اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

انگليس درصدد راه‌اندازي گنبد آهنين

فرو ريختن هيمنه رژيم صهيونيستي در پي عمليات موفقيت‌آميز «وعده صادق» با هدف پاسخ به حمله رژيم صهيونيستي به کنسولگري ايران، مقام‌هاي انگليس را در سايه ضعف جدي ارتش اين کشور، به فکر تقويت انداخته است.

انگليس درصدد راه‌اندازي گنبد آهنين

توني رادکين رئيس ستاد مشترک ارتش انگليس در گفت وگو با شبکه راديويي البيسي عنوان کرد که مذاکرات درباره راهاندازي گنبد آهنين در اين کشور به طور پويا جريان دارد. او با بيان اينکه وضعيت انگليس به عنوان عضو پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) با رژيم صهيونيستي متفاوت است، اما تصريح کرد که اين کشور در آينده به گنبد آهنين نياز خواهد داشت.

اين مقام نظامي انگليس گفت که لندن به همراه متحدان اروپايي خود سرگرم بررسي ابتکارات مختلف براي دفاع از خود در برابر تهديد فزاينده بينالمللي است.

پيشتر مارک فرانسوا و جيمز هيپي معاونان سابق وزارت دفاع انگليس هم گفته بودند که اين کشور به سامانه دفاعي مشابه رژيم صهيونيستي نياز دارد. البته کارشناسان ميگويند که راهاندازي گنبد آهنين در انگليس، به دليل بزرگتر بودن مساحت اين کشور نسبت به سرزمينهاي اشغالي، پيچيدهتر و گرانتر خواهد بود.

به هر روي واقعيت اين است که حمله پهپادي و موشکي ايران عليه رژيم صهيونيستي مقامهاي غربي را شگفت زده و محاسبات آن ها را برهم زده است. هفته پيش يک فرمانده پيشين نيروي دريايي انگليس اعتراف کرد که اگر ايران به اين کشور حمله کرده بود، انگليس قادر به دفاع از خود نبود.

پني موردانت معاون پارلماني نخست وزير و وزير دفاع پيشين انگليس هم در يادداشتي براي نشريه ديلي ميل نوشت که عمليات نظامي ايران، جهان را تحت تاثير قرار داده است. وي با بيان اينکه انگليس مانند ساير کشورهاي اروپايي توان نظامي خود را تقويت نکرده است، بر لزوم افزايش بودجه دفاعي اين کشور تاکيد کرد.

نخست وزير انگليس روز چهارشنبه به بهانه افزايش تهديدهاي بينالمللي و ادعاي تبديل شدن جهان به مکاني خطرناکتر از پايان جنگ سرد، اعلام کرد که 75 ميليارد پوند به بودجه دفاعي اين کشور اضافه خواهد کرد.

وي گفت: «در دنيايي که از پايان جنگ سرد خطرناکتر است، ما نميتوانيم از وضع موجود راضي باشيم. در حالي که دشمنان ما صفآرايي مي کنند، ما هم بايد براي دفاع از کشور، منافع و ارزشهايمان بيشتر تلاش کنيم و به همين دليل است که من امروز بزرگترين افزايش بودجه دفاع ملي را اعلام مي کنم.»

ريشي سوناک افزود: «ما مخارج دفاعي را تا سال 2030 به 2.5 درصد توليد ناخالص داخلي افزايش خواهيم داد. اين طرح 75 ميليارد پوند ديگر به بودجه دفاع کشور اضافه خواهد کرد و جايگاه ما را به عنوان بزرگترين قدرت دفاعي در اروپا تضمين ميکند.»

البته اين ادعاها و موضعگيريها در حالي مطرح ميشود که ارتش انگليس بر اساس گزارشها از ضعف جدي نيروي انساني و تسليحاتي رنج ميبرد. ريچارد کمپ فرمانده بازنشسته ارتش اين کشور چندي پيش اعتراف کرد: ارتش از زمان جنگ جهاني دوم، به اندازه امروز ضعيف نبوده است. ما فاقد موشکهاي بالستيک هستيم، کمبود سامانه دفاعي در برابر موشکهاي بالستيک داريم و تقريباً در هر قابليت رزمي که فکرش را بکنيد، کمبود داريم.

يافتههاي شبکه اسکاي نيوز هم نشان ميدهد که اگر جنگ شود مهمات نيروهاي مسلح انگليس در عرض چند روز تمام ميشود؛ اين کشور توانايي دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکي و پهپادي که اوکراين در حال تحمل آن است، ندارد و پنج تا 10 سال طول ميکشد تا ارتش بتواند يک لشکر جنگي متشکل از 25 تا 30 هزار سرباز را با پشتيباني تانک، توپخانه و بالگرد به ميدان بياورد.

همچنين روزنامه تايمز چاپ لندن هم در گزارشي نوشته است که ارتش اين کشور براي جنگيدن، بسيار کوچک است و به عنوان يک نيروي نظامي در سطح بالا، از سوي ايالات متحده محسوب نميشود. مقامهاي نظامي انگليس بر همين اساس نگرانند که اگر اين کشور مورد حمله قرار گيرد، فاقد توان لازم براي دفاع از خود خواهد بود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.