اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

شبي که ايران چشم صهيونيست‌ها را کور کرد

جزئيات ضربه به پايگاه سري رژيم صهيونيستي در حمله غرور آميز ايران

بامداد 25 فروردين 1403، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با مشارکت ساير نيروهاي مسلح حمله اي گسترده به سرزمين هاي اشغالي را با نام عمليات «وعده صادق» آغاز کردند.

شبي که ايران چشم صهيونيست‌ها را کور کرد

اين حمله که شامل چند موج بود که با استفاده از پهپادهاي انتحاري، موشک کروز و موشکهاي بالستيک انجام شد. اين حمله بي سابقه ايران در پاسخ به جنايت رژيم صهيونيستي در حمله به سفارت ايران در دمشق در 1 آوريل بود. اين حملات تلافي جويانه اولين رويارويي مستقيم نظامي بين ايران و رژيم صهيونيستي از آغاز تأسيس اين رژيم اشغالگر بود.

حمله بزرگ و تاريخي ايران به سرزمين هاي اشغالي که رکورد شکني هاي بزرگي را به نام خود ثبت کرد، معادلات جديدي را در منطقه غرب آسيا حاکم خواهد کرد. اکنون رژيم صهيونيستي به خوبي ميداند که هرگونه شرارت و تجاوز به منافع ايران، بدون پاسخ نخواهد ماند و جمهوري اسلامي ايران با قاطعيت هرچه تمام، به هرگونه تهديدي از سوي رژيم صهيونيستي، پاسخ کوبنده خواهد داد.

رژيم صهيونيستي که همچنان به دليل شکست سنگين در اين عمليات، در وضعيت شوک قرار دارد، ميداند که اکنون هرگونه خطاي محاسباتي ديگر از سوي خود، ميتواند به حسابرسي سنگين تري از سوي ايران منجر شود.

در اين ميان، صهيونيستها تلاش خود را ميکنند تا به سانسور ابعاد اين عمليات ادامه بدهند. آنها ميدانند که آشکار شدن شکست بزرگشان در مقابل ايران، اعتبار نظامي و امنيتي آنها در منطقه و جهان را از بين خواهد برد.

با وجود سانسورهاي گسترده، تصاوير منتشر شده، به صورت واضح گوياي اين امر است که چندين نقطه تعيين شده از سوي ايران، در اين حمله هدف اصابت مستقيم قرار گرفته است. يکي از مهم ترين مکان هايي که طي عمليات وعده صادق مورد هدف قرار گرفت اما چندان به آن پرداخته نشد، پايگاه سري صهيونيستها در شمال سرزمين هاي اشغالي است.

در حمله ايران به سرزمين هاي اشغالي، پايگاه هواي نواتيم مورد هدف قرار گرفت، حمله به پايگاه هوايي نواتيم در اسرائيل از اهداف عمليات موشکي و پهپادي ايران بود؛ پايگاه مبدأ پرواز جنگندههاي اسرائيل در عمليات حمله به سفارت کشورمان که شهادت مستشاران ارشد ايراني و همراهانشان را به همراه داشت و نقض کامل قوانين بينالمللي از سوي اين رژيم بود.

بر اساس گزارش رسانه ها، ايران پايگاه هوايي رامون در منطقه نقب در جنوب سرزمينهاي اشغالي را هدف قرار داده است. گفته شده است دستکم 8 تا 10 موشک ايران به اين پايگاه هوايي اصابت کرده است.

 

اعتراف غير مستقيم صهيونيستها به اصابت موشک به پايگاه جاسوسي و سري شلاگيم

 

اما علاوه بر اهداف مذکور، به گفته رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح ايران، سردار باقري، يک مرکز مهم و به لحاظ نظامي استراتژيک نيز هدف حملات موشکي ايران قرار گرفته است. پس از پايان عمليات، صهيونيستها بدون دادن جزئياتي از خسارتهاي وارد شده به آن، صرفا با تاييد اصابت موشک در منطقه پايگاه مذکور، جزئيات تکميلي آن را مسکوت گذاشتند. سخنگوي ارتش اسرائيل در اين رابطه گفت:

ما به ارتش اسرائيل اطلاع داديم که آسيب جزئي به زيرساختهاي پايگاه نواتيم در نقب پس از حمله رخ داده است. همچنين خسارت جزئي به جاده در منطقه حرمون وارد شد.

رژيم صهيونيستي به گفتن همين مقدار اکتفا کرده و از گزارش جزئيات کامل در رابطه با حمله به اين پايگاه خودداري کرد. به گفته منابع مطلع در نيروهاي مسلح به مشرق، مرکز جاسوسي مذکور که در ارتفاعات جولان قرار دارد، هدف بيش از 10 موشک قرار گرفته که طي آن تعدادي از نيروهاي مستقر در آن به هلاکت رسيدهاند.

اما اين پايگاه چرا براي صهيونيستها اهميت بالايي دارد و ويژگي هاي آن چيست؟

 

شلاگيم، چشم رژيم صهيونيستي در سرزمين هاي اشغالي

 

در اهميت و جايگاه اين پايگاه بايد گفت که صهيونيستها در سرزمين هاي اشغالي از اين مرکز امنيتي و جاسوسي، به عنوان چشم اسرائيل ياد ميکنند. در اين پايگاه، واحد جنگ الکترونيک 8200 رژيم صهيونيستي مستقر است که آن را به مکاني براي فعاليت هاي مهم صهيونيستها در حوزه جنگ الکترونيک در منطقه تبديل ميکند.

