اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

خواص باورنکردني نارنگي براي 100 نوع بيماري

خواص نارنگي بسيار بي نظير است. نارنگي 100 نوع بيماري را درمان مي کند و پوست آن نيز براي درمان و سلامت بدن بسيار مؤثر است. نارنگي زيبايي پوست و مو را تضمين مي کند. ميوه پرخاصيت نارنگي سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهيب معده و کبد است، ميوه اي که مسکن اعصاب است و براي کليه بيماران مفيد است.

خواص باورنکردني نارنگي براي 100 نوع بيماري

به گزارش نمناک، اگر مي خواهيد شب راحت بخوابيد چند دانه نارنگي بخوريد. نارنگي، اين ميوه پاييزي چسبندگي پلاکت هاي خون را معالجه مي کند، در نتيجه تصلب شرايين، ورم جدار عروق و سياه شدن شريان، فلج ناقص و آنژين را بهبود مي بخشد. اين ميوه خوشمزه منبع غني بتاکاروتن است و داراي مقادير فراواني ويتامين A است و براي پيشگيري از سرطان مفيد است و به دليل داشتن فسفر زياد و ويتامين هاي فراوان، باعث تقويت حافظه و هوش مي شود و براي رفع بي اشتهايي و کاهش گرماي غريزي بدن نيز مفيد است؛ ولي اينها تنها بخشي از خواص و فوايد نارنگي است که در ادامه بخش سلامت تغذيه در نمناک خواهيم گفت.

 

خواص و فوايد ميوه نارنگي براي زيبايي و درمان بيماري ها

 

از مهمترين خواص درماني نارنگي مي توان به موارد ذيل اشاره کرد؛

 

نارنگي براي جلوگيري از ديابت:

برخي از محققان دانشگاه غربي انتاريو معتقدند که نارنگي منبع کاملي از ترکيبات فلانوييدي به نام نوبيلتين است. اين عنصر باعث سوزاندن چربي و جلوگيري از توليد چربي مي شود. بنابراين، مي تواند از بيماري ناشي از چاقي، مانند ديابت نوع 2 جلوگيري کند.

 

نارنگي براي جلوگيري از سکته:

همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگي حاوي مقدار زيادي پتاسيم است. پتاسيم ميتواند از بيماريهايي مثل لخته شدن خون جلوگيري کند. مطالعهاي بر روي بيش از 69 هزار نفر انجام شده است؛ نتيجه اين بود افرادي که نارنگي مصرف ميکنند، 19 درصد کمتر در خطر ابتلا به اين بيماري مانند لخته شدن خون قرار دارند.

 

نارنگي براي محافظت از بدن در برابر اضافه وزن و چاقي:

اگر ميخواهيد وزن بدن خود را کاهش دهيد و يک رژيم غذايي خوب داشته باشيد، خوردن نارنگي يکي از بهترين انتخابها است، زيرا اين ميوه، مانند ديگر ميوه ها، حاوي مقدار زيادي فيبر است. علاوه بر آن، نارنگي حاوي ويتاميني است که از توليد کورتيزول جلوگيري ميکند؛ هورموني است که ميتواند باعث استرس شود و ميتواند بدن شما را تشويق کند تا چربي را ذخيره کند.

 

نارنگي براي جلوگيري از سرطان:

نارنگي شامل يک ترکيب به نام ليمونوييد است. طبق گفته برخي از محققان در کره، اين ترکيب ليمونوييد ممکن است از گسترش سرطان خون و سرطان سينه جلوگيري کند، اما لطفاً توجه کنيد که اين تحقيق روي حيوان انجام شده است و هنوز مشخص نشده است که آيا به عنوان نتيجهاي مشابه انسان عمل ميکند يا خير.

 

نارنگي براي شکل دادن ماهيچههاي شما:

همانطور که قبلاً ذکر شد، نارنگي يکي از ميوههايي است که حاوي مقدار زيادي پتاسيم است. ثابت شده است که اين ترکيب براي ماهيچهها مفيد است، زيرا رشد و بهبود ماهيچهها را تقويت ميکند؛ بنابراين اين ميوه دوست خوبي براي همه کساني خواهد بود که فعاليتهاي ورزشي را دوست دارند.

