اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نقش شرکت‌هاي هندي در تقويت ماشين جنگي اسرائيل

صبح 15 مه 2024 هزاران فعال اسپانيايي با پرچم‌هاي فلسطين در بندر «کارتاخنا» تجمع کردند تا مانع پهلوگيري کشتي «بورکوم» در اين بندر شوند. همزمان با اين اعتراضات، 9 عضو پارلمان اروپا نيز از مادريد خواستند، مانع پهلوگيري اين کشتي در سواحل اسپانيا شود و هشدار دادند، اين پهلوگيري به‌معناي دادن‌اجازه ارسال محموله‌هاي نظامي به اسرائيل است.

نقش شرکت‌هاي هندي در تقويت ماشين جنگي اسرائيل

اعتراضات باعثشد، کشتي «بورکوم» بهطور غيرمنتظره مسير خود را از بندر کارتاخنا بهسمت بندر «کوپر» اسلووني تغيير دهد، اقدامي که سوءظنها پيرامون محموله کشتي را تقويت ميکرد.

 

نقش هند در تجهيز اسرائيل

تحقيقات نشانداد، کشتي حامل موادمنفجره از بندر چناي در جنوبشرقي هند به مقصد بندر اشدود در سرزمينهاي اشغالي بود که تنها 30 کيلومتر با نوارغزه فاصله دارد.

بعد فاش شد که محموله کشتي بيشاز 20 تُن موتورهاي موشک، 12.5 تُن قطعات يدکي موشک، 1500 کيلو موادمنفجره قوي و بيش از 700 کيلو گلوله توپ
بود.

در اسناد محموله کشتي يک بند محرمانه مشاهده ميشد که طرف خريدار و فروشنده نبايد نامي از صنايع نظامي اسرائيل(IMI) در اين محموله ببرند. اين شرکت سرمايهگذاريهاي کلاني در طرحهاي مشترک نظامي با هند، ازجمله در حيدرآباد انجام داده و محل بارگيري محموله نشانميداد، توليدات مشترک اين شرکت راه اسرائيل را پيشگرفته است.

همزمان با افشاي محموله، «يديعوتآحارانوت» نيز فاش کرد، هند از آغاز جنگ غزه، انواع گلولههاي توپ، سلاحهاي سبک و پهپاد در اختيار اسرائيل قرار داده است.

کشتي بورکوم تنها يکي از کشتيهاي حامل تسليحات هندي براي اسرائيل بود. در حادثه مشابه ديگر، اسپانيا 21 مه 2024 از پهلوگيري کشتي «ماريان دانيکا» حامل 27 تُن موادمنفجره از بندر چناي به مقصد بندر حيفا جلوگيري کرده بود.

مدتي بعد، تصاوير منتشرشده از بمباران اردوگاه «النصيرات» موشکهايي را نشانميداد که روي آنها «ساخت هند» حکشده بود تا آشکار شود، محموله ماريان دانيکا براي بمباران النصيرات استفاده شده بود.

 

باراک 8: موشک اسرائيلي با سوخت هندي

اين نشانميدهد، هند يک پاي ثابت جنگ غزه است و شرکتهاي هندي با تأمين تسليحات اسرائيل، شريک جنگ صهيونيستها هستند، ازجمله اين شرکتها، «پرايم اکسپلوريشنز» توليدکننده موادمنفجره، سوختموشک، بمبهاي دودزا و کلاهکهاي جنگي است که چندين قرارداد با شرکت صنايع هوافضاي اسرائيل(IAI) براي تأمين اجزاي انفجاري موشکها و بمبهاي هگزوژن و اکتوژن دارد که در بمبهاي سنگرشکن استفاده ميشود. گفتهشده، در انفجار پيجرها از مقداري ماده هگزوژن استفاده شده بود.

نمونه بارز چنين موشکهايي «باراک 8» است که يک طرح مشترک بين شرکتهايي اسرائيلي با شرکتهاي هندي ازجمله پرايم است که اسرائيل بارها از آن براي بمباران نوارغزه استفاده کرد.

همکاري پرايم با شرکت صنايع هوافضاي اسرائيل به سال 2021 بازميگردد. پرايم اولين شرکت هندي است که با اسرائيل قرارداد بزرگ صادرات موتورهاي موشک را امضا کرد.

