اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

اردن، بازنده بزرگ حمله تنبيهي ايران به اسرائيل

«شايد براي مدتي جزئيات کامل همکاري اعراب در رهگيري حملات پهپادي و موشکي ايران به اسرائيل را ندانيم، اما بي‌شک، در رأس اين همکاري‌ها بسته شدن حريم هوايي اردن، قابل توجه بود و مطمئناً جان بسياري از اسرائيلي‌ها را نجات داد.»

اردن، بازنده بزرگ حمله تنبيهي ايران به اسرائيل

اين واکنش انشل ففر، نويسنده و تحليلگر اسرائيلي به کمک اردن به تلآويو براي رهگيري موشکها و پهپادهاي ايراني عليه رژيم صهيونيستي و تأکيدي بر اين کمک برخلاف اظهارات ايمن صفدي، معاون نخستوزير و وزير خارجه اردن است که بعد از تأکيد تلآويو بر همسويي اين کشور با خود، اعلام کرد: «با هر چيزي که امنيت امان را به خطر اندازد، مقابله و تمام گامهاي لازم براي محافظت از حاکميت اردن برداشته خواهد شد.» صفدي همچنين مدعي شد: «اردن به تلاشهاي بيوقفه خود براي توقف تجاوز به غزه و توقف تشديد تنش منطقهاي ادامه خواهد داد.» اين درحالي است که به باور ناظران بسته شدن آسمان بيش از آنکه امنيت اردن را برآورده سازد، امنيت اسرائيل را تأمين کرد.

برخلاف انشل ففر و بسياري از کاربران اسرائيلي که مصون ماندن خود را وامدار اردن ميديدند، کاربران سياسي و غيرسياسي منطقهاي و فرامنطقهاي بسياري، موضعگيري اردن در قبال حملات ايران عليه اسرائيل را مردود دانسته و به اينکه اردن تبديل به اولين کشور عرب شده است که با اسرائيل بر سر امنيت اين رژيم همکاري ميکند، انتقاد کردند. مشتاق احمدخان از حزب جماعت اسلامي پاکستان در حساب کاربري رسمي خود در شبکه اجتماعي ايکس بالاي تصويري از پادشاه اردن نوشت: «خائن بن خائن بن خائن». آکونجي، سياستمدار انگليسي که از کانديداهاي انتخابات پارلماني اين کشور بود هم نوشت: «ملک عبدالله، پادشاه اردن، سلاحهاي جنگي خود را براي محافظت از اسرائيل در برابر حمله ايران بسيج ميکند اما نه فقط هيچ کاري براي محافظت از غيرنظاميان فلسطيني در برابر نسلکشي اسرائيل عليه آنها، انجام نداد، بلکه نيروهاي خود را براي سرکوب حاميان طرفدار فلسطين در کشور خود نيز بسيج کرد.»

از کاربران غيرسياسي و مردمي هم مريم اهل غزه نوشت: «تمام دنيا از جمله اردن از اسرائيل در برابر حمله ايران به اهداف نظامي اسرائيل محافظت کردند، اما هيچکس جرأت محافظت از يک کودک 2 ساله يا يک زن باردار در غزه را نداشت و علاوه بر آن، اسرائيل نقش قرباني را بازي ميکند. دنيا واقعاً جاي زشتي است...»

ريچارد مداست، روزنامهنگار انگليسي معتقد است: «اين مرد (ملک عبدالله)ظاهراً يک رهبر عرب است و همسرش فلسطيني است. رسواتر از اين نميشود. اينها خانوادههاي سلطنتي هستند که توسط غرب نصب شدهاند، بنابراين از اسرائيل محافظت ميکنند و پايگاههاي نظامي غرب را ميزباني ميکنند.»

به نوشته شوراي آتلانتيک، موضعگيري اردن در قبال حمله ايران به اسرائيل ميتواند اين کشور را در موقعيت خطرناکي قراردهد و آن را از کشوري که اغلب به عنوان «جزيره ثبات» از آن ياد ميشود، تبديل به دريايي از هرج و مرج کند. در شش ماه گذشته، پادشاه اردن بارها خواهان آتشبس در غزه شده است. بخشي از اين درخواست به اقتصاد شکننده، جمعيت عظيم پناهندگان فلسطيني و آنهايي که به شهروند اردني تبديل شدهاند و موقعيت جغرافيايي نامطمئن آن برميگردد. اما آنچه که طي ساعات نخست يکشنبه رخ داد، متفاوت از نوع درخواست براي آتشبس بود. اين کشور اين بار براساس ويديوهايي که در شبکههاي اجتماعي از انفجارها در آسمان امان و بقاياي آنچه که به نظر ميرسد يک موشک ايراني در محلهاي مسکوني در پايتخت بوده است، منتشر شد، نشاندهنده همکاري اين کشور با اسرائيل است. يکي از توئيتها به درستي نگاه اردنيها به بستن حريم هوايي خود در اين ساعتها را نشان ميدهد. در اين توئيت نوشته شده است: «پادشاه اردن براي محافظت از اسرائيل موشکهايي را به سوي شهروندانش پرتاب کرد.»

منبع: روزنامه ايران

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.