پايگاه شلاگيم در 8 کيلومتري از آخرين نقطه مرزي فلسطين اشغالي با لبنان در برابر مناطق رميش، يارون و مارونالرأس واقع شده است و بر بالاي کوه الجرمق در شمال فلسطين اشغالي قرار دارد که مرتفعترين کوه در اراضي اشغالي محسوب ميگردد.

اين کوه که در مرز مشترک اراضي اشغالي، لبنان و سوريه قرار دارد، رژيم صهيونيستي را قادر ميسازد تا بر اين دو کشور احاطه داشته باشد. ارتفاع اين پايگاه به حدود 1200 متر بالاتر از سطح دريا ميرسد و تأسيسات قابل رؤيت و اوليه آن در وسعتي بالغ بر 150 هزار مترمربع قرار دارد. اطلاعات نشان ميدهد که عمده مساحت اين پايگاه متعلق به بخش اطلاعاتي و جاسوسي ارتش رژيم صهيونيستي است.

اين مکان که در قلعه تپه با مرزي مشرف به روستاي شبعا در جنوب لبنان واقع شده است، هم ايستگاه شنود راديويي و جاسوسي ميداني ارتش اسرائيل (فرماندهي شمال) و هم يک ايستگاه رادار که توسط کارکنان واحد 8200 اداره ميشود، دارد. همچنين به عنوان پايگاه استقرار پيشروي واحدهاي تيپ زرهي باراک عمل مي کند.

اين کوه که در مرز مشترک اراضي اشغالي، لبنان و سوريه قرار دارد، رژيم صهيونيستي را قادر ميسازد تا بر اين دو کشور احاطه داشته باشد.

 

با شلاگيم، ديگر غافلگير نخواهيم شد!

 

اهميت و کاربرد اين پايگاه به ميزاني است که افسران ارتش رژيم صهيونيستي در مصاحبه با روزنامه اسرائيل هيوم ميگويند: «مي توانيم با اطمينان بگوييم که دولت اسرائيل ديگر مانند جنگ يوم کيپور غافلگير نخواهد شد.»

اسرائيل هيوم در رابطه با اين پايگاه مي نويسد: «در بالاترين نقطه اسرائيل، در جايي که سوريه زير پاي آنها گسترده شده است، به سربازان واحد اطلاعات 8200 محافظت شده ترين مرکز در اسرائيل سپرده شده است. آنها داخل يک تونل حفر شده در کوه حرمون، با هدفون مينشينند و مکالمات همسايه هاي شمال (لبنان و سوريه) را شنود مي کنند - همه اينها براي اينکه غافلگير نشوند. اين مکان، يک مکان عادي نيست.»

در يکي از برنامه هاي منتشر شده در رابطه با اين پايگاه، مهمان برنامه که کارشناس امور استراتژيک اسرائيل است نکات زير را بيان ميکند:

الف) اگر به بالاترين نقطهي مرکز رصد نظامي برويد، حتي ميتوانيم سواحل تلآويو را ببينيم.

ب) هرکس اين منطقه را کنترل کند، احاطهي زيادي بر شمال اراضي اشغالي، ارتفاعات جولان و لبنان دارد.

پ) پيچيدهترين تواناييهاي نيروهاي دفاعي اسرائيل در پايگاههايي است که در اين منطقه هستند.

ت) به دليل موقعيت استراتژيک منطقه، زنجيرهاي از پايگاهها (پشت سرمان) وجود دارند که کارهاي اطلاعاتي و راديويي بسيار سطح بالايي را انجام ميدهند.

در واقع فلسفه اصلي احداث چنين مرکزي در يکي از بلند ترين نقاط سرزمين هاي اشغالي، جاسوسي براي تحت کنترل گرفتن حزب الله لبنان و ارتش سوريه و همچنين اقدامات ديگر در حوزه جنگ الکترونيک در منطقه غرب آسيا است.

بر اساس گزارشي که ماهها پيش توسط يک گروه تحقيقاتي تخصصي در ايالت تگزاس آمريکا منتشر شد و مطبوعات اسرائيل نيز آن را برجسته کردند، نتايج رديابي دستگاههاي جيپياس غيرنظامي نشان داد که مشکلاتي در تعيين مکان برخي از هواپيماهاي غيرنظامي در منطقه بهويژه بر فراز جنوب لبنان و شمال فلسطين اشغالي رخ ميدهد.

پس از چندين عمليات رصد دقيق از سيگنالهاي پارازيت که توانايي گيرندهها در تشخيص امواج ماهوارهاي را مختل ميکند، پايگاه مرون بهطور خاص بهعنوان منبع تداخل عليه دستگاههاي GPS غيرنظامي شناسايي شد. گزارش رسانههاي عبري نشان ميدهد که سامانههاي موقعيتياب ماهوارهاي در هفته اول پس از عمليات طوفان الاقصي بهطور کامل از کار افتادند؛ زيرا اسرائيل نگران بود که از اين سامانهها براي حمله موشکي يا پهپادي و يا با سلاحهاي ديگر ضد اهداف اسرائيل انجام شود.

حمله موشکي ايران به چنين مرکز مهم و سري که داراي ارزش نظامي و استراتژيک بسيار بالايي براي رژيم صهيونيستي است، پيام بسيار روشن و واضحي براي سران اين رژيم است تا در اتخاذ تدابير خود در مقابل ايران، ديگر دچار يک خطاي محاسباتي و اشتباه نشوند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.