اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

اگر فشار خون بالايي داريد، اين 10 خوراکي را بخوريد

فشار خون بالا يک بيماري جدي است که تا حد زيادي مي‌تواند وابسته به سبک زندگي و همچنين ساير فاکتورهاي سلامتي مانند سابقه خانوادگي، سن و حتي نژاد باشد. فشار خون بالا مي‌تواند به سيستم عروقي آسيب برساند و به طور کل يک ريسک فاکتور براي اغلب بيماري‌ها از جمله بيماري‌هاي قلبي، کليوي، سکته مغزي و مشکلات شناختي محسوب مي‌شود.

اگر فشار خون بالايي داريد، اين 10 خوراکي را بخوريد

راههايي براي کمک به کاهش فشار خون وجود دارد که سادهترين آن مصرف برخي غذاها با خاصيت کاهش فشار خون، انجام ورزش يا فعاليت فيزيکي و ترک برخي عادات ناسالم است. فعاليت بدني نامنظم، رژيم غذايي با سديم بالا، پتاسيم ناکافي در رژيم غذايي، مصرف الکل و استفاده از نيکوتين، از عادات ناسالمي هستند که ممکن است خطر ابتلا به فشار خون را افزايش دهند.

در ادامه براي کمک به تنظيم فشار خون در محدوده سالم و نرمال، 10 ماده غذايي به شما معرفي ميشود که ميتوانيد آنها را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد.

1) کيوي

در مطالعهاي که قابليت کاهش فشار خون را در کيوي و سيب مقايسه کرد، مشخص شد کيوي توانايي بيشتري در اين زمينه دارد. پتاسيم بالاي کيوي از طريق مهار اثرات سديم در بدن، به تعادل الکتروليتها کمک ميکند و براي افراد مبتلا به فشار خون بالا مفيد است.

2) طالبي

طالبي يک ميوه محبوب تابستاني و سرشار از پتاسيم است. يک برش طالبي، 5 درصد از پتاسيم مورد نياز بدن را تأمين ميکند و به دليل محتواي آب بالا، کالري نسبتاً کمي (کمتر از 30 کالري) دارد. متخصصان معتقدند که مصرف طالبي در کاهش فشار خون و کلسترول نقش قابل توجهي دارد.

 3) سفيده تخم مرغ

تحقيقات نشان ميدهد رژيم غذايي غني از پروتئين، در کاهش فشار خون مؤثر است. افرادي که پروتئين بيشتري از منابع گياهي يا حيواني دريافت ميکنند، احتمال ابتلا به فشار خون بالا به مرور در آنها کمتر ميشود. طبق تحقيقات انجامشده، ترکيبات موجود در سفيده تخم مرغ با قابليت کاهش فشارخون، تأثيري مشابه با مصرف دوز پايين نوعي داروي فشارخون (به نام کاپتوپريل) دارد.

4) سيب زميني

مصرف سيب زميني پخته شده براي فشار خون مفيد است، چرا که يک عدد سيب زميني، 13 درصد از نياز روزانه بدن به پتاسيم را تأمين ميکند. مصرف منظم پتاسيم ميتواند فشار خون بالا را کاهش دهد. براي دستيابي به نتيجه مطلوب، سعي کنيد از اضافه کردن نمک به سيب زميني صرف نظر کنيد و در عوض، فلفل سياه را جايگزين آن کنيد.

5) برنج قهوهاي

تحقيقات نشان ميدهد که فيبر نامحلول موجود در برنج قهوهاي ميتواند به کاهش فشار خون کمک کند. برنج قهوهاي علاوه بر اينکه منبع خوبي از فيبر است، حاوي ترکيباتي به نام ليگنان است که بيماريهاي قلبي را تا حدي رفع ميکند. مواد غذايي سرشار از ليگنان، مانند غلات کامل، دانه کتان، کنجد و آجيل، با کاهش کلسترول و کاهش فشار خون مرتبط است.

6) کره بادام زميني

آجيل و دانهها منبع مناسبي از چربيهاي غير اشباع و مفيد هستند که ميتوانند کلسترول را بهبود ببخشند و التهاب را کاهش دهند. در اين ميان، بادام زميني به طور کل پتاسيم بالايي دارد و مصرف کره بادام زميني براي بيماران قلبي و کساني که فشار خون بالايي دارند بسيار مفيد است.

7) عدس

عدس حاوي فيبر و پروتئين است و خوردن آن، 16 درصد از پتاسيم مورد نياز بدن را تأمين ميکند. مصرف عدس براي کساني که فشار خون بالا دارند مفيد است، چون پتاسيم بالاي عدس با فشار خون مبارزه ميکند و باعث پايين آمدن آن ميشود.

 8) پسته

پسته خام منبع چربي غير اشباع، فيبر، پروتئين و پتاسيم است و در مقايسه با ساير مغزها کالري کمتري دارد. همچنين پسته حاوي مقادير زيادي پروتئين، آرژنين و مواد معدني مانند کلسيم، پتاسيم و منيزيوم است؛ اين ترکيبات روي کاهش فشار خون تأثير قابل توجهي دارند.

9) پرتقال

مرکبات مملو از ويتامين و مواد معدني هستند و ميتوانند به سلامت قلب و کاهش خطرات مرتبط مانند فشار خون بالا کمک کنند. پرتقال نيز به عنوان منبعي از پتاسيم و ويتامين سي، فشار خون را کاهش ميدهد.

10) بادام

تحقيقات نشان ميدهد که بادام ميتواند اثر مطلوبي بر فشار خون داشته باشد؛ زيرا حاوي درصد بالايي از مواد مغذي مثل منيزيم، ريبوفلاوين و فيبر است که براي تنظيم فشار خون مفيدند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.