اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

14 درصد ايراني‌ها پاي ثابت مصرف دخانيات

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به هزينه هاي سنگين بيماري هاي قلبي، گفت: متأسفانه 14 درصد جمعيت کشور اهل دخانيات هستند که 2 درصد اين افراد را خانم ها تشکيل مي دهند.

14 درصد ايراني‌ها پاي ثابت مصرف دخانيات

حسين فرشيدي در نشست خبري روز جهاني قلب و هفته ملي سالمندي، افزود: در حال حاضر 25 درصد جمعيت کشورمان را افراد سالمند تشکيل ميدهند و هر روز به اين آمار افزوده ميشود.

وي با اشاره به برنامههاي وزارت بهداشت براي افراد سالمند جامعه، گفت: يکي از طرحهاي ما رسيدگي به سالمندان است، اگر سالمند در خانه داشته باشيم، بايد فرد آموزش ديده و آشنا به امور سالمندي از وي نگهداري کند و اين فرد بايد ويژگيهاي لازم را داشته باشد. در اين زمينه ميخواهيم تا طرح آموزشي دو ساله کارداني سالمندياري داشته باشيم، آن هم نه صرفاً به اين صورت که دانشجو در دانشگاه بنشيند بلکه بايد چيزي بين سيستم بهورزي و آموزش آکادميک را دنبال کنيم؛ يعني کارهاي نظري و عملي کنار هم باشد. دو سال دوره بهورزي عمدتاً در خانه بهداشت با کارهاي عملي است و بايد دنبال پوشش بيمهاي اين خدمات باشيم و اين طرح بايد بررسي شود.

فرشيدي در ادامه به طرح بسيج ملي کنترل قند و فشارخون تمامي افراد بالاي 20 سال اشاره کرد و افزود: اين طرح طي روزهاي آتي در کل کشور اجرايي خواهد شد و جزئيات آن متعاقباً اعلام ميشود.

وي با اشاره به اهميت سلامت خانواده، گفت: مهمترين برنامه سلامت خانواده در سال آينده کنترل بيماريهاي غيرواگير است که از تأثير آلودگي هوا تا تصادفات بر بروز بيماريها را دنبال ميکند.

فرشيدي با عنوان اين مطلب که بيش از 40 درصد مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي غيرواگير مربوط به بيماريهاي قلبي است، افزود: بيماريهاي قلبي اگر کنترل نشوند هزينه بسيار زيادي دارند. يک سکته قلبي اگر سر زمان خود عمل نشود، فرد بايد يا تمام عمر دارو بخورد و يا پيوند قلب شود و حدود 100 تا 150 ميليون تومان هزينه دارد و اين معضل هم جدا از آسيبهاي از کار افتادگي است.

معاون وزير بهداشت در ادامه بر لزوم عدم مصرف مواد دخاني در جامعه تاکيد کرد و گفت: 14 درصد جمعيت مصرف روتين دخانيات دارند که 2 درصد آنها خانم هستند.

وي با اشاره به اينکه در حدود 31 درصد جمعيت بالاي 30 سال و 23 درصد جمعيت بالاي 18 سال و 65 درصد افراد بالاي 60 سال پرفشاري خون دارند، افزود: 90 درصد علت دياليز بيماران، پرفشاري خون است و بايد به دنبال کنترل دو بيماري هم زمان فشارخون و ديابت باشيم.

فرشيدي درباره ورود دو واکسن جديد به برنامه کشوري واکسيناسيون، گفت: واکسن پنوموکوک اگر وارد برنامه ايمن سازي کشوري شود، سالي 1500 مرگ را کم ميکند و واکسن روتاويروس هم 10 هزار بستري سالانه کودکان را کاهش ميدهد، ولي حدود 2.5 همت هزينه دارد. البته دولت تصميم دارد اين دو واکسن به برنامه کشوري اضافه شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.