اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تکليف نخبگان بر اساس آموزه‌هاي قرآني چيست؟

گاهي احساس نخبگي و استعداد برتر بودن با حس برتري و خود را بالاتر ديدن همراه مي‌شود. اما انسان مومن که از تعاليم قرآن کريم بهره برده باشد، مي‎فهمد که در برابر هر رزق و بهره‌مندي که خداي متعال شامل حالش کرده است، تکليفي و آزمايشي نيز در کار است. تکليف نخبگان بر اساس آموزه‌هاي قرآن کريم چيست؟

تکليف نخبگان بر اساس آموزه‌هاي قرآني چيست؟

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با نخبگان کشور با استفاده از آموزههاي قرآني بر همين مساله متمرکز شده و فرمودند:

«وقتي فهميديم که اين استعداد [نخبگي] يا اين همّت [مطالعه و تحقيق] از کجا آمده است، ميفهميم که کجا بايد خرج شود، در کجا بايد هزينه شود. خداي متعال معيّن فرموده است: هُدًي لِلمُتَّقين. اَلَّذينَ يُؤمِنونَ بِالغَيبِ وَ يُقيمونَ الصَّلوةَ وَ مِمّا رَزَقنهُم يُنفِقون؛ بايد انفاق کنيد؛ اين رزق الهي است به شما، اين رزق را بايد انفاق کنيد. انفاق رزق فقط اين نيست که انسان پولي از جيبش در بياورد و به يک مستمندي بدهد. اين رزق بالاتري است، رزق باارزشتري است، انفاق آن هم باارزشتر است، بايد اين را انفاق کنيد. انفاق رزقِ دانش اين است که آن را در خدمت جامعه قرار بدهيد؛ در خدمت تاريختان، در خدمت آيندهتان، در خدمت ملّتتان قرار بدهيد. اينها تکليف نخبگي را روشن ميکند.

انفاق اين رزق به اين است که آن را در راه خدا خرج کنيد؛ براي خير بندگان خدا مصرف کنيد. منّتي هم نبايد داشت - اين را هم به شما عرض بکنيم - درست است که شما اين رزقي را که خداي متعال به شما داده، صرف کساني ميکنيد که عامّهي مردمند امّا خود شما هم از محصول کار و خدمت عامّهي مردم بهطور دائم برخورداريد ديگر؛ اين بدهبستان است. همين ناني که شما ميخوريد، اين لباسي که شما ميپوشيد، اين وسيلهاي که از آن استفاده ميکنيد و با آن رفت و آمد ميکنيد، اينها محصول دست کيست؟ محصول دست همين کساني است که اسم نخبه روي آنها نيست؛ آنها دارند به شما خدمت ميکنند به نوعي؛ شما هم بايد به آنها خدمت کنيد به نوعي؛ نخبه اين است. اگر چنانچه اين انفاق انجام گرفت، آنوقت هدايت الهي و کمک الهي هم دنبال آن است. ببينيد، در همين آيهي شريفه: هُدًي لِلمُتَّقين؛ اين کتاب، به متّقين هدايت اهدا ميکند. متّقين چه کساني هستند؟ همان الَّذينَ يُؤمِنونَ بِالغَيبِ وَ يُقيمونَ الصَّلوةَ وَ مِمّا رَزَقنهُم يُنفِقون. وقتي شما اين انفاق را انجام داديد، جزو کساني هستيد که مشمول هدايت الهي خواهيد شد؛ اين هدايت، هم در زمينهي افزايش نخبگي است، هم در زمينهي توفيق در نوع هزينه کردن اين نخبگي است؛ هدايت ميکند خداي متعال. هدايت موجب ميشود در هرجايي که خلأيي وجود دارد که شما ميتوانيد آن خلأ را پر کنيد، آنجا حضور پيدا خواهيد کرد؛ ميدان فرق نميکند.»[1]

پي نوشت:

[1] بيانات در ديدار شرکتکنندگان در هشتمين همايش ملي نخبگان جوان (1393/07/30)

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.