اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آثار و برکات يادآوري ظهور امام زمان(عج) در زندگي

موضوع ظهور، رويداد و خبري نيست که تنها به دوران ما مربوط باشد. آن طور که از روايات مستند و آيات قرآن کريم مشخص مي‌شود، اين رويداد سرنوشت‌ساز بارها و بارها توسط انبياي الهي عليهم السلام در تمام طول دوران زندگي انسان بر روي کره زمين، به اطلاع مردم رسيده و گويا همه انسان‌ها از آدم تا خاتم از آن خبر داشته و دارند.

آثار و برکات يادآوري ظهور امام زمان(عج) در زندگي

بنابراين هرچند عدهاي مغرض، جاهل يا غافل موضوع ظهور را ناشنيده انگارند و نسبت به آن بياهميت باشند، اما ظهور حضرت حجت عجل الله تعالي فرجه الشريف مانند آمدن بهار پس از خشکي و سرماي زمستان، اتفاق خواهد افتاد و دل مردم مؤمن و خداشناس را به نور ايمان حقيقي و زندگي صالح گرم خواهد کرد.

 

ضرورت يادآوري ايامالله

 

يکي از مهمترين عنوانهايي که براي روز ظهور مطرح شده، ايامالله است. همان طور که در قرآن کريم ميخوانيم که حتي حضرت موسي عليه السلام به مردم زمان خودش، مژده روز ظهور امان زمان عليه السلام را ميداد تا مردم بدانند زماني خواهد آمد که زمين پر از عدالت خواهد شد.

خداوند متعال اين ماجرا را اين طور بيان ميفرمايد که: «لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى‏ بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَکِّرْهُمْ بِايامالله إِنَّ في‏ ذلِکَ لَآياتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ؛ موسى را همراه آيات خود فرستاديم تا قوم خود را از ورطه ظلمانى کفر درآورده به وادي نورانى ايمان رهبرى کند، و آنها را به روزهاى خداوندى متذکر گرداند که در آن آياتى است براى هر صبرکننده شکرگزارى.» شيخ صدوق در کتاب خصال نوشته است که امام محمد باقر عليه السلام در تفسير اين آيه فرمودند: «منظور از ايامالله سه روز است: روز ظهور قائم آل محمد عليهم السلام، روز رجعت و روز قيامت.» بنابراين ما بايد پيوسته به ياد اين سه روز مهم و سرنوشتساز باشيم تا زندگيمان بر طبق معيارهاي خداپسندانه و ديندارانه باشد.

خداوند در آيه ديگري به باقي ماندن نسل پيغمبر اسلام صليالله عليه و آله و حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام به عنوان بندگان بر حق خداوند تأکيد فرموده است: «يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ؛ مى‏خواهند نور خدا را به دهانهايشان خاموش کنند ولى خدا کاملکننده نور خويش است، اگرچه کافران را ناخوش آيد.» امام موسي کاظم عليه السلام در تفسير اين آيه فرمودهاند: «منظور از آيه شريفه دوستي اهل بيت و خاندان امام علي عليه السلام است که هرچند دشمنان اسلام بخواهند نور آنها را خاموش کرده و از بين ببرند، اما خداي متعال آنها را تا زمان حضرت حجت عليه السلام و ظهور آن حضرت پايدار خواهد داشت و کسي نميتواند نور اين خانواده را از بين ببرد.»

درواقع خداوند متعال که خالق و پروردگار همه عالم هستي است، خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام را پا بر جا نگاه خواهد داشت و ظهور منجي آخرالزمان رويدادي است که بر طبق اراده خداوند انجام ميگيرد و به پيروزي حق ميانجامد. خداي تعالي نور خود را با ظهور قائم آل محمد عليهم السلام تکميل کرده و به بندگان صالح خود عرضه خواهد داشت، حتي اگر کافران و منکران خوش نداشته و از آن اکراه داشته باشند.

 

ظهور؛ زمان غلبه دين خدا بر کفر مردم

 

ظهور به مفهوم غلبه دين خدا بر کفر است. اين اتفاق هم موضوعي است که خداي تعالي آن را رقم زده و بر طبق اراده خداوند است. يکي از دلايل آن شايد سنجش ايمان مردم باشد. خداوند نميخواهد مردم با تحکم و اجبار حق را درک کنند. به هر کسي فرصتي ميدهد تا خودش راه حق و باطل را سنجيده و به نتيجه برسد. اگر کسي به آيات خدا ايمان داشته باشد، اين مسير برايش سادهتر خواهد بود. ولي اگر کسي به قرآن کريم ايمان نداشته و رسالت نبي مکرم اسلام را به يقين درک نکرده باشد، خدا هم او را وادار به تسليم شدن در برابر توحيد و نبوت و معاد نخواهد کرد.

بر همين اساس است که ظهور امام زمان عليه السلام را به عنوان حسن ختام تمام رويدادهاي زميني قرار داده است و ميفرمايد: «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى‏ وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ؛ خداوند فرستاده خود را با هدايت و دين حق فرستاد تا بر همه دينها غالب شود. هرچند مشرکين نخواهند.» امام علي بن موسيالرضا عليه السلام درباره آيه شريفه فرمودهاند که: اين آيه زماني تأويل خواهد شد که قائم آل محمد عليهم السلام ظهور کند. در آن زمان است که کافران و منکران توحيد، از ظهور او ناراضي و ناراحت خواهند بود چون فرصت غفلت يا لجاجتشان به اتمام ميرسد.

 

مژده ظهور امام زمان عليه السلام در اديان الهي

 

علوه بر حضرت موسي عليه السلام که مژده ظهور قائم آل محمد عليهم السلام را در دوران خود داده بود، پيامبران ديگر هم به مردم از چنين رويداد مهمي خبر داده بودند. آن طور که از روايات مستند و معتبر مشخص ميشود تقريباً تمام پيامبران و اوليا عليهم السلام خبر ظهور منجي آخرالزمان را داده بودند و از آن حضرت ياد کرده بودند. حتي تعدادي از آنها شرايط و ويژگيهاي زمان ظهور و رويدادهاي پس از ظهور امام زمان عليه السلام را تشريح کردهاند.

به عنوان مثال حضرت داود عليه السلام از اين واقعه مهم و سرنوشتساز خبر داده است. چنانکه در قرآن کريم ميخوانيم: «وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ؛ در زبور (حضرت داود پيغمبر) بعد از کتب آسمانى سابق نوشتيم که: زمين را بندگان صالح ما به ارث ميبرند.» به ارث بردن زمين توسط بندگان صالح خداوند، همان واقعهاي است که پس از ظهور حضرت حجت عجل الله تعالي فرجه الشريف اتفاق ميافتد. طبق آيه شريفه، در کتاب الهي حضرت داود عليه السلام اين نکته ثبت شده و به اطلاع مردم آن دوران رسيده بود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.