اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

همکاري بريتانيا و عربستان سعودي براي آوردن انرژي از فضا به زمين

بريتانيا و عربستان سعودي قصد دارند براي جذب انرژي خورشيدي از فضا و انتقال آن به زمين، طي پروژه جديدي با يکديگر همکاري کنند.

همکاري بريتانيا و عربستان سعودي براي آوردن انرژي از فضا به زمين

به گزارش ديلي ميل، يک طرح پيشگام بريتانيا براي جذب انرژي خورشيدي در فضا و انتقال آن به زمين در 24 ساعت شبانهروز، از حمايت مالي دولت عربستان سعودي برخوردار شده است.

اين پروژه که توسط شرکت بريتانيايي  «اسپيس سولار»(Space Solar) انجام ميشود، شامل قرار دادن پنلهاي خورشيدي در مدار زمين است که توسط رباتها مونتاژ ميشوند و الکتريسيته را به امواج راديويي با فرکانس بالا تبديل ميکنند تا به سطح منتقل شود.

همه پنلهاي ماهوارهاي حدود يک مايل عرض و 2000 تن وزن خواهند داشت. روي زمين، يک آنتن شبيه به شبکه که مايلها عرض دارد و بين قطبها قرار ميگيرد، امواج را دوباره به برق تبديل ميکند.

قرار دادن پنلهاي خورشيدي روي يک ماهواره ميتواند بر مشکلي که پنلهاي خورشيدي روي زمين با آن روبهرو هستند، غلبه کند زيرا آنها همچنان ميتوانند اشعههاي خورشيد را هنگام شب و در هر شرايط آب و هوايي جذب کنند.

ايده جمعآوري الکتريسيته از پنلهاي خورشيدي در فضا و ارسال آن به زمين، ايدهاي با قدمت بيش از يک قرن است. اين ايده هنوز به واقعيت تبديل نشده است اما بين کشورهايي مانند چين، آمريکا و ژاپن که روي پروژههاي مشابه کار ميکنند، رقابت وجود دارد.

 پنلهاي خورشيدي در مدار زمين قرار ميگيرند و الکتريسيته را به امواج راديويي با فرکانس بالا تبديل ميکنند

شرکت اسپيس سولار اعلام کرده است که با شهر جديد سعودي موسوم به «نئوم»(Neom) کار ميکند که هزينه ساخت آن در صحرا 408 ميليارد پوند برآورد ميشود. اين طور در نظر گرفته شده است که نئوم، شهرها، ورزشها، مقاصد گردشگري و مراکز تفريحي را در بر داشته باشد.

علاقه به نئوم در اين پروژه، به خاطر تامين برق بدون کربن براي شهر جديد است. به گزارش تايمز، نئوم و دولت بريتانيا به طور مشترک 3.5 ميليون پوند را به توسعه اين پروژه اختصاص دادهاند.

در هر حال، هزينه کلي اين پروژه بسيار بيشتر خواهد بود و شايد به دهها ميليارد پوند برسد. يک بررسي که به سفارش دولت بريتانيا و توسط شرکت مشاوره «فريزر-نش»(Frazer-Nash) انجام شده است، تخمين ميزند که يک پروژه خورشيدي فضايي تا سال 2040 تکميل خواهد شد.

«گرانت شاپس»(Grant Shapps)، وزير بازرگاني بريتانيا گفت: پادشاهي عربستان سعودي در سفري بلندپروازانه براي مدرن کردن اقتصاد و جامعه خود است که فرصتهاي زيادي را نيز براي کسبوکارهاي در حال توسعه بريتانيا و صادرات فراهم ميکند و ميتواند دسترسي جهاني را به انرژيهاي تجديدپذير از جمله انرژي خورشيدي مبتني بر فضا تغيير دهد.

«سام آدلن»(Sam Adlen)، يکي از مديران عامل اسپيس سولار گفت: بايد يک مشارکت واقعي ايجاد شود که ميتواند تأثير زيادي بر آينده امنيت انرژي داشته باشد و به ايجاد يک منبع انرژي جديد کمک کند.

از سوي ديگر، گروههاي حقوق بشري از ساخت نئوم انتقاد کردهاند. اعضاي قبيله «حويطات»(Howeitat) که در منطقه بياباني شمال غربي کشور و در نزديکي شهر جديد زندگي ميکنند، به دليل اعتراض کردن به تصرف زمينهاي خود توسط دولت، به مدت 50 سال زنداني شدهاند.

اسپيس سولار در پاسخ به پرسشهاي متداول در سايت خود نوشت که پرتو انرژي هيچ خطري براي هواپيماها، ماهوارهها يا حيات وحش ندارد و نميتوان از آن براي ايجاد «اشعه مرگ» استفاده کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.