اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ضرر 24 ميليارد دلاري قطر از سقوط صادرات گاز مايع

شش ماه پس از آنکه جنگ ايران صادرات گاز طبيعي مايع (ال‌ان‌جي) قطر از طريق تنگه هرمز را فلج کرد، محاسبات رويترز نشان مي‌دهد که دومين صادرکننده بزرگ گاز طبيعي مايع در جهان با سقوط 96 درصدي صادراتش، 24 ميليارد دلار از فروش خود را از دست داده است.

ضرر 24 ميليارد دلاري قطر از سقوط صادرات گاز مايع

بر اساس دادههاي شرکت اطلاعات داده ICIS که رويترز به آن استناد کرده است، تعداد محمولههاي الانجي که قطر موفق به صادرات آن شده، به 18 محموله کاهش يافته که نسبت به 509 محموله ارسال شده از قطر در مدت مشابه سال گذشته، کاهش يافته است.

صادرات الانجي قطر مسلما بزرگترين قرباني کالاهاي انرژي در جنگ بوده، زيرا قطر نتوانسته است به اندازه امارات در ماههاي اخير کشتي از هرمز خارج کند.

کاهش صادرات قطر پيامدهاي گستردهاي براي بازارهاي جهاني الانجي و گاز دارد، به طوري که صادرات الانجي آمريکا از قيمتهاي بالا و مبدا بدون درگيري، سود ميبرد و اروپا بدون محمولههاي قطري باقي ميماند و براي پر کردن مخازن گاز پيش از زمستان با مشکل مواجه ميشود.

بسته شدن عملي تنگه هرمز حدود 20 درصد از جريان روزانه الانجي جهاني را مختل کرده است. علاوه بر اين، مجتمع مايعسازي گاز راس لفان قطر در طول درگيريها، آسيب ديد.

شرکت دولتي «قطرانرژي» قطر، انتظار دارد که آسيب به مجتمع الانجي راس لفان، بزرگترين تاسيسات توليد الانجي جهان، حدود 20 ميليارد دلار در سال از درآمد آن را از دست بدهد و تعمير آن تا پنج سال طول بکشد.

«قطرانرژي» مجبور شده است در برخي از قراردادهاي بلندمدت الانجي تا پنج سال وضعيت فورس ماژور اعلام کند.

کمبود الانجي، قيمت گاز در آسيا و اروپا را به بالاترين سطح خود در سه سال گذشته رسانده و نگرانيهايي را در مورد بازسازي ذخاير گاز در اروپا پيش از زمستان آينده ايجاد کرده است.

گلدمن ساکس اوايل ماه جاري اعلام کرد که اگر بحران تنگه هرمز ادامه يابد و قيمتهاي نقدي در آسيا بالا بماند، قيمت گاز طبيعي در اروپا بايد تا دسامبر افزايش يابد تا ذخاير اروپا با موجودي کافي براي زمستان آينده پر شود.

بر اساس گزارش پايگاه خبري اويل پرايس، از زمان آغاز بحران خاورميانه، اروپا در بحبوحه افزايش قيمتها در نبود اکثر حجمهاي قراردادي الانجي قطر، رقابت با آسيا را براي تامين محمولههاي الانجي نقدي از دست داده است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.