نيويورکتايمز نوشت که دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا با امضاي فرماني اجرايي و سري، به پنتاگون دستور داده است تا عملياتهاي نظامي عليه برخي کارتلهاي خاص مواد مخدر آمريکاي جنوبي را آغاز کند.
به گفته منبعي آگاه، اين فرمان سري، انجام عملياتهاي احتمالي دريايي و فرامرزي عليه کارتلهاي آمريکاي لاتين را که دولت ترامپ آنها را سازمان تروريستي اعلام کرده است، ميسر ميسازد.
مقامات نظامي آمريکايي شروع به آمادهسازي پيشنويس طرحهايي کردهاند. با اين حال، اين اقدام نگرانيهاي حقوقي را مطرح کرده است که از جمله آنها ميتوان به اين اشاره کرد که آيا توسل به زور خارج از يک نبرد قانوني را ميتوان مصداق اقدام غيرقانوني در نظر گرفت يا خير!
ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفيد در ژانويه امسال، در فرماني به وزارت خارجه دستور داد تا کارتلهاي مواد مخدر را سازمانهاي تروريستي خارجي اعلام کند که در نتيجه به اعلام گروههايي همچون «ترن دي آراگوآ» و «اماس-13» به عنوان سازمان تروريستي منجر شد.
اين تصميم، بر راهبرد ترامپ براي استفاده از قواي نظامي در موقعيتهايي که به طور معمول از طريق ضابطين قضايي به آنها رسيدگي ميشود، صحه ميگذارد که خود بخشي از تلاش گستردهتر وي براي مبارزه با قاچاق فنتانيل و ساير مواد مخدر است.
ترامپ اوايل امسال نيز با اشاره به آنچه ناآرامي مدني و شورش خوانده بود، دستور اعزام نيروهاي گارد ملي و تفنگداران دريايي را به لسآنجلس صادر کرد. فرماندار کاليفرنيا و مقامات شهري با انتقاد از اين اقدام، آن را غيرضروري و خطرناک توصيف کردند.
منتقدان ميگويند که ترامپ ميخواهد از ارتش که مستقيما تحت فرمان وي عمل ميکند، به عنوان پليس اختصاصي خود استفاده و بدون توجه به مقررات و قانون اساسي، فرامين وي را اجرا کند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.