اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فوايد روزه‌داري براي سلامتي

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار کرد: از ديدگاه طب ايراني، روزه داري در کنار فضايل معنوي، آثار جسماني مفيدي براي بدن دارد که مهمترين آن ها پاکسازي بدن از مواد زائد انباشته شده است.

فوايد روزه‌داري براي سلامتي

دکتر فاطمه محجوب با اشاره به اينکه روزه داري يک فضيلت عبادي است که آثار و برکات جسماني و معنوي فراوان دارد، خاطر نشان کرد: در بعد سلامت روان وراي ارتباط خالق و مخلوق، انس و الفتي شکل مي گيرد که نور اميد و توکل و توسل را در وجود انسان زنده مي کند و کمتر کسي از تنهايي شکوه کند و اضطراب و افسردگي بگيرد.

وي ادامه داد: در جامعه کنوني، اضافه وزن و چاقي يکي از مشکلات شايع متابوليک محسوب مي شود که منجر به افزايش فشارخون، افزايش چربي خون و افزايش قندخون مي شود. اين افزايش غيرطبيعي در پارامترهاي متابوليکي نيازمند تعديل برنامه هاي غذايي است که با کاهش ورودي غذا به بدن، کنترل شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در ساعات روزه داري، بدن جهت تامين کالري مورد نياز خود ابتدا از قندها و سپس از چربي ها به عنوان منبع انرژي استفاده مي کند و بدين ترتيب چربي و قند خون مي تواند کاهش يابد، تصريح کرد: مطالعات مختلفي نشان داده روزه داري در بهبود شاخص توده بدني، فشارخون و قندخون نقش مثبتي داشته است و آثار جسماني روزه داري نيازمند رعايت آداب غذايي مبتني بر اصول حفظ سلامتي است که انسان بتواند حداکثر بهره مندي را از فوايد آن داشته باشد.

وي با بيان اينکه رعايت تدابير طب ايراني زير در ماه مبارک رمضان توصيه مي شود، گفت:

بدن ما به غذاهاي متنوعي نياز دارد اما همه غذاها را نبايد در يک وعده ميل کرد. برخي غذاها زود هضم هستند و برخي ديرهضم؛ لذا خوردن مواد غذايي متنوع در يک وعده باعث سوءهاضمه مي شودبنابراين بهتر است در فاصله زماني منظم بين افطار تا سحر نوشيدني ها و خوراکي ها را بسته به نوع آن ها قرار داد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در ماه مبارک رمضان نبايد با معده پر خوابيد اظهار کرد: بلافاصله بعد از خوردن سحري و يا بعد از خوردن شام نخوابيد و حداقل 45 دقيقه فاصله زماني رعايت شود؛رعايت اين اقدام موجب بهبود گوارش غذا و جلوگيري از ريفلاکس يا برگشت غذا مي شود.

وي تاکيد کرد: از نوشيدن حجم زياد مايعات که موجب نفخ و سوءهاضمه مي شود در وعده سحر و افطار پرهيز کنيد.

دکتر محجوب بيان کرد: در وعده افطار يک نوشيدني گرم و شيرين در ابتدا مانند دمنوش گل محمدي، بابونه، دارچين ، چاي کم رنگ و يا آب گرم با خرما، کشمش و يا مويز توصيه مي شود و از نوشيدن آب سرد و دوغ و نوشيدني گازدار بايد در وعده افطار پرهيز شود علاوه براين نيم تا يک ساعت بعد از خوردن افطاري آب و ساير نوشيدني را ميتوان ميل کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.