 

نارنگي براي داشتن دستگاه گوارش سالم تر:

آيا ميدانيد که يک ميوه نارنگي در مقايسه با 3 تا 4 اونس آب معدني داراي مقدار يکساني آب است؟ بله، نارنگي يکي از آبدارترين ميوهها است. مقدار زياد آب همراه با ويتامين A نارنگي باعث ميشوند که جذب مواد مغذي را از غذايي که فقط به خوردن و مرطوب نگه داشتن بخش گوارشي کمک ميکنند، تشويق کند.

 

نارنگي براي تقويت سيستم ايمني بدن:

ويتامين C که در نارنگي موجود است نيز سيستم ايمني بدن شما را بهبود خواهد بخشيد. با استفاده از نارنگي، احتمال ابتلا به بيماريهاي مختلفي مثل سرماخوردگي، آنفولانزا، تب و ساير علائم کاهش مييابد؛ بنابراين اگر ميخواهيد تمام مدت سالم بمانيد، مصرف نارنگي بهترين راه براي رسيدن به آن است.

 

نارنگي براي بهبود خلق و خو:

با توجه به برنامه مکمل پزشکي و ادغامي در کلينيک مايو، نارنگي ارتباطي براي افزايش حالت کلي شما دارند. بوي نارنگي ميتواند شما را از احساس استرس، افسردگي و اضطراب دور کند؛ بنابراين اگر روز بدي داشته باشيد، پيشنهاد ميشود بوي عطر نارنگي را حس کنيد و در نتيجه، احساس راحتي بيشتري نسبت به قبل خواهيد داشت.

 

مرطوب کردن مو:

بعد از حمام کردن، گاهي اوقات احساس ميکنيد که موهاي شما بيش از حد چرب است. مشکلي که ميتواند باعث چرب شدن موي شما شود، آبي است که در طول حمام مصرف ميکنيد. نارنگي شامل ويتامين A است که ميتواند با افزايش توليد چربي، پوست سر را مرطوب کند و همچنين با آلودگي که ميتواند باعث شود موي شما ضعيفتر از قبل شود، مبارزه کند.

 

نارنگي براي تاخير در سفيد شدن مو:

اگر ميخواهيد موهايي داشته باشيد که تا زماني که پير شويد رنگ خود را حفظ کنند، شروع به مصرف نارنگي کنيد. نارنگي شامل مقدار بالاي ويتامين ب 12 است که رشد مو را افزايش ميدهد و همچنين ريزش مو را کاهش ميدهد. ويتامين ب 12 نيز براي کاهش تدريجي فرايند سفيد شدن موي شما بسيار مهم است.

 

مصرف نارنگي مؤثر در داشتن موهاي براق:

نارنگي به دليل ويتامين C ميتواند براي کمک به شما براي به دست آوردن موهاي درخشان مفيد باشد. ويتامين C ميتواند به بدن شما کمک کند تا آهن جذب کند، که بدن و مو شما را قادر ميسازد که مواد مغذي بيشتري دريافت کنند. در نتيجه، شما يک موي براق و زيبا خواهيد داشت.

 

ضد اسپاسم:

تشنج نشانه خوبي براي بدن شما نيست. اگر فکر ميکنيد که منقبض شدن تنها به گرفتگي عضلات شما مربوط است، اشتباه ميکنيد. اين مشکل ميتواند در سيستم گوارشي، سيستم تنفسي و سيستم عصبي رخ دهد که ميتواند موجب آسم، يبوست و سرفه شود. اگر از روغن آن استفاده ميکنيد، آرامش بين سيستمهاي خود را به دست خواهيد آورد و از اسپاسم بدنتان جلوگيري خواهد کرد.

 

ضد عفوني کننده:

ثابت شده است که نارنگي، اگر به عنوان يک روغن استفاده شود و آن را به صورت خارجي اعمال کنيد. باکتري به نام، استافيلوکوکوس اورئوس را ميکشد که مسئول بسياري از عفونتها است که در زخم شما رخ ميدهد و باعث ميشود که درد شما شديدتر شود، زيرا عفونت را به بخشهاي ديگر بدن منتقل خواهد کرد، فقط روي زخم بماليد تا اين باکتريها را از بين ببرد.

