اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:

برخي کالاها 300 تا 400 درصد گران شده‌اند

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با انتقاد از جهش قيمت برخي کالاها و مواد اوليه گفت: ورود بعضي کالاها و مواد اوليه به بورس کالا، در شرايط فعلي به افزايش 300 تا 400 درصدي قيمت‌ها منجر شده و زمينه‌ساز يکي از کم‌سابقه‌ترين موج‌هاي گراني سال‌هاي اخير شده است.

برخي کالاها 300 تا 400 درصد گران شده‌اند

بهروز محبي نجمآبادي در گفتوگو با خبرنگار تابناک، با اشاره به افزايش قيمت کالاهاي اساسي و فشار تورمي بر خانوارها، اظهار کرد: در مجلس و در گفتوگوهاي ويژه با دولت، بهخصوص در زمان مطرح شدن موضوع کالابرگ، تأکيد ما اين بود که اگر ارزش ارز افزايش پيدا کند و تورم با سرعت بيشتري پيش برود، دهکهاي پايين جامعه حتما بايد مورد حمايت قرار گيرند.

وي افزود: قطعا مبلغي که امروز براي يک خانواده سهنفره، سه ميليون تومان، در نظر گرفته شده، با شرايط موجود کافي نيست و تورم و افزايش قيمت کالاهاي اساسي ايجاب ميکند دولت ميزان حمايت از خانوارها را متناسب با شرايط اقتصادي و افزايش هزينههاي زندگي افزايش دهد.

محبي نجمآبادي با اشاره به شرايط درآمدي کشور گفت: مسئله ديگري که بايد مورد توجه قرار گيرد، وضعيت منابع نفتي است. بر اساس گزارشي که در اختيار داريم، در چهار ماه نخست سال گذشته حدود 45 درصد از منابع نفتي محقق شده بود، در حالي که امسال و در شرايط سخت جنگي، حدود 85 درصد منابع نفتي محقق شده است. البته کشور در چهار ماه نخست امسال شرايط بسيار دشواري داشته و دولت نيز توجه ويژهاي به حوزههاي نظامي داشته و کمکهاي خوبي در اين زمينه انجام داده است.

 

تورم نوعي ماليات از طبقات پايين جامعه به نفع طبقات ثروتمند است

 

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: با وجود شرايط خاص فعلي، ايران کشور پرظرفيتي است و اساساً وظيفه حاکميت اين است که در شرايط تورمي از طبقات ضعيف و متوسط حمايت کند. تعبير درستي وجود دارد که تورم نوعي ماليات از طبقات پايين جامعه به نفع طبقات ثروتمند است؛ چراکه در شرايط تورمي، طبقه ثروتمند جامعه معمولاً به اندازه طبقات پايين و متوسط دچار خسارت و فشار نميشود.

وي تصريح کرد: طبقه متوسط، کارمندان و اقشار حقوقبگير طي سالهاي گذشته با افزايش حقوقهاي حداقلي، عمدتاً در محدوده 20 تا 30 درصد، در شرايط سختي قرار گرفتهاند و امروز فشار تورمي بر اين گروهها بيشتر احساس ميشود. بنابراين دولت بايد براي حمايت از اين اقشار برنامه جدي داشته باشد.

محبي نجمآبادي درباره منابع مورد نياز براي افزايش حمايتهاي معيشتي گفت: تلاش براي فروش نفت ادامه خواهد داشت و در اين زمينه کريدورهاي جديد و شيوههاي جديدي ايجاد شده است. از سوي ديگر، برخي منابعي که در شرايط عادي براي حوزههاي عمراني اختصاص پيدا ميکرد نيز در شرايط جنگي ميتواند به گونهاي مديريت شود که آثار آن در سفره مردم و معيشت خانوارها ديده شود.

وي افزود: اين مطالبه عمومي مردم و همچنين درخواست مجلس است و رئيسجمهور نيز بايد اين موضوع را به صورت جدي پيگيري کند. مردم انتظار دارند در شرايط افزايش قيمتها، دولت براي کاهش فشار معيشتي و حمايت از اقشار ضعيف و متوسط اقدامات مؤثري انجام دهد.

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در ادامه با انتقاد از نحوه مديريت برخي کالاها و مواد اوليه گفت: يکي از نقدهاي جدي ما اين است که برخي از گرانيها ميتوانست با مديريت بهتر کنترل شود. ما معتقديم وزارت صمت در مواردي که برخي کالاها، مواد اوليه و کالاهاي خاص را وارد بورس کالا کرد، ضرباتي به بازار وارد شد.

 

دولت ميتوانست جلوي گراني ها را بگيرد

 

محبي نجمآبادي خاطرنشان کرد: در برخي موارد، افزايش قيمت کالاها به 300 تا 400 درصد رسيده است و همين موضوع زمينه را براي شکلگيري يک تورم کمنظير در سالهاي گذشته فراهم کرده است. قطعاً دولت با مديريت بهتر ميتوانست و حتي در شرايط فعلي نيز ميتواند براي کنترل اين وضعيت اقدام کند.

وي تأکيد کرد: کشور ايران ظرفيتهاي بسيار زيادي دارد. وجود حدود 600 ميليون نفر جمعيت در کشورهاي پيراموني، مرزهاي خاکي با کشورهاي بزرگ و ظرفيتهاي تجاري و اقتصادي منطقه، فرصتهايي ايجاد کرده که اگر کشور به شکل صحيح مديريت شود، ميتوان از آنها براي کاهش فشارهاي اقتصادي استفاده کرد.

 

خنثيسازي تحريمها بايد به عنوان يک اصل در دستور کار قرار گيرد

 

محبي نجمآبادي گفت: خنثيسازي تحريمها بايد به عنوان يک اصل اساسي و برنامه راهبردي در دستور کار قرار گيرد. اگر ظرفيتهاي داخلي و منطقهاي کشور بهدرستي فعال شود و مديريت اقتصادي نيز متناسب با شرايط باشد، جمهوري اسلامي ايران تسليم شرايط فعلي که دشمن ايجاد کرده نخواهد شد.

وي در پايان اظهار کرد: با وجود همه فشارها و مشکلات اقتصادي، ايران کشور ظرفيتهاست و ميتوان با مديريت صحيح، حمايت از مردم و فعال کردن ظرفيتهاي اقتصادي، از اين شرايط عبور کرد. به فضل الهي، دشمن در مقابل ملت بزرگ ايران شکست خواهد خورد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.