اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

در روزهاي پاياني ارديبهشت صورت مي‌گيرد؛

بهره‌برداري از بزرگترين طرح مشترک آبي ايران و جمهوري آذربايجان

مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان شرقي از بهره‌برداري قريب الوقوع سد قيز قلعه‌سي بعنوان بزرگترين طرح مشترک آبي دو کشور ايران و آذربايجان طي روزهاي آينده خبرداد و گفت: اين سد به عنوان مهم‌ترين طرح مرزي شمال غرب کشور مي باشد که به طور کامل به اتمام رسيده است.

13:46
بهره‌برداري از بزرگترين طرح مشترک آبي ايران و جمهوري آذربايجان

به گزارش پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو(پاون)، يوسف غفارزاده با بيان اينکه افتتاح سد قيزقلعهسي به عنوان مهمترين طرح مرزي شمال غرب کشور با حضور آيتالله رئيسي رئيس جمهور اسلامي ايران و الهام علياف رئيس جمهور جمهوري آذربايجان طي روزهاي آينده صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: اين طرح شامل توسعه سد مخزني خداآفرين در 196 کيلومتري پايين دست سد ارس با حجم 1.6 ميليارد مترمکعب،افتتاح سد بينالمللي قيزقلعهسي و نهايتاً بهرهبرداري از کانال و شبکه پاياب به منظور آبياري اراضي کشاورزي به وسعت 74 هزار هکتار (12 هکتار سهم آذربايجانشرقي و 62 هزار هکتار سهم استان اردبيل) است که تماماً توسط دانش و توان فني و مهندسي داخلي باز طراحي و اجرا شده است.

وي يادآور شد: احداث و بهرهبرداري از اين پروژه علاوه بر تأمين آب اراضي شبکه پائين دست و رونق کشاورزي، اسباب توسعه اقتصادي منطقه و همچنين افزايش کيفيت محصولات کشاورزي و توسعه گردشگري را فراهم خواهد آورد.

غفارزاده با اشاره به دستاوردهاي مهم اجراي اين طرح به عنوان يکي از بزرگترين طرحهاي آبياري تحت فشار در منطقه گفت: اجراي اين طرح موجب استفاده بهينه از منابع آب و خاک و تحقق حقابههاي مرزي، تبديل شيوههاي سنتي کشاورزي به شيوههاي مدرن و صنعتي و ساماندهي عشاير با افزايش درآمد خانوارها، ايجاد اشتغال براي 40 هزار نفر و جلوگيري از مهاجرت و توسعه فعاليت صنايع جانبي و تبديلي خواهد شد.

غفارزاده اضافه کرد: سد قيز قلعهسي در فاصله 220 کيلومتري شمال شرقي شهر تبريز و در 12 کيلومتري پائين دست سد مخزني خداآفرين بر روي رودخانه ارس و در حد فاصل مرز جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان براي بهرهبرداري مشترک احداث شده است.

مديرعامل آب منطقهاي آذربايجانشرقي با اشاره به پيچيدگي فني و اجراي تجهيزات هيدرومکانيکال اين پروژه خاطرنشان کرد: اين سد از نوع خاکي با هسته رسي به طول تاج 834 متر و ارتفاع 37 متر و 2 واحد نيروگاهي 40 مگاواتي با انرژي قابل استحصال ساليانه 270 گيگاوات ساعت در دو طرف است.

غفارزاده خاطرنشان کرد: طراحي اين سد براساس سيلاب 10 هزار ساله معادل سه هزار و 440 مترمکعب بر ثانيه بوده که از طريق مجاري تخليهکننده تحتاني و سرريزهاي راديال گيت در طرفين در نظر گرفته شده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.