 

نارنگي ميتواند به بهبود عملکرد شناختي کمک کند:

بسياري از اجزاي نارنگي مثل پتاسيم، اسيد فوليک و آنتي اکسيدانها به عنوان مزاياي عصب شناسي شناخته ميشوند. فولات، به کاهش بيماري آلزايمر و کاهش شناختي مشهور شده است. پتاسيم با افزايش جريان خون به مغز مرتبط بوده و شناخت، تمرکز و فعاليت عصبي را افزايش ميدهد.

 

همچنين نارنگي غني از ويتامين B 6 است:

فقر اين ويتامين باعث افسردگي و تهوع ميشود. دقت کنيد که زياد مصرف نکنيد. حد بالاي ويتامين B براي بزرگسالان بالاي 18 سال 100 ميلي گرم تنظيم شده است، اما بزرگسالان به اين مقدار نياز ندارند، مگر اينکه توسط پزشک گفته شده باشد.

 

نارنگي براي زنان باردار و نوزادان مفيد است:

نارنگي منبع خوبي از مجموعه ويتامين B، مانند اسيد فوليک هستند. نشان داده شده است که فولات به شکل گيري لوله عصبي و تشکيل سلول خون قرمز در نوزادان قبل از تولد کمک کرده است. کمبود اسيد فوليک در زنان باردار ميتواند منجر به تولد نوزادان کم وزن شود و همچنين ممکن است منجر به نقص لوله عصبي در نوزادان شود.

 

نارنگي ميتواند به حفظ فشار خون سالم کمک کند:

نارنگي غني از پتاسيم و حاوي مقدار کمي سديم است. اين به رگهاي خوني کمک ميکند که آرام شوند و فشار خون مناسب را حفظ کنند.

 

نارنگي ميتواند به بهبود سلامت قلب کمک کند:

فيبر، ويتامين C، ويتامين B6 و پتاسيم براي بهبود سلامت قلب شناخته شده اند.

 

نارنگي ميتواند به شما در مبارزه با عفونتها کمک کند:

يک نارنگي بزرگ 53 درصد از نيازهاي روزانه ويتامين C را دارد. ويتامين C يک آنتي اکسيدان قوي در آب طبيعي است که به بدن کمک ميکند تا در برابر عوامل عفوني مقاومت کند و باعث کاهش راديکالهاي آزاد در بدن شود.

 

نارنگي براي صاف کردن مو و پوست عالي است:

جذب ويتامين C نه تنها به مبارزه با عفونت کمک ميکند، بلکه ميتواند باعث ايجاد و حفظ کلاژن، يک پروتئين ضروري که در مو و پوست يافت ميشود. همچنين، ويتامين A موجود در آن براي حفظ رطوبت مو از طريق افزايش توليد چربي، شناخته شده است. نارنگي ممکن است به بهبود دستگاه گوارش معده شما کمک کند، زيرا منبع عالي فيبر هستند.

نوشيدن آب نارنگي تازه يا افزودن ميوه خشک شده آن به غذا فشار خون را کاهش داده و آن را کنترل ميکند.

افرادي که نياز به دريافت پتاسيم بيشتري دارند ميتوانند از طريق ميوه نارنگي، پودر نارنگي يا آب اين ميوه زمستاني ميزان پتاسيم مورد نياز خود را جبران کنند.

پوست خشک شده نارنگي يکي از مفيدترين بخشهاي اين ميوه در درمان و تسکين سرفههاي زمستاني است.

ميوه نارنگي براي کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفيد است.

اگر از بي خوابي رنج ميبريد و شبها نميتوانيد خواب آرام و راحتي داشته باشيد، متخصصان تغذيه توصيه ميکنند 1-2 ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگي ميل کنيد.

اين ميوه ادرار آور خوبي است و از اين رو ميتواند سموم بدن را دفع کند به شرطي که در مصرف آن زياده روي نشود.

