آيتاله سيد مصطفي محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوقدان و رئيس گروه مطالعات اسلامي فرهنگستان علوم ايران، در اولين همايش ملي حقوق بانکي با بيان اينکه بانکداري استوانه اقتصاد يک ملت است، گفت: شعار سرمايهگذاري براي توليد ميتواند نقطه عطفي در اقتصاد کشور باشد.
به گزارش ايرنا، وي در مراسم افتتاحيه اولين همايش ملي حقوق بانکي در جمع مسئولان قضايي و دانشگاهي، فعالان صنعت بانکداري و صاحبنظران اقتصادي با تأکيد بر اين مطلب افزود: بانکداري استوانه اقتصاد يک ملت است و اقتصاد و زندگي مالي يک ملت پيرامون بانکداري ميگذرد و نبض اقتصاد يک کشور به دست بانکداري تنظيم ميشود. دانش بانکداري و اقتصاد با رشتههاي مختلف علمي مرتبط است اما بيش از ساير رشتههاي علوم با الهيات سرو کار دارد.
محقق داماد با تأکيد بر اينکه بانکداري، محور اقتصاد ايران است، اهميت شعار «سرمايهگذاري براي توليد» در آغاز سال 1404، را خاطرنشان کرد و گفت: همه از جمله اقتصاددانها و الهياتدانها به راحتي از اين شعار عبور کردند در حالي که ميتواند نقطه عطفي در اقتصاد ايران باشد. زماني سرمايه، سرمايهداري، سرمايهگذاري در کشور در اول انقلاب جرم تلقي ميشد و ضد ارزش بود و به ياد داريم عدهاي در اين کشور به جرم کارآفريني و به جرم سرمايهگذاري اعدام شدند.
اين استاد حوزه و دانشگاه با مهم ارزيابي کردن ارزش سرمايهگذاري براي توليد ثروت به ذکر خاطرهاي از گفتوگوي مستقيم با ماهاتير محمد، پرداخت و از قول او گفت: «چرا مرغي را که تخم طلا ميگذارد سر ميبريد»؟
وي تأکيد کرد: با اين شعار سال ميتوانيم همه دست به دست هم بدهيم، از فرصت استفاده کنيم. اوضاع عوض شده است. بايد اين مسئله را نقطه عطف قرار دهيم. سرمايهگذاري ملازم با سرمايه است. اول کاري که بر عهده فقها است اين است که بايد به اين پرسش پاسخ دهيم که آيا زندگي، توسعه، توليد ثروت يک عمل ارزشي و خوب است، مقدس است يا ضد ارزش است؟ بايد تکليف مشخص شود. تا به حال اين تکليف مشخص نشده است. آيا توليد ثروت فيذاته ارزشمند است، مقدس است يا خير؟ در تاريخ ادبيات اسلامي از روز اول عدهاي شياد تحت عنوان فرقههاي مختلف و طرفدار تئوري زهد و تصوف از دوره امام باقر عليهالسلام و امام صادق عليهالسلام و با شعار و تعريف «زهد» به معني گرسنگي و فقير بودن و لباس مندرس داشتن، دنبال ثروت نرفتن و سرانجام تنبلي، سر راه توليد ثروت و توليد اشتغال و سرمايهگذاري بودهاند.
محقق داماد افزود: در قرون سوم و چهارم هجري در حدود 12 رساله از ميان فقهاي حنفي و حنبلي در باره معني «زهد» نوشته شده و امروز در کشورهاي عربي تصحيح و چاپ شده است.
وي با اشاره به گروه زيديه با شعارهاي انقلابي به عنوان دومين گروه مزاحم در زمان امام باقر عليهالسلام و امام صادق عليهالسلام، افزود: اين گروهها مخالف هر گونه توليد بودند. شعارهاي سوسياليستي با ژستهاي انقلابي همواره مانع توليد ثروت در جامعه بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: متخصصين الهيات بايد در اين زمينه پاسخ بدهند که آيا توليد ثروت قدسي و ارزشمند است؟ ديني، الهي و محبوب خداوند است يا مطرود خداوند است؟ بايد به جايي برسيم کساني که کارآفريني کرده و تعداد زيادي از افراد جامعه را به کار مشغول کردهاند نيز به ديده احترام و ارزش نگريسته شوند. به هماناندازه که يک عالم ارزشمند است، کارآفرين هم در جامعه ارزشمند است.
محقق داماد تأکيد کرد: براي توليد ثروت و تشکيل سرمايه حلال، اقتصاد و گردش امور مالي دو عامل امنيت به ويژه امنيت قضايي و همچنين نهاد ارزشي ديني را لازم است و بايد دستگاه قضايي به دنبال تحقق شعار مقام معظم رهبريباشد.
اولين همايش حقوق بانکي با پيام «گامي نو به سوي انديشههاي نو در مسير عدالت اقتصادي»، به همت انديشکده حقوق بانکي با حضور آيتاله محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه و حقوقدان، دکتر حسين سيمايي صراف وزير علوم، تحقيقات و فناوري، محمدرضا صاحبي پسنديده جانشين رئيس دادگستري استان تهران، غلامعلي صدقي معاون قضايي ديوان عالي کشور، حسين ميثمي عضو شوراي فقهي بانک مرکزي، محسن سيفي مديرعامل بانک صادرات ايران، قضات دادگستري، حقوقدانها، صاحبنظران حوزه حقوقي و همچنين مقامات و مسئولان، مديران عامل بانکها، مديران ارشد نظام بانکي و کارشناسان اقتصادي، با سخنراني ياسر مرادي عضو هيئتمديره بانک صادرات ايران و رئيس انديشکده حقوق بانکي در مرکز همايشهاي بينالمللي صداو سيما در روز يکشنبه هفتم ارديبهشتماه آغاز به کار کرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.