اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي:

بخش عمد‌ه‌اي از سرماخوردگي‌ها کروناست

رئيس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به حجاج توصيه کرد تا به کم آبي بدن توجه و حتما در طول روز آب کافي مصرف کنند.

بخش عمد‌ه‌اي از سرماخوردگي‌ها کروناست

شهنام عرشي در گفتوگو با ميزان به مناسبت هفته سلامت درباره بيماريهاي واگيرداري که در سال گذشته شيوع ببشتري داشتند، گفت: يکي از مهمترين بيماريهاي واگيرداري که سال گذشته با آن مواجه بوديم، بيماري آنفلوآنزا در نيمه دوم سال بود؛ شيوع اين بيماري از اوايل مهر ماه آغاز شد و در اسفند به حدي کمتر از اپيدمي رسيد. ما هر ساله انتظار داريم که آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدريج در آذر به پيک برسد و در اواخر بهمن ماه فرونشيند اما سال گذشته هم شيوع اين بيماري زودتر شروع شد و هم ديرتر پايان يافت.

وي با بيان اينکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات باليني را دارد نيز رو به رو بوديم و اين مسئله کار را براي ما تا حدودي مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادي که واکسن آنفلوآنزا را دريافت کرده بودند، مشکل کمتري داشتند، اميدواريم امسال با تزريق بيشتر اين واکسن به گروههاي هدف شاهد بروز مشکلهاي کمتري در مبتلايان به اين بيماري باشيم.

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بيماريهاي فصلي افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بيماري گاستروانتريت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتيم چراکه دانشگاههاي مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثير را شناسايي کردند.

عرشي با اشاره به اينکه سال گذشته بيماري آبله مرغان و ويرس RSV را نيز در کودکان داشتيم، بيان کرد: يکي از دلايل افزايش شيوع اين بيماريها در سال گذشته اين بود که طي 3 سال گذشته به دليل شيوع کرونا تماس کودکان با يکديگر کاهش يافته بود و مدارس غيرحضوري بودند و همين امر موجب کاهش موارد ابتلا به اين بيماريها در آن سالها شده بود و به همين دليل موارد ابتلا به آبله مرغان و ويرس RSV در سال گذشته نسبت به سالهاي قبلش با افزايش همراه شده بود.

وي توضيح داد: خدا را شکر بعد از سالها که از تصويب ورود واکسن پنوموکوک و روتاويروس به سيستم بهداشتي کشور ميگذشت و موفق به خريد اين واکسنها نشده بوديم، در اواخر سال گذشته تامين اعتبار صورت گرفت و واکسنهاي پنوموکوک و روتاويروس وارد کشور شد، اميدواريم طي روزها و هفتههاي آينده حداقل در تعدادي از استانها واکسيناسيون اين بيماريها به صورت فراگير انجام شود.

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با توجه به آغاز ايام حج گفت: مهمترين مسئله براي حجاج اين است که به کم آبي بدن توجه و حتما در طول روز آب کافي مصرف کنند به ويژه اينکه ممکن است با توجه گرماي هوا شاهد گرمازدگي فراوان در حجاج باشيم و به همين دليل لازم است حجاج به توصيههاي بهداشتي که توسط روساي کاروانها به آنها گفته ميشود، توجه داشته باشند.

عرشي ضمن اشاره به اينکه توصيه ميشود حجاج از مواد خوراکي بسته بندي شده و بهداشتي استفاده کنند تا دچار گاستروانتريت (اسهال و استفراغ) نشوند، درباره وضعيت شيوع کرونا در کشور عنوان کرد: شيوع اين بيماري در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پيدا کرده هر چند موارد خفيف کوويد همچنان در سطح دنيا وجود دارد و اين بيماري بخش عمدهاي از سرماخوردگيها را به خود اختصاص ميدهد.

وي گفت: آخرين سويهاي که هم اکنون در جريان است همان سويه JN1 است که بسيار واگيردار است، اما شدت بيماري آن زياد نيست و در افراد عادي با قدرت ايمني طبيعي شاهد بروز علائم شديد نيستيم، به طور کلي اين بيماري همچنان وجود دارد، اما سويه جديدي شيوع پيدا نکرده است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.