اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس مجلس شوراي اسلامي:

بحران انرژي نتيجه ناترازي مديريتي

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: اکنون در بحث انرژي با سه آفت ناترازي، نابرابري و خام سوزي مواجهيم؛ شرايطي در الگوي مصرف و سياستي در بخش توليد داريم که بايد ناترازي را اولويت بندي کنيم.

بحران انرژي نتيجه ناترازي مديريتي

محمدباقر قاليباف در نهمين کنفرانس بين المللي انرژيهاي تجديدپذير با بيان اينکه زيبنده نيست که 9.5 درصد انرژي فسيلي را داشته باشيم و اکنون دچار ناترازي باشيم، اظهار کرد: ناترازي انرژي ريشه در ناترازي مديريتي دارد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه در شرايطي که محدوديت سرمايه گذاري داريم و 2 تا 2.5 برابر استاندارد دنيا انرژي مصرف مي کنيم؛ صرفه جويي زودتر ما را به نتيجه مي رساند، البته اين بدان معنا نيست که توليد را تعطيل کنيم، گفت: اگر قرار باشد 500 ميليون متر مکعب به توليد گاز اضافه شود 70 تا 80 ميليارد دلار سرمايه نياز داريم، اما با صرفه جويي ظرف 4 تا 6 ماه مي توانيم 150 ميليون متر مکعب صرفه جويي کنيم.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه احياي تکنولوژي و هوشمندسازي صنايع يکي از راهکارهاي کاهنده مصرف انرژي است، گفت: در چند نقطه در زمستان امسال مصرف خانگي را رصد کردم، در يک خانه 85 متري که در روز 12 متر مکعب گاز مصرف ميکرد، دو بخاري و يک آبگرمکن وجود داشت و فقط با نصب پلاستيک به پنجرهها و پشم شيشه براي آبگرمکني که در حياط واقع شده بود، مصرف اين خانه در 45 روز از 12 متر مکعب به 3.2 متر مکعب در روز رسيد، اين موضوع بيانگر اهميت الگوي مصرف است.

وي با بيان اينکه در ماده 46 برنامه هفتم توسعه به بهينه سازي انرژي و مديريت راهبردي انرژي توجه شده است، اظهار کرد:  اصلاحات ساختاري انجام داديم و اين کاملاً متفاوت با سازمان بهينه سازي در گذشته است و لازم است در بهينهسازي مصرف انرژي کار را به مردم واگذار کنيم، چراکه بايد هم در توليد و هم در مصرف مردم ورود کنند در غير اين صورت محکوم به شکست خواهيم بود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به به منابع مختلف در حوزه انرژيهاي تجديد پذير، گفت: باتوجه به فرصتهاي انرژيهاي بادي و خورشيدي در کشور بايد ببينيم چه سهمي با در نظر گرفتن همه شرايط بومي از انرژيهاي تجديد پذير در سبد انرژي کشور بايد داشته باشيم، که زماني فکر کرديم گاز بيپايان است و همه انرژي خود را معطوف به آن کرديم، همينطور 90 درصد توليد برق کشور را مبتني بر انرژي گاز قرار داديم و اين در حالي است که دنيا 10 درصد از انرژي گاز استفاده
مي
کند.

وي افزود: استفاده ما از زغال سنگ تقريباً صفر و در دنيا حدود 30 تا 33 درصد است، امروز آمريکاييها به ما ميگويند که شما انرژي فسيلي داريد و انرژي هستهاي نميخواهيد، در انرژيهاي فسيلي بايد بگوييم که خود آمريکاييها پيشتاز مصرف هستند، مجموعه توليد مصرف آنها در حوزه نفت خام روزانه حدود 20 ميليون بشکه است.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه آمريکاييها وقتي بيشترين انرژي فسيلي را مصرف ميکنند همزمان از برق هستهاي بهرهمند هستند. اينکه به ما ميگويند شما داراي انرژي فسيلي هستيد نبايد به دنبال انرژي هستهاي برويد، منطقي نيست، ما بايد در نظر بگيريم در سبد انرژي اشتباه نکنيم.

قاليباف با بيان اينکه در برنامه هفتم 12 هزار مگاوات انرژي تجديد پذير لحاظ شده و دولت برنامه استفاده 30 هزار مگاواتي دارد، نبايد براي اين موضوع خوشحال باشيم چرا که اين 30 هزار مگاوات پول ميخواهد و در منابع محدوديت داريم و اگر در برنامه 12 هزار مگابايت ديدهايم مشخص است که بر اساس توان مالي که اين ميزان را در نظر گرفتيم و اگر آن را اضافه کنيم بايد از جاي ديگري حذف کنيم.

وي با بيان اينکه منظور در برنامه 12 هزار مگاوات انرژي تجديد پذير بوده است که وارد مدار شود، اگر 30 هزار مگاوات انرژي خورشيدي نيز احداث کنيم که به صورت واقعي آنچه که ميتوانيم پايدار در مدار داشته باشيم حدود 6 تا 7 هزار مگاوات است، در شرايطي است که 30 هزار پنل خورشيدي داير شود، گفت: متخصصان حوزه انرژيهاي نو بايد سبد سهم انرژي تجديد پذير براي کشور را مشخص کنند.

قاليباف افزود: مرکز پژوهشهاي مجلس نيز بايد اين موضوع را پيگيري کند، همچنين سرمايهگذاران نيز بايد در اين زمينه ورود کنند.

وي با بيان اينکه امروز مردم براي مصرف يک بسته اينترنت توجه و دقت دارند؛ اگر به اندازه يک بسته اينترنت توجه به انرژي داشته باشيم که چه زماني آن را تهيه کرده و چطور مصرف کنيم، مشکل ما حل ميشود و الگوي مصرف اتفاق ميافتد، گفت: بازار و دقت در مصرف انرژي را دولت نميتواند ايجاد کند اين موضوع تنها توسط مردم امکانپذير است و ما بايد بستر اين کار را فراهم کنيم.

وي با اشاره به قانون تامين مالي توليد و زيرساخت اظهار کرد: در پنجم خرداد ماه سال گذشته اين قانون ابلاغ شد، در اين قانون فرصتهايي فراهم کرديم، قانون تامين مالي توليد و زيرساخت اين فرصت را فراهم ميکند که آنهايي که حتي يک ميليون تومان و يا 100 دلار دارند تا اعداد چند صد ميليون و يا چند صد ميليارد دلار دارند بتوانند به طرق مختلف در موضوعات مختلف سرمايهگذاري کنند.

قاليباف به شوراي ملي براي نظام تامين توليد و زيرساخت اشاره کرد و گفت: اختياراتي به اين شورا دادهايم که در اين بخش وزير اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، رئيس بورس، رئيس بانک مرکزي و وزير صمت بتوانند تصميمات لازم براي سرمايهگذاري را بگيرند و اين اختيارات ستاد اقتصادي دولت نيز بيشتر است.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه موانع حقوقي و اداري سرمايهگذاري را حل و فصل کردهايم، اظهار کرد: ماده 105 قانون برنامه هفتم توسعه يکي از مهمترين مواد اين قانون به حساب ميآيد و عنوان ميکند که هرگونه توليد خدمات براي همه دستگاههاي دولتي ممنوع است و ديوان محاسبات در مجلس بايد به اين موضوع توجه داشته باشد، دولت هر خدماتي که نياز دارد بايد خريداري کند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.