رئيس شوراي راهبردي مرکز پژوهشهاي اتاق بازرگاني تبريز گفت: بنابر مطالعات انجام شده سالانه حدود 283 ميليون تن از محصولات کشاورزي ايران، معادل 30.3 درصد کل توليدات کشور، به ضايعات تبديل ميشود. اين حجم ضايعات برابر با هدررفت بيش از 3 ميليون هکتار سطح زيرکشت و 25 ميليارد متر مکعب آب مصرفي است.
سيدباقر شريفزاده در نشست شوراي راهبردي اين مرکز با تأکيد بر اهميت توسعه زنجيره سرد اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجامشده، بيش از 30 درصد محصولات کشاورزي کشور به دليل ضعف در زيرساختهاي نگهداري و توزيع از بين ميرود.
وي افزود: بنابر مطالعات انجام شده سالانه حدود 283 ميليون تن از محصولات کشاورزي ايران، معادل 30.3 درصد کل توليدات کشور، به ضايعات تبديل ميشود. اين حجم ضايعات برابر با هدررفت بيش از 3 ميليون هکتار سطح زيرکشت و 25 ميليارد متر مکعب آب مصرفي است؛ يعني نزديک به 29 درصد کل آب مصرفي بخش کشاورزي کشور.
شريفزاده با اشاره به اينکه عوامل اصلي اين هدررفت به ضعف در لجستيک، حملونقل و نبود زيرساختهاي استاندارد بازميگردد، افزود: زنجيرهي سرد يکي از گلوگاههاي کليدي در کاهش ضايعات و افزايش بهرهوري است. اين زنجيره نه تنها براي محصولات کشاورزي بلکه براي دارو، واکسن، مواد غذايي پروتئيني و ساير محصولات حساس به دما نيز اهميت حياتي دارد.
رئيس شوراي راهبردي مرکز پژوهشهاي اتاق بازرگاني تبريز ادامه داد: ميانگين جهاني ظرفيت ذخيرهسازي سرد به ازاي هر نفر جمعيت شهري در سال 2020 حدود 0.15 مترمکعب بوده است. بسياري از کشورها با توسعه ظرفيت سردخانهها و بهرهگيري از فناوريهاي نوين، توانستهاند بازار قابل توجهي در حوزهي لجستيک زنجيرهي سرد ايجاد کنند.
شريفزاده تأکيد کرد: در آذربايجانشرقي نيز بررسي وضعيت سردخانهها از نظر تعداد، ظرفيت، پراکندگي جغرافيايي و سطح فناوري در دستور کار مرکز پژوهشها قرار گرفته و تکميل اين گزارش بهعنوان يک ضرورت راهبردي پيگيري خواهد شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.