اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

روايتي از کوتاهي دولت‌هاي قبل در بيمه کردن روستاييان و عشاير

صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير با 2 ميليون و 700هزار بيمه شده يکي از بزرگترين صندوق‌هاي بيمه اجتماعي در کشور به شمار مي‌رود که به منظور افزايش ضريب پوشش بيمه اجتماعي در کشور راه اندازي شده است.

روايتي از کوتاهي دولت‌هاي قبل در بيمه کردن روستاييان و عشاير

از زمان آغاز دولت سيزدهم تاکنون اين صندوق توانسته شاهد جذب 561 هزار بيمه شده جديد باشد به طوري که در عملکرد 17 ساله اين صندوق اين ميزان جذب بي نظير بوده است.

در سال 1401 ما توانستيم 318 هزار و 895 بيمه شده جديد از روستاييان و جامعه هدف خود را تحت پوشش اين صندوق قرار دهيم. اين ميزان جذب بيمه شده جديد نيز در 17 ساله گذشته از زمان بدو تاسيس صندوق بسيار بينظير بوده و اگر اين روند در جذب بيمهشدگان جديد در دولتهاي قبل دنبال ميشد بايد ما تاکنون بالغ بر5 ميليون بيمه شده در صندوق بيمه اجتماعي روستاييان، کشاورزان و عشاير داشتيم.

به منظور پرسش و پاسخ درباره آخرين رخدادهاي واقع شده در اين صندوق با «بيتالله برقراري مديرعامل صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير» گفتوگو کرديم.

مشروح اين گفتوگو را ميتوانيد در ادامه بخوانيد:

 

شتاب در حرکت صندوق

 

فارس: عملکرد صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان و عشاير را چگونه ميبينيد؟

 

صندوق در مسير تحقق اهداف دولت مردمي سيزدهم با شتاب ،سرعت و فاصله مناسبي در حال حرکت است. به طوري که شاخصهاي کمي نشان ميدهد که انصافاً در دولت چه در بحث جامعه هدف تحت پوشش و چه در بحث اعتبار و بهبود کيفي و کمي، صندوق بيمه کشاورزان، روستاييان و عشاير خوش درخشيده است.

تماماً اهداف و برنامه­ هاي اين صندوق براساس منويات رهبر معظم انقلاب در سياستهاي ابلاغي تأمين اجتماعي، اسناد بالادستي و سياست­هاي دولت سيزدهم طرح ريزي، پيگيري و محقق ميشود و انصافاً در بعد کمي و کيفي و با حمايت هاي دولت توانسته ايم اقدامات و دستاوردهاي مهم و ارزشمندي را به دست آوريم که اين اقدامات موجبات رضايتمندي مردم از دولت سيزدهم را فراهم کرده است.

 

رضايتمندي جامعه صندوق از اقدامات دولت سيزدهم

 

فارس: رضايتمندي عملکرد صندوق چه پيامدهايي را در پي دارد؟

 

رضايتمندي جامعه صندوق از اقدامات دولت سيزدهم موجب شده تا ميزان عضويت و مشارکت مردم در اين صندوق به طور چشم گيري بالا رود. مهمترين موضوعي که در دستور کار صندوق قرار گرفته است تدوين برنامه عمليات صندوق منطبق بر برنامه تحولي دولت و وزارتخانه متبوع بوده است، پايداري صندوق، محاسبات بيمه اي و اکچوئري در راس اهداف، اولويتها و برنامه راهبردي و عملياتي صندوق قراردارد.

تمام همت وتلاش ما اين است که با توجه به تاکيد ويژه بر مباحث مطالعات و پژوهش­هاي علمي، پايداري مالي صندوق، بهبود و ارتقا شاخص بسيار مهم نسبت پشتيباني، سرمايه گذاري مناسب دربازار بورس و با خريد سهام ارزشمند، ضمن صيانت از امانتي که روستاييان و عشاير با عضويت نزد اين صندوق به ماه سپرده ­اند، بتوانيم ضمن جلوگيري از ورود صندوق به چالش و مشکلات موجود در حوزه صندوق­هاي بازنشستگي، آينده روشن و مناسبي را پيش روي صندوق و بيمه شدگان آن ترسيم نماييم.

