معاون بورس و امور دانشجويان خارج سازمان امور دانشجويان با بيان اينکه دانشگاههاي ايران تا 10 سال آينده با کاهش شديد جمعيت دانشجويي مواجه خواهند شد، گفت: جذب دانشجويان خارجي راهکاري کليدي براي حفظ ظرفيتهاي آموزش عالي است.
دکتر عباس قنبري باغستان در بازديد از دانشگاه صنعتي تبريز بر ضرورت تسريع روند بينالملليسازي آموزش عالي و جذب دانشجويان خارجي با کيفيت تاکيد کرد و گفت: بايد مشارکت جديتر دانشگاههاي سطح يک کشور در جذب دانشجويان بينالمللي و دوري از نگاه صرفاً تجاري به اين موضوع صورت بگيرد.
وي با بيان اينکه دانشگاههاي ايران تا 10 سال آينده با کاهش شديد جمعيت دانشجويي مواجه خواهند شد، افزود: جذب دانشجويان خارجي راهکاري کليدي براي حفظ ظرفيتهاي آموزش عالي است.
اين مقام مسئول افزود: دانشجويان خارجي تنها منبع درآمد دانشگاهها نيستند، بلکه فرصتي براي توسعه ديپلماسي علمي، تبادل فرهنگي و تقويت اکوسيستم فناوري کشور محسوب ميشوند.
معاون بورس و امور دانشجويان خارج، دو چالش اصلي در اين زمينه را «غياب دانشگاههاي مطرح در جذب دانشجو» و «تمرکز بيش از حد بر کشورهاي افغانستان و عراق» عنوان کرد.
وي راهکارهاي پيشنهادي را شامل استفاده از زبان انگليسي در آموزش، توسعه دورههاي آنلاين، اعطاي بورسيه به دانشجويان مستعد، بازاريابي تخصصي و همکاري با صنعت براي معرفي ظرفيتهاي ايران برشمرد.
دکتر قنبري باغستان با اشاره به تجربه موفق مالزي در جذب 250 هزار دانشجوي خارجي پيش از همهگيري کرونا، تاکيد کرد: با وجود يکچهارم ظرفيت مالزي، ايران ميتواند با هماهنگي نهادها و همکاري دانشگاههاي برتر، به اهداف کمي و کيفي برنامه هفتم توسعه در اين حوزه دست يابد.
وي همچنين بر لزوم حمايت همهجانبه از دانشجويان خارجي در ابعاد فرهنگي و رفاهي تأکيد کرد و گفت: دانشجويان بينالمللي نبايد در ايران احساس تنهايي کنند. بايد با برنامهريزي دقيق، امکان تعامل آنان با صنعت، پارکهاي فناوري و جامعه ميزبان فراهم شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.