اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (139)

پيروزي انقلاب اسلامي ايران اولين رويداد ورود به دوران ظهور (87)

14:10
انقلاب اسلامی ایران در آینه روایات (139)

شعيب بن صالح کيست؟ (1)

آنچه از مجموع روايات برميآيد، شعيب بن صالح نام رمزي فرمانده سپاه و سردار لشکر و پرچمدار سيد خراساني است و در جنگ با سفياني و بيرون راندن دشمن از خاک ايران و عراق نقش تأثيرگذاري دارد. بر اساس برخي اخبار و احاديث او مردي شجاع، دلير، با ايمان، سياستمداري ورزيده و از شيعيان مخلص و فداکار است. او شخصيت ممتاز و برجستهاي است که هدايت لشکريان سيد خراساني را عهدهدار است.

همانطوري که ائمه معصومين(ع) در بسياري از موارد به بيان خصوصيات و صفات نهضت و رهبران آن اکتفا کردهاند، از افشا و بروز نام اصلي شعيب نيز احتراز و هويت او را مکتوم گذاشتهاند تا از گزند حوادث و توطئهها مصون بماند.

پيامبر گرامي اسلام در ميان مهاجرين و انصار بود که عباس و مردي از انصار به مشاجره و نکوهش همديگر پرداختند. مرد انصاري با درشتخوئي با عباس برخورد ميکرد. پيامبر دست عباس و علي را در دستان خود گرفت و فرمود: در آينده از نسل ايشان کسي بيرون ميآيد که زمين را پر از ظلم و جور خواهد کرد. از نسل علي نيز کسي خواهد آمد که زمين را پر از عدل و داد خواهد کرد. سپس ادامه داد: هرگاه شما آن روزگار را دريابيد، واجب است که به آن مرد تميمي که از سوي مشرق ميآيد، روي آوريد؛ زيرا او صاحب پرچم و علمدار مهدي(ع) خواهد بود.(ابن خلدون ، 1401ق: 322).

در حديثي ديگر، معاذ بن جبل نقل ميکند: در مجلسي من و سلمان فارسي نشسته بوديم و منتظر پيامبر(ص) بوديم، آن حضرت نزديک ظهر با چهرهاي گرفته و متغير بر ما وارد شد و فرمود: در اينجا کيست؟ آيا ابوعبيده، سلمان و معاذ نيستند؟ گفتيم: چرا يا رسول الله، حضرت با يادآوري فتنهها به زوراء(بغداد) اشاره کرد و ادامه داد: در اين شهر فتنهها بر پا ميشود و بسيار مردان و زنان کشته ميشوند؛ اموالي غارت و زناني هتک حرمت ميشوند؛ خدا رحمت کند آن کسي را که در آن روزگار زنان بنيهاشم را پناه دهد؛ زيرا آنان حرم من هستند.

سپس ادامه داد: فتنه به کوفه و نجف رسد و جواناني از همسايگان بر عليه فتنهگران خروج کنند که فرمانده آنها مردي است که به او صالح ميگويند. او با آنها ميجنگد. او با نصرت و ياري خداوند با پرچمهاي سياه ميآيد. تا اينکه در بين رکن و مقام با مهدي(ع) بيعت مينمايد.(سيدبن طاووس ، 1441قج2: 137).

منبع:

1-  ابن خلدون، عبدالرحمن بن محمد(1401ق) مقدمه ابن خلدون، چاپ اول، دارالفکر، لبنان، بيروت

2-  سيد بن طاووس، ابوالقاسم علي بن موسي بن طاووس(1441ق) الملاحم والفتن(التشريف بالمنن في التعريف بالفتن)، نجف، المطبعة الحيدريه

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.