 

 2 ميليون و 700هزار بيمه شده در صندوق

 

فارس: جايگاه صندوق بيمه روستايي را چگونه مي بينيد و نقشه راه اين صندوق را تشريح بفرماييد.

 

صندوق بيمه اجتماعي کشاورزان، روستائيان و عشاير با 2 ميليون و 700هزار بيمه شده  يکي از بزرگترين صندوق هاي بيمه اجتماعي در کشور است، و ما در دولت سيزدهم و با هدف جهاد تبيين، ايجاد روحيه اميد و نشاط متاثر از خدمات نظام در بين جامعه هدف و مردم، افزايش ضريب پوشش بيمه اجتماعي در کشور، قرارگاه کرامت را راه­اندازي نموديم و تلاش کرديم به بهره­گيري از تمام ظرفيت ها و پتانسيل هاي بالقوه در کشور، به معناي واقعي تحول را در صندوق ايجاد کنيم.

 

روايتي از کوتاهي دولتهاي قبل در بيمه کردن روستاييان

 

فارس: رشد آماري بيمه شدگان صندوق را چگونه ميبينيد و آيا صندوق توانسته به شکوفايي مورد نظر در برنامه 5 ساله برسد؟

 

از زمان آغاز دولت سيزدهم تاکنون ما شاهد پوشش 561 هزار و 886 نفري بيمه شدگان در صندوق هستيم و اين معناست که با اين اقدام توانستيم 26 درصد از عملکرد 17 ساله صندوق را رقم بزنيم. اقدامي که توانست در مقايسه با عملکرد دولتهاي گذشته بينظير باشد.

در سال 1401 ما توانستيم 318 هزار و 895 بيمه شده جديد از روستاييان و جامعه هدف خود را تحت پوشش اين صندوق قرار دهيم. اين ميزان جذب بيمه شده جديد نيز در 17 ساله گذشته از زمان بدو تأسيس صندوق بسيار بينظير بوده و اگر اين روند در جذب بيمهشدگان جديد در دولتهاي قبل دنبال ميشد بايد ما تاکنون بالغ بر5 ميليون بيمه شده در صندوق بيمه اجتماعي روستاييان، کشاورزان و عشاير داشتيم.

 

اعتماد دوباره روستاييان به بيمه صندوق اجتماعي

 

فارس: به دنبال استقبال و رضايتمندي از بيمه روستايي؛ در حال حاضر نرخ تمديد قراردادهاي بيمه اي چقدر است؟

 

در پايان سال گذشته نرخ تمديد قراردادهاي بيمهاي 76 و در سال دورتر 66 درصد بوده اما ما توانستيم اين عدد را به84 درصد برسانيم اين يعني اعتماد جامعه هدف (کشاورزان،روستاييان و عشاير) به صندوق بيمه اجتماعي اين مهم ترين دستاورد ما و طبيعتاً همان هدفي است که ما آن را دنبال ميکنيم.

 

پوشش 41درصدي زنان روستايي در صندوق بيمه اجتماعي

 

فارس: چقدر از بيمه شدگان صندوق را زنان تشکيل ميدهند و صندوق بيمه روستايي چه قدمهايي را براي زنان برداشته است؟

 

يکي از سياستهايي که ما در صندوق به دنبال آن بوديم توزيع عادلانه بيمه در ميان جنسيتها است. بايد تأکيد کنم که زنان روستايي دوشادوش مردان در فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي فعاليت ميکنند و حق دارند از خدمات در نظر گرفته شده دولت بهرهمند شوند. از اينرو توانستهايم از کل بيمهشدگان صندوق در دولت سيزدهم 229 هزار و 907 نفر از زنان را تحت پوشش اين بيمه قرار دهيم که به طور کلي 41درصد از جمعيت صندوق تأمين اجتماعي را زنان تشکيل ميدهند.

ما همچنين آييننامه اجرايي ماده 21 قانون جواني جمعيت را تدوين کرديم که نهايتاً در دولت سيزدهم به تصويب رسيد و اين يک فرصتي بود تا بتوانيم زنان و مادران غير شاغل ساکن در روستاها و مناطق عشايري را تحت پوشش اين صندوق قرار دهيم و قرار است حق بيمه اين زنان از سوي دولت پرداخت شود.

