محققان با انجام تحقيقاتي، عواقب غيرمنتظره مصرف نمک خوراکي را شناسايي و اعلام کردهاند.
افزودن نمک به غذاهاي آماده ممکن است به طور قابل توجهي خطر ابتلا به افسردگي و اختلالات اضطرابي را افزايش دهد. اين نتيجهاي است که محققان دانشگاه پزشکي سين کيانگ پس از مطالعه دادههاي نزديک به نيم ميليون نفر به آن دست يافتهاند.
بر اساس اين مطالعه، افرادي که به طور منظم نمک به غذاي خود اضافه ميکنند، در مقايسه با افرادي که به ندرت از نمک استفاده ميکنند، 43 درصد بيشتر در معرض خطر افسردگي و 39 درصد بيشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتي کساني که فقط گهگاه نمک اضافه ميکنند، 5 تا 8 درصد افزايش خطر ابتلا به مشکلات رواني را تجربه ميکنند.
مکانيسم اين ارتباط هنوز کاملاً مشخص نيست، اما دانشمندان بر اين باور هستند که نمک ممکن است باعث تسريع پيري بيولوژيکي بدن، تأثير بر سطح هورمونهاي خلقي مانند سروتونين و دوپامين، يا اختلال در عملکرد سيستم عصبي از طريق افزايش فشار خون شود.
نويسندگان اين مطالعه تأکيد ميکنند که اين اولين تحقيق بزرگي است که ارتباط قوي و مثبت بين مصرف نمک اضافي و خطر افسردگي و اضطراب را شناسايي کرده است. آنها توصيه ميکنند که هنگام تنظيم رژيم غذايي، به ويژه براي افرادي که مستعد ابتلا به اختلالات رواني هستند، بايد مصرف نمک را در نظر گرفت.
لازم به ذکر است که پيش از اين، در مارس 2025، محققان دانشگاه ييل، فوايد نمک خوراکي را نيز شناسايي کردند. بر اساس يافتههاي آنها، نمک نه تنها ميتواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحويل هدفمند داروها نيز کمک ميکند. اين مطالعه نشان داده است که تغيير غلظت نمک در مايع باعث ميشود ريزذرات دارويي در جهت مورد نظر حرکت کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.