شوراي برنامهريزي و هماهنگي بعثه و سازمان حج و زيارت يکم شهريور 1404 را آغاز اعزام زائران عمره به سرزمين وحي اعلام کردند.
در نخستين نشست شوراي برنامه بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت که روز سه شنبه به رياست حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالفتاح نواب نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت تشکيل شد عملکرد واحدهاي مختلف در حج و وضعيت عمليات عمره آينده بررسي و اعلام شد با توجه به شرايط کشور اول شهريور ماه براي شروع عمليات عمره در نظر گرفته شده است.
عليرضا بيات رئيس سازمان حج و زيارت نيز گفت: آنچه را که در عمليات حج امسال رقم خورد فراتر از انتظار بود که بلافاصله پس از بازگشت به کشور، عمليات حج و عمره آينده و اربعين در دستور کار مجموعه حج و زيارت قرار گرفته است تا خدمات شايسته اي به زائران در اين روند ارائه شود.
در ادامه اين نشست، معاون حج و عمره سازمان حج و زيارت ضمن ارائه گزارش مشروحي از روند حج 1404 در حوزه هاي مختلف، انتقال زائران به سرزمين وحي را يکي از مراحل بي نظير در پروازهاي رفت حجاج توصيف کرد که با کاهش تاخيرکم سابقه همراه بود.
اکبر رضايي با بيان اينکه در عمليات بازگشت، حجاج ابتدا هوايي به ايستگاههاي پروازي و سپس زميني از طريق مرزهاي کشورمان با عراق و در مرحله آخر هوايي به فرودگاه مشهد منتقل و وارد ميهن اسلامي شدند، افزود: بيش از 22 هزار نفر از خدمات هوايي و بقيه از خدمات زميني استفاده کردند.
وي همچنين به استفاده از خدمات دهها هتل در کربلا و نجف، بيش از 1600 دستگاه اتوبوس در مرزهاي مهران و شلمچه و 155 دستگاه تريلي حمل بار براي ارائه خدمات به حجاجي که زميني به کشور بازگشتند، اشاره کرد.
در ادامه حميدرضا محمدي معاون توسعه مديريت و منابع سازمان حج نيز انتقال بار حجاج را عملياتي سنگين توصيف کرد و افزود: تنها در مرز مهران 130 هزار چمدان دپو شد و با تلاش سه شيفته همکاران با 130 دستگاه تريلي و کاميونت در 4 روز به استان هاي محل اسکان حجاج منتقل گرديد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت هم با توجه به تجربه حج امسال و افزايش سالانه هزينه هاي حج، از دست اندرکاران اين مجموعه خواست که بسته هاي مختلفي را براي تشرف زائران به حج مطالعه و نتيجه کار کارشناسي را ارائه و حتما تجربيات خود را در اين خصوص مکتوب کنند.
رئيس سازمان حج و زيارت نيز گفت: براي جامه عمل پوشاندن به اين توصيه يک گروه مستند تشکيل و روايت هاي مختلف را جمع آوري و آسيب ها و ايده هاي نو را ارائه خواهد کرد.
اين جلسه با گزارش نصراله فرهمند مديرعامل موسسه عمره سعادت در باره شروع عمليات عمره از اول شهريور ماه ( 29صفر) با هدف اعزام بيش از 400 هزار عمره گزار از 17 ايستگاه پروازي ادامه يافت و وي به احتمال افزايش تعداد ايستگاهها اشاره کرد.
وي ادامه داد: تاکنون خسارت تاخير پرواز به 25277 زائر عمره به مبلغ 154 ميليارد تومان پرداخت شده است و واريز مبالغ مربوط به استفاده نکردن از خدمات قطار در عمليات عمره نيز به دهها هزار نفر از عمره گزاران از هفته آينده آغاز خواهد شد.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت هم لزوم اطلاع رساني مناسب در اين گونه موارد را يادآور شد و در خصوص کاهش هزينه هاي تکليفي به آمادگي کامل بعثه اشاره کرد و گفت: شيوه هاي مختلف در اعزام خادمان فرهنگي مد نظر و آنچه مهم است حفظ عزت و صحت اعمال عمره گزاران است.
در اين جلسه، حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين رکن الديني معاون فرهنگي و حسين اسماعيلي مدير نظارت و بازرسي بعثه نيز گزارش هاي جداگانه اي از وضعيت اعزام روحانيون کارآموز به سرزمين وحي و عملکرد نيروهاي افتخاري در کمک به واحد نظارت و بازرسي ارائه کردند.
حجت الاسلام والمسلمين نواب در جمع بندي پاياني به همکاري وزارت حج عربستان در حج 1404 اشاره کرد و گفت: نقشه جامع مورد نظر کشور ميزبان در زمينه هاي مختلف حج ترجمه و در اختيار واحدهاي مختلف قرار گيرد .
وي همچنين در ابتداي اين نشست ضمن تسليت شهادت سيد الساجدين امام زين العابدين (ع) به پيروان اهل بيت توصيه کرد که صحيفه سجاديه اين گنجينه گرانبها را که حاوي دعاهاي روح بخش و تاثيرگذار است هر چه بيشتر مورد توجه و استفاده قرار دهند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.