معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: اين استان با توليد 33 هزار تن گوجه سبز، رتبه دوم کشور را دارد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، صادق نادري صومعه اظهار کرد: وسعت باغات گوجه سبز استان در سالجاري چهار هزار و 470 هکتار بود که حدود چهار هزار و 390 هکتار بارور و 80 هکتار نيز غيربارور است.
وي با بيان اينکه گوجه سبز (Prunus armeniaca) يکي از محصولات کشاورزي مهم استان محسوب ميشود، افزود: اين محصول در اغلب شهرستانهاي استان توليد ميشود و شهرستان مراغه با يک هزار و 630 هکتار، شبستر با 535 هکتار و آذرشهر با 530 هکتار به ترتيب رتبههاي اول تا سوم را در توليد اين محصول دارند.
وي به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و گفت: ارقام زودرس در اواخر ارديبهشتماه و ارقام ديررس و خشکباري در اواخر تابستان و اوايل پاييز برداشت و روانه بازارهاي داخلي و خارجي ميشوند.
نادري اظهار کرد: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بين هشت تا 10 تن در هکتار است و در برخي از باغات شاخص اين عدد به 20 تن نيز ميرسد.
وي به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبريز اشاره کرد و ادامه داد: خوشمزگي و کيفيت بالاي اين محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به عنوان يک برند معتبر در بازارهاي استاني و ملي شناخته شود.
وي با اشاره به اهميت بالاي محصول گوجه سبز در آذربايجان شرقي، اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها بهعنوان يک محصول کشاورزي مهم در استان شناخته ميشود، بلکه با اشتغالزايي براي بيش از پنج هزار بهرهبردار، ارزش افزوده بالا، ظرفيت بالاي صادراتي و کاربردهاي متنوع در صنايع تبديلي و مصرف تازهخوري، جايگاه ويژهاي در اقتصاد و سلامت جامعه يافته است.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي افزود: در آذربايجان شرقي، ارقام متنوعي از گوجه سبز با ويژگيهاي مختلف مانند زمان رسيدن، طعم، شکل ميوه و مقاومت در برابر شرايط اقليمي توليد ميشود .
وي از جمله مهمترين اين ارقام به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومي شهرستان مراغه است و با ويژگي مقاومت بالا در برابر سرما و بيماريها و برداشت در اواخر ارديبهشت، شناخته ميشود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.