وزارت امنيت داخلي آمريکا اعلام کرد در پي حکم ديوان عالي مبني بر لغو ممنوعيت اخراج مهاجران غيرقانوني به کشورهاي ثالث، پروازي حامل اين مهاجران از کشورهاي مختلف، در کشور آفريقايي اسواتيني به زمين نشسته است.
ديوان عالي آمريکا در ماه ژوئن حکم دادگاه بدوي که امکان اخراج مهاجران به کشورهاي ثالث بدون ارزيابي اين موضوع که مهاجران ترس از بازجويي در کشور مقصد را دارند، ممنوع مي کرد، رد کرد.
اين حکم ديوان عالي پس از درخواست دولت مبني بر لغو اين ممنوعيت صادر شد. دولت در دادخواست خود نوشت فرايند اخراج مهاجران به کشورهاي ثالث اقدامي بسيار حياتي براي حذف مهاجراني است که مرتکب جرم شدهاند زيرا کشورهاي مبدا آنها اغلب تمايلي براي بازگرداندن آنها ندارند.
رويترز گزارش داد تريسيا مک لاگلين سخنگوي وزارت امنيت داخلي اظهار کرد يک پرواز امن براي اخراج مهاجران غيرقانوني در کشور اسواتيني به زمين نشسته است. آنها مهاجراني از کشورهاي مختلف بودند که کشورهاي مبدا خودشان از پذيرش آنها سرباز زده بودند.
وي در پستي در شبکه اجتماعي ايکس اعلام کرد 5 تن از اين مهاجران از کشورهاي ويتنام، جامائيکا، لائوس، کوبا و يمن بوده و آنها مرتکب جنايت هايي همچون تجاوز به کودکان و قتل شده بودند.
چند روز پيش يک مقام ارشد دولت ترامپ در يادداشتي اعلام کرد ماموران اداره مهاجرت مي توانند تنها با 6 ساعت اطلاع قبلي، مهاجران را به
کشورهايي غير از کشور خودشان اخراج کنند.
براساس اين يادداشت که تاريخ آن به 9 جولاي باز مي گردد، تاد ليونز سرپرست موقت اداره مهاجرت و گمرکات آمريکا گفت: اين اداره معمولا حداقل 24 ساعت صبر مي کند تا فردي را پس از اطلاع رساني درباره اخراجش به کشور ثالث، ديپورت کند.
اين بازه زماني به افراد اجازه ميدهد تا در صورت تمايل، با وکيل مشورت کرده يا اقدامات قانوني لازم را براي توقف يا بررسي تصميم اخراج انجام دهند.
با اين حال اداره مهاجرت مي تواند در شرايط بحراني، مهاجران را تنها با 6 ساعت اطلاع قبلي، به کشور ثالث اخراج کند.
اين يادداشت بيان مي کند که مهاجران به کشورهايي فرستاده مي شوند که متعهد شدند بدون نياز به اقدامات بيشتر، آنها را مورد آزار و اذيت و شکنجه قرار ندهند.
در سياست جديد اداره مهاجرت دولت ترامپ مي تواند به سرعت مهاجران را به کشورهايي در سراسر جهان منتقل کند.
دولت آمريکا بر اين باور است که اخراج مهاجران به کشورهاي ثالث، به اخراج سريع مهاجراني که نبايد در خاک آمريکا باشند از جمله مهاجراني که سابقه محکوميت کيفري دارند، کمک مي کند.
در همين حال برخي ديگر نيز اين نوع اخراج را خطرناک و ظالمانه خواندند زيرا معتقدند افراد ممکن است به کشورهايي فرستاده شوند که در آنجا با انواع خشونت روبرو هستند و هيچ ارتباطي با آنجا نداشته و حتي زبان آنجا را هم نمي دانند.
در پي صدور اين حکم توسط ديوان عالي و احکام ديگري از سوي قضات ديگر، دولت ترامپ 8 مهاجر اهل کوبا، لائوس، مکزيک، ميانمار، سودان و ويتنام را به سودان جنوبي فرستاد.
همچنين رويترز گزارش داد دولت همچنين هفته گذشته مقاماتي از پنج کشور آفريقايي ليبريا، سنگال، گينه بيسائو، موريتاني و گابن را تحت فشار قرار داده تا مهاجراني از کشورهاي ديگر را در خاک خود بپذيرند.
اين در حالي است که اخراج مهاجران از آمريکا به کشورهاي ثالث پيشتر نيز اتفاق افتاده است. ترامپ در دوره اول رياست جمهوري خود نيز تعداد کمي از مهاجران اهل السالوادور و هندوراس را از خاک آمريکا به گواتمالا اخراج کرد.
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا همواره وعده اخراج گسترده مهاجران از خاک اين کشور را مطرح کرده است. او اين اقدام را براي تامين امنيت در آمريکا پس از افزايش بي سابقه شمار مهاجران غيرقانوني در دوره رياست جمهوري بايدن، ضروري دانست.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.