خوردن نارنگي به بيماراني که مدام دچار سرگيجه ميشوند توصيه ميشود.

نارنگي حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق در فعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي مؤثر است و به دليل داشتن ميزان فسفر و کلسيم بالا، يکي از ميوههايي است که در تشکيل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است.

اين ميوه خون را تصفيه و زياد ميکند.

افرادي که دچار مسموميت با الکل ميشوند، ميتوانند اين مسموميت را با نوشيدن آب نارنگي يا خوردن نارنگي تازه برطرف کنند. خاصيت سم زدايي نارنگي به بيمار کمک ميکند تا خيلي سريع بر مسموميت و ضعف خود غلبه کند.

افرادي که به نفخ شکم مبتلا هستند با مصرف ميوه نارنگي به تنهايي ميتوانند به درمان نفخ شکم خود کمک کنند.

نارنگي علاوه بر خاصيت اشتها آوري از جمله ميوههايي است که براي قلب و معده مقوي بوده و به عنوان يک اشتهاآور طبيعي براي بيماران کم اشتها و افرادي که تمايل به افزايش وزن دارند، تجويز ميشود.

خوردن پوست نارنگي از بيماري قلبي پيشگيري ميکند.

از پوست سبز رنگ اين ميوه براي درمان فشارخون پايين و التهاب استفاده ميشود.

طبق گفته متخصصان تغذيه، جويدن پوست نارنگي کلسترول بد خون را کاهش ميدهد و اثر آن مانند داروهاي شيميايي است که البته عوارض آن را ندارد.

آنزيمهاي موجود در سلولهاي سرطاني از طريق ترکيبي به نام Q40 موجود در پوست نارنگي از بين ميرود.

 

آنتي اکسيدان پوست نارنگي 20 برابر ميوه نارنگي است.

 

بر اساس طب چيني، پوست نارنگي اختلالات طحال و ريه را برطرف ميکند.

مصرف پوست ميوه نارنگي، ناراحتيهاي عصبي، افسردگي، استرس و اختلالات مربوط به خواب را برطرف ميکند.

بيشتر اختلالات گوارشي را ميتوان با استفاده از پوست نارنگي برطرف کرد؛ نفخ و حالت تهوع را برطرف ميکند. با تحريک سيستم لنفاوي، به دفع مايعات اضافه کمک و با چاقي مفرط نيز مقابله ميکند.

پوست نارنگي را پس از شستن در فر يا زير نور خورشيد خشک کنيد و به شکل پودر در بياوريد. اين پودر را ميتوان روي تمامي غذاها از جمله خورشت، سوپ، برنج، چاي، مرغ اضافه کرد.

 

عوارض جانبي ميوه نارنگي و زياده روي در مصرف آن

 

1. نازک و ضعيف شدن ميناي دندان:

نارنگي اسيدي است، پس اگر زيادي نارنگي مصرف کنيد، به لايه دندان آسيب خواهد رساند. اسيد موجود در دندان باعث ميشود که لايه ميناي دندان نازک شود. ميناي دندان، از دندان در برابر باکتري ها، ويروسها و انواع مختلفي از بيماريها محافظت ميکند. تخليه مينا باعث عفونت و مشکلات سلامتي دهاني و حساسيت دندان ميشود.

 

2. سوزش معده از عوارض مصرف زياد نارنگي:

مصرف بيش از حد نارنگي باعث التهاب معده يا زخم معده و همچنين باعث ميشود که معده بسوزد. اسفنکترها، ماهيچههايي هستند براي اطمينان از حرکت اسيد معده به سمت بالا و داخل مري جلوگيري ميکند. بعضي اوقات اين ماهيچهها به خوبي کار نميکنند و ميتوانند اسيد معده را رها کنند تا به مري برسد. اين باعث ايجاد احساس سوزش ميشود و آن را سوزش سردل مينامند. نارنگي اسيدي است و اگر بيش از حد مصرف شود ميتواند باعث سوزش سردل شود.

