اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دعوت روسيه از تمام کشورها براي توسعه کريدور شمال و جنوب

«ولاديمير پوتين» رئيس‌جمهوري روسيه در ديدار با «الهام علي‌اف» همتاي آذربايجاني خود در مسکو گفت: کريدور حمل و نقل شمال-جنوب بايد به نمونه اي از گسترده ترين همکاري بين المللي تبديل شود، ما از همه کشورهاي علاقه مند دعوت مي کنيم در اين پروژه مشارکت کنند.

دعوت روسيه از تمام کشورها براي توسعه کريدور شمال و جنوب

پوتين گفت که اين کريدور در واقع مسير «درياي شمال را به خليج فارس» متصل مي کند

وي افزود، اين مسير «به منظور تسريع توسعه اقتصادي و اجتماعي در کشورهاي اوراسيا و جنوب » مورد استفاده قرار مي گيرد.

کريدور شمال - جنوب که در آغاز راه، محصول اراده و عزم روسيه، ايران و هند در سال 2000 ميلادي براي ايجاد گذرگاه حمل و نقل بار بود، در طول سال هاي بعد، شاهد پيوستن شمار ديگري از کشورها به اين مسير ترانزيتي بود.

آنچه براي اين کشورها در پيوستن به اين مسير ترانزيتي انگيزه بخش بود اين بود که مسيرهاي متداول براي ارسال کالا از هند به سمت سن پترزبورگ روسيه که از کانال سوئز عبور ميکند، حدود 14 هزار و 500 کيلومتر طول دارد اما کريدور ايران در اين مسير تنها هفت هزار و 200 کيلومتر است که بهره گيري از اين ظرفيت، 40 درصد زمان ترانزيت و 30 درصد هزينه هاي حمل و نقل را کاهش مي دهد.

پيش از اين مقامات دو کشور اعلام کرده اند که تفاهم قبلي ايران و روسيه براي خط ريلي رشت- آستارا با استاندارد بينالمللي در حال اجرا است. اخيرا سفير ايران در روسيه، شايعه ها درباره عقب نشيني روس ها از اجراي قرارداد رشت - آستارا را رد کرده است.

اين توافقنامه 27 ارديبهشت 1402 و پس از سخنراني آيت الله «سيدابراهيم رئيسي» رئيس جمهوري اسلامي ايران و «ولاديمير پوتين» رئيس جمهوري فدراسيون روسيه بين نمايندگان دو کشور به امضا رسيد.

مسير غربي کريدور شمال - جنوب که کشورهاي روسيه، جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان را شامل ميشود، از نظر ريلي داراي حلقه مفقودهاي به مسافت 162 کيلومتر بين رشت و آستارا است که با امضاي اين توافق و احداث اين مسير ريلي عملاً جنوب آسيا از طريق ارتباط ريلي بين سن پترزبورگ و خليج فارس به شمال اروپا متصل خواهد شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.