اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

افزايش 75 ميليارد پوندي بودجه دفاعي انگليس

نخست وزير انگليس به بهانه افزايش تهديدهاي بين‌المللي و ادعاي تبديل شدن جهان به مکاني خطرناک‌تر از پايان جنگ سرد، اعلام کرد که 75 ميليارد پوند به بودجه دفاعي اين کشور اضافه خواهد کرد.

افزايش 75 ميليارد پوندي بودجه دفاعي انگليس

ريشي سوناک در يک کنفرانس خبري با حضور دبيرکل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) در لهستان اعلام کرد که دولت انگليس قصد دارد تا سال 2030 ميلادي، 2.5 درصد از توليد ناخالص داخلي اين کشور را صرف مخارج دفاعي کند.

وي گفت: «در دنيايي که از پايان جنگ سرد خطرناکتر است، ما نميتوانيم از وضع موجود راضي باشيم. در حالي که دشمنان ما صفآرايي مي کنند، ما هم بايد براي دفاع از کشور، منافع و ارزشهايمان بيشتر تلاش کنيم و به همين دليل است که من امروز بزرگترين افزايش بودجه دفاع ملي را اعلام مي کنم.»

سوناک افزود: «ما مخارج دفاعي را تا سال 2030 به 2.5 درصد توليد ناخالص داخلي افزايش خواهيم داد. اين طرح 75 ميليارد پوند ديگر به بودجه دفاع کشور اضافه و جايگاه ما را به عنوان بزرگترين قدرت دفاعي در اروپا تضمين ميکند.»

نخست وزير انگليس مدعي شد: «امروز نقطه عطفي براي امنيت اروپا و نقطه عطفي در دفاع از بريتانيا است. اين يک سرمايه گذاري بلندمدت در امنيت و رفاه بريتانيا است که ما را در داخل کشور امن تر و در خارج از کشور قويتر مي کند.»

اين تحول در حالي صورت ميگيرد که اعتراضها در داخل انگليس به اوضاع نابسامان ارتش اين کشور رو به افزايش است. چندي پيش روزنامه تايمز لندن در گزارشي نوشت که ارتش اين کشور براي جنگيدن، بسيار کوچک است و بهعنوان يک نيروي نظامي در سطح بالا، از سوي ايالات متحده محسوب نميشود.

اين نشريه انگليسي در گزارش خود آورده است: آمارها نشان ميدهد که اگر ارتش [انگليس] با سرعت فعلي به از دست دادن نيروهاي خود ادامه دهد، تعداد سربازان تا سال 2026 به 67 هزار و 741 نفر کاهش مييابد که اين ميزان از نيروهاي عمليات ويژه ايالات متحده کمتر است.

تايمز تخمين زده است که طي 10 سال آينده و بر اساس روندهاي کنوني، ارتش انگليس 52 هزار نفر نيرو خواهد داشت؛ ميزاني که به تعبير اين نشريه، بهراحتي در ورزشگاه منچستر سيتي جا ميشود.

اين درحالي است که دولت لندن توافق کرده است شمار کارکنان ارتش تا سال 2025 به 72 هزار و 500 نفر برسد. اين تصميم به نوشته تايمز، از يک سو باعث نگراني ژنرالهاي ارشد آمريکايي شده و از سوي ديگر، اين خطر وجود دارد که در سال آينده شمار کارکنان ارتش انگليس به سير نزولي ادامه دهد.

يکي از ژنرال هاي ارشد سابق آمريکا به تايمز گفته است که بريتانيا همچنان به عنوان نزديکترين متحد و شريک آمريکا محسوب ميشود، اما قابليتهاي نظامي آن طي چندين دهه گذشته به شدت کاهش يافته است. وي افزود: «درحالي که انگليس مهمترين متحد ما در سراسر جهان است، اما متأسفانه آن چيزي نيست که پيشتر بوده است.»

شبکه خبري اسکاي هم چندي پيش به نقل از مقامهاي دفاعي انگليس گزارش داد که اگر توانمنديهاي نظامي اين کشور تقويت نشود، نيروهاي ارتش «قادر به حفاظت از اين کشور و متحدانش نخواهند بود».

يافتههاي تکان دهنده اسکاي نيوز نشان ميدهد که اگر جنگ شود مهمات نيروهاي مسلح انگليس «در عرض چند روز» تمام ميشود؛ اين کشور توانايي دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکي و پهپادي که اوکراين در حال تحمل آن است ندارد و پنج تا 10 سال طول ميکشد تا ارتش بتواند يک لشکر جنگي متشکل از 25 تا 30 هزار سرباز را با پشتيباني تانک، توپخانه و بالگرد به ميدان بياورد.

چندي پيش 2 مقام ارشد دولت لندن در اقدامي بسيار غيرعادي و بيسابقه که نشاندهنده عمق مشکلات و چالشهاي جدي ارتش انگليس است خواستار افزايش بودجه دفاعي اين کشور شدند.

«تام توگندهات» معاون امور امنيتي وزير کشور و «آن ماري-تروليان» معاون وزير امور خارجه انگليس، طي يادداشتي مشترک از نخست وزير بريتانيا خواستند که بودجه دفاعي اين کشور را دستکم به 2.5 درصد از توليد ناخالص داخلي افزايش دهد. سوناک پيشتر گفته بود که بودجه دفاعي کشور را هنگامي افزايش خواهد داد که اوضاع اقتصادي اجازه دهد. درحالي که اوضاع اقتصادي انگليس به دليل مشکلات ناشي از برگزيت بشدت رنج ميبرد، بهنظر ميرسد که تصميم نخست وزير، بي تاثير از انتخابات سراسري پيشرو و تلاش براي جلب آراء انتخاباتي نيست.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.