اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

طالبان و سرکوب مذهبي در افغانستان

بخش حقوق‌بشر دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(يوناما) ديروز تازه‌ترين گزارش خود در مورد وضعيت حقوق‌بشر در اين کشور در سه ماه اول سال جاري ميلادي را منتشر کرد.

15:26
طالبان و سرکوب مذهبي در افغانستان

اين گزارش حاوي اطلاعات مستند درباره نقض شديد حقوق‌‌بشر از سوي طالبان است؛ از جمله نقض حقوق زنان و دختران، پيروان مذاهب غيرحفني، رسانهها و خبرنگاران.

يوناما گفته است که اين گزارش بر اساس نظارت بخش حقوق‌‌بشر اين نمايندگي و بر اساس دستور شوراي امنيت سازمان ملل متحد درباره نظارت بر وضعيت حقوق‌‌بشر در افغانستان، تهيه شده است.

در اين گزارش همچنين تلفات غيرنظاميان در حملات داعش، مخالفان طالبان، انفجار ماين و مجازاتهاي دستهجمعي و علني افراد از سوي طالبان پرداخته شده است.

اين گزارش رويدادهاي را تحت پوشش قرار داده است که از اول جنوري سال جاري ميلادي تا 31 مارچ در افغانستان رخ داده است.

 

«اجبار شيعيان اسماعيلي به تغيير مذهب»

دفتر هيأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش جديد خود تأييد کرده است که طالبان شيعيان اسماعيلي در ولايت بدخشان، در شمال شرق افغانستان را مجبور به تغيير مذهب و گرويدن به مذهب سني حنفي کردهاند.

در اين گزارش آمده است که طالبان دستکم 50 مرد از شيعيان اسماعيلي را بين 17 جنوري و سوم فبروري مجبور به تغيير مذهب و گرويدن به مذهب سني حنفي کردهاند.

بر اساس گزارش دفتر سازمان ملل متحد طالبان، از جمله مأموران امر به معروف و نهي از منکر اين گروه، اين مردان اسماعيليه مذهب را شب هنگام از خانههاي بيرون کرده و براي بازجويي مذهبي با خود برده بودند.

يوناما تأييد کرده است که طالبان آنان را جهت امتناع از تغيير مذهب، تهديد به مرگ و ضرب و شتم کردهاند و مجبور کردهاند که مذهب خود را تغيير دهند.

نمايندگي سازمان ملل متحد همچنين تأييد کرده است تا طالبان در مناطق اسماعيليه نشين بدخشان، مدارس ديني تأسيس کردهاند و کودکان اسماعيليه را مجبور ميکنند که در اين مدارس مطابق مذهب سني حنفي آموزشهاي ديني را فرا گيرند.

پيش از اين نهاد حقوق‌‌بشري رواداري نيز از اجبار شيعيان اسماعيلي در بدخشان به تغيير مذهب از سوي طالبان، گزارش داده بود.

اين نهاد نيز گفته بود که طالبان در چندين ولسوالي اسماعيليه نشين بدخشان مدارس ديني ايجاد کردهاند و در هر مدرسه براي حدود 100 تا 200 دانش آموز اسماعيلي مذهب، فقه حنفي آموزش ميدهند.

«اعمال محدوديت بر انجام عبادت و مراسمهاي مذهبي»

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان، محدوديتهاي گسترده بر آزاديهاي مذهبي مردم اين کشور وضع کردهاند و مانع برگزاري شماري از مراسمهاي مذهبي شدهاند.

اين گروه از جمله محدوديت گسترده بر آزادي مذهبي شيعيان 12 امامي افغانستان وضع کردهاند.

طالبان در اين مدت محدوديت گسترده بر عزاداري محرم از سوي شيعيان وضع کردهاند و برخوردهاي خشونتآميز و قتل شماري از عزاداران شيعه از سوي اين گروه را سازمان ملل متحد در گزارشهاي خود مستند کرده است.

جدا از اين، طالبان بر انجام عبادت شهروندان افغانستان نيز محدوديت وضع کردهاند.

بر اساس گزارش جديد سازمان ملل متحد، طالبان در ماه رمضان امسال در ولايتهاي هرات و بادغيس از نمازخواندن زنان در مساجد جلوگيري کردند و به آنان دستور دادند که در خانه نماز بخوانند.

در گزارش سازمان ملل متحد همچنين آمده است که طالبان در چندين ولايت از جمله هلمند، فراه، زابل و سمنگان مردان را مجبور ميکردند که در نماز جماعت حضور يابند و افرادي را که به هر دليلي نميتوانستند به نماز جماعت حضور يابند، بازداشت و يا مورد بدرفتاري قرار ميدادند.

اين گزارشها نشان ميدهد که طالبان به صورت گسترده اقدام به سرکوب مذهبي در افغانستان کردهاند و پيروان مذاهب مختلف اسلامي را به دليل انجام عبادات و مراسمهاي مذهبي شان، مورد خشونت و بدرفتاري قرار دادهاند.

شهروندان افغانستان بارها هشدار دادهاند که پيامدهاي سياست سرکوب مذهبي از سوي طالبان براي آينده افغانستان ويرانگر خواهد بود و اخوت مذهبي را که سالها در اين کشور حاکم بوده است، از بين ميبرد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.