براساس آمار ثبتاحوال يک ميليون و 200 هزار نفر زنان و مادران غيرشاغل در روستاها  ومناطق عشايري مي توانند تحت پوشش بيمه اجتماعي در صندوق بر اساس ماده (21) قانون حمايت از خانواده قرارگيرند که قرار است با تخصيص بودجه و اعتبار مورد نياز ما بتوانيم اين مهم را اجرايي نماييم.

اجراي طرح تکميلي درمان نيز يکي از اقدامات شاخص صندوق در دولت سيزدهم به شمار ميآيدکه ما در مرحله نخست و به طور آزمايشي مستمري بگيران سه استان کشور را تحت پوشش اين بيمه قرار داديم و احتماً فاز دوم اجراي آن که تمامي مستمري بگيران در سراسر کشور را تحت پوشش قرار ميدهد تا پايان سال آغاز کنيم. فاز سوم نيز بيمهشدگان سراسر کشور هستند که از خدمات بيمههاي تکميلي درمان برخوردار خواهند شد.

 

چرا مردم اين صندوق بازنشستگي را دوست نداشتند؟

 

فارس: در حال حاضر مستمري بگيران صندوق چقدر حقوق دريافت ميکنند و آيا اين ميزان مستمري با حداقل حقوق بازنشستگي برابري ميکند؟

 

يکي از اقدامات مهم صندوق در دولت سيزدهم افزايش سطوح درآمدي بين  57 تا60 درصد در سالهاي گذشته بود. باتلاش هاي صورت­ گرفته و حمايت­هاي بي نظير دولت و وزير کار، سطح هشتم درآمدي صندوق منبطق برحداقل حقوق و دستمزدسال گذشته اين فاصله در گذشته بسيار زياد بودبه گونه اي که مسمتمري صندوق  حداقل حقوق و مستمري پرداختي در سال 1384 از 80 درصد به 40 درصد در سال 1400 رسيد.

 مقايسه مستمري پرداختي در صندوق با سرانه پرداختي يک نهاد حمايتي در سالهاي اخير بيانگر آن است که مستمري پرداختي در صندوق در سال 1384 5/2 برابر سرانه پرداختي توسط نهاد حمايتي بوده که متأسفانه به دليل عدم توجه به مقوله بسيار مهم سطوح درآمدي و رشد مناسب آن، اين نسبت در سال 84 به 6/0 درصد رسيده است و اين مهم موجب عدم اقبال جامعه هدف به صندوق را فراهم کرده بود که با اقدامات صورت گرفته در دولت مردمي سيزدهم، شاهد رشد چشمگير بيمه شدگان صندوق و استقبال جامعه از اقدامات و تحولات صورت گرفته هستيم.

از ديگر اقدامات مهم صندوق دردولت سيزدهم ميتوان به افزايش 2/8 درصدي ضريب پوشش بيمه اجتماعي کشاورزان، روستاييان  عشاير در دولت سيزدهم،  پرداخت22هزار فقره تسهيلات بانک قرض الحسنه با اعتبار 960ميليارد ريال به مستمري بگيران،ارتقا سطوح بيمه پردازي بيش 100هزار نفر از مددجويان تحت پوشش کميته امداد امام خميني(ره) و سازمان بهزيستي به سطوح 3 درآمدي صندوق به منظور ارتقا سطح کيفي و کمي خدمات قابل ارايه به مددجويان بيمه شده، انعقاد تفاهم نامه همکاري با معاونت توسعه روستاها ومناطق محروم رياست جمهوري، استانداري­هاي کردستان، همدان، مازندران، مرکزي، زنجان، گيلان، اصفهان، کرمانشاه، چهارمحال و بختياري، البرز، لرستان، تهران، اردبيل، معاونت امور تعاون وزارتخانه متبوع، معاونت توسعه کارآفريني و اشتغال و وزارتخانه متبوع، سازمان امورعشاير ايران، اتاق تعاون ايران، سازمان راهداري و حمل و نقل جاده­اي کشور، سازمان شهرداري­ها و دهياري­هاي کشور، صندوق ذخيره بسيجيان، معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري اشاره کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.