 

3. مصرف زياد نارنگي باعث کم آبي و ادرار مکرر ميشود:

نارنگي يک ميوهاي است که غني از ويتامين C است. اين ويتامين براي حفظ بدن سالم مانند جلوگيري از پيري زودرس، افزايش ايمني بدن، کاهش اسکابيز، کمک به از بين بردن مايعات و سديم و ... مفيد است. مصرف مقدار کافي نارنگي براي بدن خوب است؛ اما اگر شما مقدار زيادي نارنگي مصرف کنيد، باعث خروج مايعات بدن و نمک خواهد شد. عدم وجود نمک در بدن باعث ادرار بيش از حد ميشود. اين منجر به آب زدايي و يا کمبود مايعات بدن ميشود.

 

4. نارنگي اگر خوب تميز نباشد، آلوده به آفت کش است:

اگر تميز نباشد، تاثير آن بر سلامت به دليل وجود مواد آفت کشها روي پوست نارنگي تاثير خواهد داشت. بهترين راه اين است که اين ميوه نارنگي را خوب بشوييم.

 

5. مصرف نارنگي زياد باعث تهوع، استفراغ و درد لگن ميشود:

نارنگي اسيدي است و مصرف بيش از حد آن باعث افزايش اسيد معده ميشود. اسيد معده چيزي است که موجب تهوع، استفراغ و درد ميشود. اسيدهاي نارنگي باعث فرسايش خاک و آستر معده ميشوند.

 

6. نارنگي ميتواند ريسک سنگ کليه و سنگ صفرا را افزايش دهد:

نارنگي که داراي يک ماده اسيدي است، ميتواند در صورتي زياد باعث تشکيل بلورهايي شود. اين بلورها موجب سنگ کليه و سنگ صفرا ميشوند، زيرا مانع جذب کلسيم در بدن ميشود.

 

7. نارنگي نامناسب براي پوست خشک:

مصرف بيش از حد نارنگي باعث کاهش مايعات بدن ميشود. تاثير بيشتر براي پوستهاي است که پوست خشک دارند که ناشي از کمبود مايع يا آب در بدن است.

 

8. افزايش جوش:

نارنگي يک ماده اسيدي است که روي آکنه تاثير ميگذارد. معمولاً اين اتفاق با خونريزي شديد و آکنه اتفاق ميافتد و ميتواند اثر زخم روي صورت را ايجاد کند. در عوض، اگر شما مشکلاتي با صورت خود داريد، ميتوانيد از خوردن نارنگي خودداري کنيد.

 

9. مناسب براي موهاي خشک:

با توجه به اعتقاد بسياري از مردم، استفاده از اسيدها به طور مستقيم بر مشکل ريزش مو، ميتوانند باعث بهبود موها شوند. نارنگي براي بدن مفيد است، اما باعث ريزش مو ميشود. اين اتفاق در صورتي رخ ميدهد که نارنگي را به صورت مستقيم بر روي پوست مو استفاده کنيد.

 

10. فيبر خيلي زياد نارنگي خوب نيست:

نارنگي که مقدار زيادي فيبر دارد براي سلامتي بدن، به ويژه در بخش گوارشي بسيار مفيد است؛ اما اگر فيبر خيلي زياد مصرف شود، باعث گرفتگي عضلات، اسهال و ... ميشود.

 

11. نارنگي براي برخي افراد پوست چرمي ميسازد:

اثر جانبي نارنگي باعث ايجاد تغيير رنگ پوست در مدت زمان طولاني ميشود. تغييرات در اينجا معمولاً در برخي قسمتها روشنتر به نظر ميرسند و قسمتهاي ديگر کمي تيرهتر به نظر ميرسند.

 

12. نارنگي باعث افزايش حساسيت پوست به نور خورشيد ميشود:

برخي از اثرات جانبي نارنگي را مشاهده کنيد؛ اين نارنگي چقدر ميتواند به حساسيت به نور معروف باشد. افرادي که حساسيت به نور را تجربه ميکنند، نميتوانند بدون ضد آفتاب در معرض نور آفتاب قرار بگيرند و آنها بايد مصرف بيش از حد عصاره نارنگي را کاهش دهند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.