اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ساخت کريدور حمل و نقل توسط ايران و روسيه براي دور زدن تحريم‌ها

خبرگزاري بلومبرگ، طي گزارشي به موضوع ساخت يک کريدور حمل و نقلي 3 هزار کيلومتري بين ايران و روسيه با هدف دور زدن تحريم‌ها پرداخته است.

ساخت کريدور حمل و نقل توسط ايران و روسيه براي دور زدن تحريم‌ها

به گزارش مشرق، روسيه و ايران در حال ساخت يک کريدور حمل و نقل تجاري بين قارهاي از اقيانوس هند تا اروپا هستند.

اين کريدور 3 هزار کيلومتر طول داشته و دست کشورهاي ثالث را از تحريم اين کشورها دور ميکند. دو کشور در حال سرمايهگذاري چند ميليارد دلاري براي تسريع حمل و نقل کالا به صورت ريلي و دريايي در حوزه درياي خزر هستند.

آمارهاي حمل و نقل دريايي حاکي از آن است که چندين کشتي ايراني و روسيه از جمله چند کشتي که تحريم هستند، در حال حرکت در اين کريدور حمل و نقلي هستند.

اين يک مثال واضح از نحوه تغيير شبکههاي حمل و نقل تجاري توسط قدرتهاي بزرگ در اقتصاد جهاني است که ميخواهند خود را به يک بلوکهاي بزرگ تبديل کنند. روسيه و ايران تحت فشار بسيار زياد تحريمها، حالا در حال نزديک شدن به هم هستند و هر دوي اين کشورها البته رويکردي به سمت شرق را در پيش گرفتهاند.

هدف اين دو کشور اين است که مسيرهاي تجاري خود را در برابر تحريمهاي غرب حفاظت کرده و در عين حال با توجه به توسعه اقتصادهاي آسيايي مسيرهاي جديدي را ايجاد کنند.

ماريا شاگينا، کارشناس تحريم و سياست خارجي روسيه در موسسه بينالمللي مطالعات استراتژيک لندن ميگويد: اين مسئله در حال ايجاد يک زنجيره عرضه تحريمناپذير در همه حوزههاست.

اين مسيرهاي نوظهور به ايران و روسيه اين امکان را ميدهد تا هزاران کيلومتر مسير کريدورهاي موجود را دور بزنند. درواقع در طول مسير ايجادشده از سوي ايران و روسيه قرار است درياي آزوف در شمال روسيه به جنوب ايران و حاشيه اقيانوس هند متصل شود. اين نقاط از طريق شبکه حمل و نقل ريلي به هم متصل خواهد شد و چندي پيش رئيسجمهور روسيه بر اهميت اتمام اين پروژه و تکميل آن تاکيد کرد.

وي در يک نشست اقتصادي در ماه سپتامبر بر لزوم توسعه زيرساختهاي حمل و نقلي دريايي،ريلي و جادهاي در اين کريدور تاکيد کرد و گفت که اين پروژه به شرکتهاي روسي فرصتهاي جديدي را براي ورود به بازارهاي ايران، هند، خاورميانه و آفريقا را ميدهد و روند واردات کالا از اين مناطق را تسهيل ميکند.

شاگينا ميگويد: ايران بر اساس تخمينها ايران و روسيه 25 ميليارد دلار روي اين زيرساختها و براي ايجاد اين کريدور تجاري سرمايهگذاري خواهند کرد که به دو کشور اين امکان را ميدهد که جريان تجارتي را که غرب به دنبال متوقف کردن آن است، برقرار نگه دارد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.