد تمايل کشورهاي درحال توسعه براي کنار گذاشتن دلار و سلطه سيستم مالي غرب است. ايران بههمراه 5 کشور عربي رسماً خواستار پيوستن به اين اتحاد شدهاند. وزراي خارجه بريکس در اجلاس هفته اول ژوئن در مورد اين درخواستهاي عضويت مذاکره خواهند
کرد.

بريکس انتظار دارد رشد اقتصادي کشورهاي عضو آن از گروه 7 فراتر رود. پيشبيني ميشود گروه 7 تا 2028 تنها 27.8 درصد از اقتصاد دنيا را به خود اختصاص دهد, اما سهم اعضاي گروه بريکس 35 درصد باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.