معاون وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي و رييس سازمان فني و حرفهاي کشور با بيان اينکه با فقر مهارتي در کشور مواجه هستيم، گفت: از بين يک ميليون و 400 هزار نيروي کار فقط 40 درصد کيفي هستند و مي توانند مهارت را به اشتغال وصل کنند .
غلامحسين محمدي در جلسه شوراي توسعه مهارت در سالن اجتماعات استانداري آذربايجان شرقي، با اشاره به پژوهش هاي انجام شده در سطح کشور در اين خصوص، افزود: تا زماني که زيرساخت آموزشي مناسب براي ارايه آموزش هاي مهارتي در کشور ايجاد نشود اين روند ادامه خواهد يافت.
وي با اشاره به تغييرات سريع در بازار و کسب و کارها در سطح دنيا و به تبع آن در کشور، اظهار کرد: اين وضعيت موجب مي شود تا افراد، آمادگي براي پذيرش شغل و داشتن مهارت کافي براي کار در کسب و کارهاي جديد را نداشتهباشند.
رييس سازمان فني و حرفهاي کشور گفت: با اين تغييرات 170 ميليون شغل بايد ايجاد و 90 ميليون شغل حذف شود و از هر 10 نيروي کار بايد 6 نفر مهارت خود را ارتقا دهند .
محمدي، با تاکيد بر اينکه 44 درصد از مهارت هاي کليدي نيروي کار تغيير خواهد کرد، ادامه داد: در چنين وضعيتي کارفرمايان به دنبال افرادي خواهند بود که داراي مهارت باشند و بتوانند در مشاغل پيشنهاد شده به آن ها، نقش کانوني ايفا کنند.
وي يادآور شد: ميانگين سال هاي تحصيلي دانش آموزان در نظام آموزشي کشورمان در بين 140 کشور دنيا در رده 61 و در مجموع مهارت هاي کسب شده در رتبه 136 و جزو 6 کشور آخر دنيا قرار دارد و اين به اين معناست که نظام آموزشي ما بر بنيان مبنتي بر بازار کار طراحي نشده است.
رييس سازمان فني و حرفهاي کشور با تاکيد بر اينکه با ادامه اين مدل ها، ناترازي در نظام آموزشي و مهارتي بيشتر خواهد شد، گفت: در کشور ما سالانه بيش از يک ميليون و 400 هزار نفر نيروي کار وارد بازار مي شوند و بيش از يک ميليون فرصت شغلي براي آن ها وجود دارد که بر اساس اين آمار اين وضعيت بايد متناسب باشد ولي به خاطر عدم سازگاري آموزش ها با کار، کارفرماها از نبود نيروي ماهر و کارگران از نبود شغل گلايه مي کنند.
وي اظهار کرد: در آموزش عالي کشور حدود 20 درصد و در آموزش فني و حرفه حدود 37 درصد و در مجموع حدود 28 درصد از نيازهاي بازار کار را در آموزش ها مي توان پاسخداد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.