رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: 43 درصد مرگ و مير در آذربايجان شرقي مربوط به بيماريها و نارساييهاي قلبي و عروقي است.
احمدرضا جودتي به مناسبت هفته سلامت، اظهار کرد: متاسفانه در سال هاي اخير به دليل تغييرات عمده در سبک زندگي و کاهش قابل توجه تحرک، نوع تعذيه و زندگي ماشيني بيماري هاي قلبي و عروقي و نارسايي هاي ناشي از آن بخش قابل توجهي از مردم را درگير کرده است.
وي لازمه سلامت جامعه را بازنگري در سبک زندگي دانست و با اشاره به اينکه به دليل دگرگوني هاي عميق در نوع و نحوه زندگي مردم، شاهد تهديد جدي شرايط سلامتي تک تک مردم به ويژه در سنين پايين هستيم، افزود: همه مردم بايد براي حفظ سلامتي در سبک زندگي خود بازنگري کنند، چون سلامتي و سبک زندگي درست، تمامي جنبههاي زندگي را تحت تأثير قرار ميدهد.
جودتي يادآور شد: براي جلوگيري از بروز و ظهور بيماري هاي قلبي و عروقي ناشي از بي تحرکي، بايد روزانه حداقل با نيم ساعت ورزش سلامتي خود را تضمين کنيم.
وي بروز انواع سوانح و حوادث جاده اي و غير جاده اي را دومين عامل مرگ و مير در آذربايجان شرق برشمرد که حدود 20 درصد فوتي هاي استان را شامل مي شود.
جودتي گفت: انواع سرطان ها با 19.40 درصد و مشکلات و بيماري هاي تنفسي با 8.18 درصد در رده هاي سوم و چهارم دليل فوتي ها در آذربايجان شرقي قرار دارند.
وي اضافه کرد: بايد توجه داشت که علاوه بر اين عامل قابل سنجش و اندازه گيري، عوامل روحي نيز از جمله مشکلات سلامتي مردم منطقه است.
وي اقتصاد، فرهنگ و جامعه را از دلايل عمده و مهم بروز انواع مشکلات در حوزه سلامت جامعه اعلام کرد و گفت: براي جلوگيري از به مخاطره افتادن سلامت جسمي و روحي آحاد مردم بايد همه دستگاه هاي اجرايي و خدماتي پاي کار آيند.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز سرمايه گذاري در حوزه سلامت را از پيش نيازهاي مهم توسعه متوازن هر کشور بيان کرد و با اشاره به اينکه متاسفانه در دهه هاي اخير سرانه نظام سلامت در ايران رو به کاهش گذاشته است، ادامه داد: سرمايه گذاري در اين حوزه مهم در کشورمان حتي از کشورهاي منطقه مثل ترکيه در حال فاصله گرفتن معني دار است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.