اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

از تغيير رنگ تا کاشت نگين در چشم؛ جراحي‌هاي لاکچري دستکاري چهره

افزايش تقاضاي عمل‌هاي زيبايي حاکي از آن است که امروزه ديگر اين اعمال چندان جنبه درماني ندارند و برخي در سنين مختلف تحت تاثير فضاسازي و تبليغات، به دنبال زيبايي بيشتر هستند و يکي از اين اعمال، تغيير رنگ چشم و کاشت نگين در چشم است.

از تغيير رنگ تا کاشت نگين در چشم؛ جراحي‌هاي لاکچري دستکاري چهره

دکتر محمدرضا فلاح تفتي- فلوشيپ قرنيه و خارج چشمي و متخصص چشم- در گفت و گو با ايسنا، در اين خصوص اظهار کرد: آنچه که ما به عنوان رنگ در ساختمان چشم ميبينيم مربوط به عنبيه است که از پشت قرنيه شفاف آن را ميبينيم و در هر فردي رنگ آن متفاوت است.

وي با بيان اينکه امکان تغيير رنگ چشم وجود دارد، درباره يکي از روشهاي مرسوم طي ساليان گذشته اظهار کرد: طي ساليان گذشته يک عنبيه مصنوعي از جنس پلاستيک به رنگ دلخواه فرد در چشم جايگذاري ميشد اما پس از مدتي مشخص شد که اين عمل عوارض زيادي به همراه دارد که بسياري از افراد را نيز درگير کرده است و به همين دليل اين شيوه منسوخ شد اما يکي از روشهاي متداول طي ساليان گذشته اين بوده که در برخي مواقع يک فردي بخشي يا تمام قرنيهاش دچار مشکل و لکه دار شده بود و براي اينکه بتواند زيبايي چشم خود را بهصورت کامل داشته باشد، يا از مرکبات به رنگهاي مختلف روي قرنيه ريخته ميشد و با سوزن زدن رنگ آن به قرنيه منتقل ميشد و يا با تزريق رنگ روي قرنيه چشم اين تغيير رنگ اعمال ميشد که اين روش يک پايداري نسيبي داشت و مدتي آن رنگ وجود داشت و اگر پس از مدتي نيز جذب و يا حذف رخ ميداد، دوباره اين کار را تکرار ميشد.

اين فلوشيپ قرنيه ادامه داد: از حدود 5 تا 10 سال گذشته روشي متدوال شد که بتوان تونلي روي قرنيه شفاف چشم به اندازهاي که ميخواهيم چشم رنگي شود، ايجاد و سپس کريستالهاي رنگي به دلخواه آن فرد را در اين تونل تزريق کنيم که اين کريستالها ميتواند رنگي را در چشم فرد ايجاد کند و قرنيه به رنگ آن کريستالهاي تزريق شده ديده شود.

 

عوارض جراحيهاي تغيير رنگ

 

وي درباره عوارض اين عمل گفت: طي ساليان گذشته رنگهاي تزريقي ناخالصيهاي بسياري داشت اما اخيرا از اين ناخالصيها کاسته شده و واکنش بدن افراد نسبت به اين رنگها به حداقل رسيده است اما به هرحال اين يک ماده خارجي است که وارد بدن ميشود و علاوه بر اينکه اين رنگها ميتوانند به مرور زمان خاصيت خود را از دست داده و کمرنگ شوند، ميتوانند به فضاي داخلي چشم نيز سرازير شوند و عوارضي همچون التهاب چشم ايجاد کنند. نابينايي در اين عمل نيز ممکن است اما جزو عوارض بسيار نادر است.

فلاح تفتي با تاکيد بر اينکه اين عمل تنها جنبه زيبايي ندارد و براي برخي افراد جنبه درماني نيز دارد اظهار کرد: برخي افراد بهصورت مادرزادي عنبيه ندارند و به دليل بزرگ بودن سوراخ ورودي نور به چشم، چشمانشان بسيار حساس است و اذيت ميشوند يکي از راهکارها اين است که درقرنيه اين افراد تونلي ايجاد و رنگ را تزرق کنيم که گويا يک عنبيه ايجاد کردهايم ويا با قرار دادن عنبيه مصنوعي شدت زياد نوري که وارد چشم ميشود را کاهش ميدهيم.

وي افزود: برخي از افراد نيز بهصورت مادرزادي، بخشي از مردمک يا عنبيه چشمشان شکل نگرفته است. به همين دليل ميتوانيم روي قرنيه او، رنگي مشابه با رنگ عنبيه خودشان تزريق کنيم که در اين روش، با استفاده از فمتوليزيک تونلي در چشم ايجاد ميشود و که در اين صورت ساختار چشم فرد طبيعيتر ديده ميشود.

