به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، فلفل دلمهاي جزو سبزيجاتي است که مصرف آن فوايد و خواص بي نظيري براي اعضاي بدن به همراه دارد.ر
فلفل دلمهاي داراي يک گياه يک ساله با شاخههاي نسبتاً سفت و گلهاي منفرد سفيد رنگ است و جزو سبزيجات به شمار مي آيد و داراي ويتامين A و C در رنگهاي قرمز، سبز، نارنجي، زرد و ... موجود است.
بر اساس نظر طب سنتي فلفل دلمه طبع گرم و خشکي دارد. به علت خواص فراوان اين سبزي مورد توصيه پزشکان و متخصصان قرار گرفته است. ريز مغذيهاي فلاونوئيد و بتاکاروتن موجود در فلفل دلمهاي سرشار از ويتامين C است.
کاهش پرخوري: به علت وجود آنتي اکسيدان ليکوپن در فلفل دلمهاي مصرف آن به کاهش پرخوري و در نتيجه کاهش وزن کمک ميکند. فيبرها موجب حجيم شدن معده و فراگيري سطح چشمگيري از آن ميشوند. در نتيجه باعث خارج شدن آسان مدفوع و جلوگيري از يبوست ميشود.
دشمن سرطان: وجود بتاکاروتن و ويتامين زياد در اين نوع سبزي موجب شده استفاده از آن به عنوان يک ضد سرطان مورد توصيه پزشکان قرار بگيرد.
داروي سرماخوردگي: ويتامين C به درمان و جلوگيري از ابتلا به سرماخوردگي کمک چشمگيري ميکند. فلفل دلمهاي داراي ويتامين C فراواني است که موجب شده در عموم مردم به عنوان يک داروي موثر در سرماخوردگي ياد شود.
مصرف فلفل دلمه اي در افراد سيگاري: توصيه ميشود به دليل وجود ويتامين A در فلفل دلمهاي افراد سيگاري از مصرف آن اجتناب نکنند، زيرا ويتامين A براي جلوگيري از ابتلا به سرطان ريه مفيد است.
پيشگيري از سکته: توصيه ميشود براي جلوگيري از گرفتگي رگها و سکته قلبي از فلفل دلمهاي استفاده کنيد.
دوست چشم: بتاکاروتن مادهاي قرمز رنگ که به تقويت چشم ها، درمان آب مرواريد و جلوگيري از شب کوري کمک ميکند در فلفل دلمهاي نيز موجود است.
فلفل دلمه در بارداري: بر اساس گفته پزشکان عموم افراد در بارداري از فلفل دلمهاي استفاده ميکنند. البته توصيه ميشود براي مصرف اين سبزي در دروان بارداري با پزشک معالج خود مشورت کنيد.
فلفل دلمه نر و ماده: براي تشخيص نر و يا ماده بودن فلفل دلمهاي تعداد پايههاي آن را بشماريد، فلفل دلمه داراي چهار پايه ماده و فلفل دلمه داراي سه پايه نر است.
بهبود عملکرد مغز: وجود مواد معدني و مغزيِ مس و منگنز در فلفل دلمه اي، استفاده از آن موجب بهبود عملکرد مغز و حذف سم از بافتهاي مغز ميشود. ورزشکاران مبتلا به بيماريهاي قارچي براي درمان قارچ بدن خود از فلفل دلمهاي استفاده کنند، زيرا فلفل دلمهاي خاصيت ضد قارچ پوستي و ضد باکتريايي دارد.
فلفل دلمهاي حاوي 0.8 گرم پروتئين، 0.3 گرم چربي، 9.3 گرم گلوسيد، 2.1 گرم فيبر، 25.91 گرم آب، 5.46 ميلي گرم ويتامين ويتامين ث، 025.01 ميلي گرم ويتامين ب، 79.0 ميلي گرم ويتامين اي، 146 ميلي گرم پتاسيم، 20 ميلي گرم فسفر، 41 ميلي گرم کلسيم، 11 ميلي گرم منيزيم، 8.0 ميلي گرم آهن و 16.0 ميلي گرم منيزيم است.
مصرف برخي از فلفلها در بعضي از افراد موجب بروز آلرژي ميشود؛ بنابراين افراد داراي پوست تحريک پذير و حساس از مصرف اين سبزي به طور جدي پرهيز کنند. همچنين توصيه ميشود افراد داراي بيماريهاي گوارشي از فلفل دلمهاي به علت ايجاد نفخ استفاده نکنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.