رئيس انجمن سازندگان و تامينکنندگان کالا و خدمات انرژيهاي تجديدپذير (ساتکا) از وجود ذخاير مناسب و شناسايي شده سيليس خبر داد و گفت: بهره مندي از اين ماده معدني به منظور توليد صفحات خورشيدي نيازمند سرمايه گذاري است.
حميدرضا صالحي در گفتوگو با خبرگزاري صدا و سيما؛ با بيان اينکه ايران با دارا بودن 300 روز آفتابي، بازار و ظرفيت مناسبي براي انرژيهاي تجديدپذير است، گفت: در اين زمينه اقداماتي انجام شده و واردات صفحات خورشيدي (پنل ها) به منظور پاسخ به تقاضاي بازار رو به افزايش است.
وي با اشاره به وجود ذخاير سيليس مناسب و شناسايي شده در کشور؛ گفت: فرايند تبديل ماده اوليه سيليس به ويفر (ديسکهاي نازک سيليکون) مستلزم سرمايه گذاري کلاني است که در دنيا توسط دولتها انجام ميشود و آغاز اين فرايند از سوي وزارت صمت و ايميدرو خبر خوبي در اين زمينه است که با سرمايه گذاري در توليد و تامين مواد اوليه براي ساخت صفحات خورشيدي (core business) هم کشور از واردات اين محصول بي نياز و هم بر تعداد واحدهاي توليدي صفحات خورشيدي در کشور افزوده ميشود.
به گفته نايب رئيس کميسيون انرژي اتاق ايران؛ مرحله نخست ساخت صفحات خورشيدي از مواد اوليه به سرمايه گذاري حدود 400 ميليون دلاري نياز دارد؛ و براساس شنيدهها قرار است ايميدرو براي توليد مواد اوليه از خاک سيليس تا اينگات سيليکون (silicon ingot) و ويفر (wafer) سرمايه گذاري کند. سپس واحدهاي صنعتي نيز فرآورده نهايي را به سلول خورشيدي تبديل و به بازار عرضه ميکنند.
وي با اشاره به گام بزرگ کشورهاي منطقه و CIS در حوزه تجديدپذيرها، گفت: لازمه رقابت با ديگر کشورها تمرکز بر توليد و تامين مواد اوليه مشترک براي ساخت صفحات خورشيدي است، در صورت راه اندازي جريان توليد و واگذاري مجموعه پس از راه اندازي به بخش خصوصي، ميتوانيم قطب توليد صفحات خورشيدي و بقيه تجهيزات انرژيهاي تجديدپذير از جمله مبدل (اينورتر) باشيم و حتي در رقابت با چين به کشورهاي عمان، امارات، عراق و ترکيه صادرات کنيم.
به گفته صالحي؛ کاهش قيمت تمام شده، سرعت گرفتن طرحها، اخذ بازارها از لحاظ ديپلماسي تجهيزات انرژي در منطقه و تامين تجهيزات تجديدپذير از جمله مزاياي توليد صفحات خورشيدي براي کشور است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.