 

هزينه تا 300 ميليوني عمل تغيير رنگ چشم

 

اين متخصص چشم با تاکيد  بر اينکه عمل تغيير رنگ چشم يک عمل ظريف و ميکروسکوپي است و بايد تحت نظر يک فوق تخصص قرنيه انجام شود درباره هزينههاي مورد نياز آن گفت: در اعمال زيبايي، وقتي شيوه جديدي متداول ميشود به دليل اينکه وزارت بهداشت آن را يک عمل درماني تلقي نميکند به مسئله هزينه و تعرفهگذاري نيز ورود نميکند. در کشور اسپانيا که اين روشهاي تحقيقاتي از آنجا براي اولينبار شروع شد، هزينه عمل هر چشم حدود 2500 تا 3000 يورو است. در ايران نيز اين عمل از 200  تا 300 ميليون تومان براي فرد متقاضي هزينه دارد.

 

عمل سرپايي و دوران پيگيري کوتاه مدت

 

وي درباره چگونگي روند اين عمل نيز اظهار کرد: عمل تغيير رنگ چشم نيز همچون ليزيک که تنها يک شکاف چند ميليمتري در چشم ايجاد ميشود، سرپايي است و دوران پيگيري آن نيز کوتاه است. در اين عمل، در عمق قرنيه تونلي ايجاد ميشود که رنگ به محدوده مردمک نفود نکند چراکه در غير اين صورت در بينايي اختلال ايجاد ميشود.

فلاح تفتي با تاکيد براينکه تبليغات درباره تغيير رنگ چشم اساس علمي ندارد درباره گروه سني و جنسيتي متقاضيان اين عمل گفت: بر اساس مشاهدات، هم زنان و هم مردان در سنين مختلف متقاضي اين عمل هستند و مربوط به سن و جنسيت خاصي نيست.

 

کاشت نگين در چشم؛ جسم خارجي که عفونت به همراه دارد

 

وي در ادامه همچنين درباره عمل کاشت نگين در چشم با بيان اينکه اين عمل امروزه متقاضي زيادي ندارد اظهار کرد: در اين عمل يک جسم خارجي از جنس تيتانيوم در چشم قرار ميگيرد که بدن نسبت به آن واکنشي ندارد و اين عمل تنها جنبه زيبايي که دارد که با تغيير جهت نگاه در چشم ديده ميشود. اما اين جسم خارجي برجستگيهايي دارد که در حاشيه آن اشک به خوبي پخش نميشود که اين خشکيها موجب بروز زخم و عفونت ميشود.

اين فلوشيپ قرنيه تاکيد کرد: هرگونه عمل زيبايي که صورت ميگيرد، بايد ابتدا توسط پزشک مربوطه معاينه شود تا عمل کمترين عارضه را براي فرد داشته باشد چراکه به هرحال جراحيها با عارضه همراه است. همانطور که در رانندگي ممکن است با وجود رعايت قوانين در اثر تاثير عوامل ديگر، تصادفاتي رخ دهد، در اعمال جراحي نيز ممکن است عوارضي رخ دهد اما بايد با آزمايش پيش از عمل ميزان عوارض را به حداقل برسانيم.

وي با ذکر مثال توضيح داد: از جمله مهمترين اقدامات، ريختن قطرهاي در چشم است که مردمک را باز ميکند تا محيط شبکيه بررسي شود در برخي مواقع ممکن است سوراخي در شبکيه وجود داشته باشد که ممکن است اين عمل، فرد را نابينا کند و يا اگر فرد خشکي چشم داشته باشد اين عمل عوارض شديدي را به همراه دارد. بنابراين پيش از عمل بايد فرد توسط چشم پزشک بهصورت دقيق معاينه شود.

 

تشخيص پزشکان از پزشکنماها

 

فلاح تفتي در پايان با تاکيد بر اينکه امروزه بسياري از پزشکنماها در فضاي مجازي با تبليغات افراد را به خود جذب ميکنند تصريح کرد: بسياري از کساني که به سمت و سوي عمل جراحي ميروند حتي نام و مشخصات پزشک خود را نيز نميدانند! اما بايد قبل از عمل نظام پزشکي، مشخصات پزشک، نوع معاينه و ... عملکرد پزشک و نظرات مراجعين ديگر را بررسي کنند تا گرفتار پزشکنماها و  با مشکل مواجه نشوند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.