اين شرکت مارس گذشته اذعان کرد، در سهماهه اول سال 2024 بهخاطر صادراتش به اسرائيل درآمد بيسابقهاي داشته، اين اعتراف با گزارشهاي ميداني مطابقت دارد که نشان ميدهد، قطعات موشکهاي اسرائيلي استفادهشده در غزه ساخت هند هستند.

 

آداني يک پاي ديگر جنگ

همکاري تنگاتنگ تلآويوـ دهلينو باعث شد، سامانههاي تسليحاتي پيچيدهتري وارد خط مقدم جنگ شوند، ازجمله «هرمس 900» ساخت شرکت «گوتام آداني»، تاجر هندي.

استفاده از هرمس عليه فلسطينيها به پيش از جنگ فعلي برميگردد. «مرکز حقوقبشر الميزان» ميگويد، بيشاز يکسوم شهداي فلسطيني در جنگ 2014 اسرائيل در غزه توسط پهپادهايي مانند هرمس بهشهادت رسيدند و اين سؤالاتي را درباره مشارکت آداني و نقش دهلينو در کشتارهاي فلسطينيها مطرح ميکند.

همکاري آداني با اسرائيل به سال 2018 بازميگردد، زمانيکه با البيت قراردادي 15 ميليون دلاري براي توليد هرمس 900 امضا کرد تا تنها شريک هندي اسرائيل در توليد اين پهپادها باشد.

آداني در سال 2018 با همکاري شرکت اسلحهسازي اسرائيل() طرح مشترک «پيالآر» براي توليد تفنگهاي سبک را هم راهاندازي کرد. طرحهاي آداني ستون فقرات اتحاد نظامي-صنعتي هند و اسرائيل را تشکيل ميدهند.

 

شرکتهاي هندي دستگاه جنگي اسرائيل را تقويت ميکنند

شرکتهاي هندي ديگر نيز نقشي محوري در حمايت از اسرائيل در جنگ غزه دارند. شرکت «مهماتسازي هند»(MIL) وابسته به وزارت دفاع هند يکي از آنهاست که طيف گستردهاي از مهمات و موادمنفجره هدايتشونده را توليد و به اسرائيل صادر ميکند.

«تاتا»(Tata) قطعات پيشرفته الکترونيک به اسرائيل صادر ميکند که در گيرندهها و کامپيوترهاي پهپادها و رادارهاي اسرائيلي کاربرد دارد، همچنين، «بهارات الکترونيکس» که قطعات الکترونيکي پيچيده مانند حسگرها و سيستمهاي ليزري سامانههاي پدافندي اسرائيل را توليد ميکند تا قابليتهاي نظارتي و کنترلي آنها را افزايش دهد.

بهطورکلي حداقل 19 شرکت هندي با مجتمعهاي نظامي-صنعتي اسرائيل همکاري دارند و قطعات هواپيما، قطعات الکترونيکي و موادمنفجره به رژيم عرضه ميکنند.

 

تقاطع منافع

همکاري نظامي و تسليحاتي هند و اسرائيل نه تصادفي و نه زاييده لحظه است، بلکه نتيجه ائتلاف راهبردي عميقي است که ريشه در منافع مشترک اقتصادي نظامي طرفين دارد.

نيروي کار ارزان هند باعثشده، اسرائيل هند را شريک تجاري خوبي براي خود بيابد، علاوهبراينکه هند بازار بزرگ و پررونقي براي تسليحات اسرائيلي است.

اسرائيل از مهارتها و تجارت تکميلي هند براي تقويت فناوريهاي خود استفاده ميکند، از سويي، هند نيز همکاري با اسرائيل را فرصتي براي تقويت توانمنديهاي نظامي و استقلال صنايعاش در اين حوزه ميبيند.

درست است که هند طرحهاي نظامي مشترکي با اسرائيل دارد، اما هيچگاه نميتواند، به اين همکاريها بهعنوان عامل استقلال و خودکفايي اميدوار باشد.

خلاصهسخن اينکه شايد ديدگاههاي راهبردي و دشمنان مشترک دهلينو را به تلآويو نزديک کند، اما اين نزديکي هيچگاه موجب تحقق اهداف هند نخواهد شد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.