به اذعان کارشناسان، مصرف لبنيات غيرپاستوريزه ميتواند بهعنوان يکي از مهمترين راههاي انتقال بيماريهاي خطرناک از دام به انسان شناخته شود.
دکتر علي نظري عالم عضو هيأت علمي گروه ميکروبشناسي دانشگاه علوم پزشکي کاشان، با اشاره به وجود بيش از 1700 عامل بيماريزا در جهان، گفت: تقريبا نيمي از اين عوامل ميتوانند از حيوانات به انسان منتقل شوند و لبنيات غيرپاستوريزه يکي از رايجترين مسيرهاي اين انتقالاست.
وي، تب مالت را يکي از شايعترين بيماريهاي مشترک عنوان کرد که از طريق مصرف شير و فرآوردههاي لبني خام يا سنتي به انسان منتقل ميشود و هشدار داد: نگهداري از دامها بدون رعايت اصول بهداشتي و مصرف لبنيات سنتي ميتواند سلامت عمومي را به شدت تهديد کند.
همچنين دکتر محمدکاظم سياح - متخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کاشان ضمن تأکيد بر خطرات اين نوع لبنيات، گفت: مصرف فرآوردههاي لبني غيرپاستوريزه بهويژه در مناطق روستايي، يکي از اصليترين دلايل ابتلا به بيماريهاي عفوني است. شهروندان بايد تنها از لبنيات پاستوريزه و داراي مجوز بهداشتي استفاده کنند.
وي افزود: رعايت بهداشت فردي، شستوشوي دستها پس از تماس با دام و واکسيناسيون دامها از جمله راهکارهاي مؤثر براي پيشگيري از انتقال بيماريها است.
او ضمن تأکيد بر نقش آموزش و اطلاعرساني در ارتقاي سلامت جامعه، از رسانهها خواست با افزايش آگاهي عمومي در خصوص خطرات بيماريهاي مشترک، از بروز موارد جدي و حتي مرگومير ناشي از آن جلوگيري کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکيد دارند که بيتوجهي به نکات ساده بهداشتي ميتواند عواقب سنگيني براي سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهي، پيشگيري و رعايت بهداشت، سه ضلع اصلي حفظ سلامت در برابر بيماريهاي مشترک انسان و حيوان است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.