اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

«غزه» چگونه به «مسأله اول دنيا» تبديل شد؟

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار اخيرشان با معلمان تأکيد کردند: «امروز مسأله‌ غزّه، مسأله‌ اوّل دنيا است». 1403/02/12

13:47
«غزه» چگونه به «مسأله اول دنيا» تبديل شد؟

گسترش روزافزون موج اعتراضات جوانان، دانشجويان و نخبگان در آمريکا، اروپا و بسياري کشورهاي ديگر به روشني مويد اين موضوع است.

«خط رهبري» مختصات اعتراضات وسيع دانشجويي در دانشگاههاي مختلف آمريکا، اروپا و ساير نقاط دنيا را در اين گزارش مرور ميکند.

 

پرچم حزبالله در خيابانهاي آمريکا

 

فلسطين و آرمان آن چندي است که در کشورهاي غربي ازجمله آمريکا و قاره اروپا به يک موضوع محوري تبديل شده است. بن مايههاي اين موضوع پيش از عمليات 7 اکتبر، «طوفان الاقصي» در جاي جاي کشورهاي غربي وجود داشته است اما به نظر ميرسد که اين عمليات و حملات رژيم صهيونيستي با اقدام به نسل کشي آشکار مردم مظلوم غزه باعث شده لايههاي حمايت از مردم مظلوم فلسطين به صدر تفکرات جامعه کشورهاي غربي بيايد و حالا در دانشگاهها و مراکز آکادميک غربي که مرکز تفکرورزي و توليد علم جوامع است اين موضوع بسيار برجسته شده است.

رهبر معظم انقلاب در اين باره ميفرمايند: «به جبههي مقاومت ميگويند تروريسم! ميگويند شما چرا از فلسطين حمايت ميکنيد. حالا امروز همهي دنيا دارند از فلسطين حمايت ميکنند؛ در خيابانهاي کشورهاي اروپايي، در خيابانهاي واشينگتن و نيويورک، مردم راه ميافتند از فلسطين حمايت ميکنند و به نفع فلسطين شعار ميدهند؛ مخصوص ما که نيست. [ميگويند] از حزبالله [لبنان] چرا حمايت ميکنيد. يک موردي را نشان دادند که پرچم حزبالله را در يکي از خيابانهاي يکي از شهرهاي آمريکا بلند کردهاند؛ مردم دارند در دنيا از اينها حمايت ميکنند؛ اينها مقاومتند.» 1403/02/05

دولتهاي غربي از جمله آمريکا سعي مي کنند که حمايت مردم و دانشجويان از آرمان فلسطين را با مفاهيم و ادبياتسازي دروغينيِ چون «يهودستيزي» سرکوب کنند. اين روزها «دانشگاه کلمبيا» به عنوان مرکز و جبهه مقابله با سياستهاي آمريکا در حمايت از کشتار مردم غزه توسط رژيم صهيونيستي شناخته مي شود. اما تنها اين دانشگاه در آمريکا و کشورهاي غربي محل اين چالش عميق فکري نيست. رهبر معظم انقلاب از همه دنيا به عنوان حامي فلسطين ياد ميکنند. نگاهي به تحولات کشورهاي مختلف دنيا و اعتراضات وسيع دانشجويان و جوانان و افکار عمومي اين کشورها، واقعيتهاي تحولات اين موضوع را بهروشني نشان ميدهد.

 

دانشگاههاي آمريکايي که صحنه اعتراض دانشجويان شدند

 

هزاران نفر از دانشجويان آمريکايي در اين کشور در اعتراض به حمايت آمريکا از سياست هاي کشتار جمعي رژيم صهيونيستي دستگير شدند. نگاهي به گستره اين اعتراضات نشان مي دهد نزديک به 40 دانشگاه مطرح اين کشور صحنه اعتراضات دانشجويان بوده که هنوز هم ادامه دارد. اين اعتراضات تنها شامل دانشجويان نمي شود بلکه اساتيد برجسته اين دانشگاهها نيز با آنها همراه شده که بعضا بازداشت و يا از درس تعليق شدهاند.

دانشگاه نيويورک، دانشگاه اينديانا، دانشگاه براون، دانشگاه ايالتي پلي تکنيک کاليفرنيا، دانشگاه سيتي نيويورک، دانشگاه کلمبيا، کالج امرسون، دانشگاه اموري، دانشگاه بين المللي فلوريدا، دانشگاه ايالتي فلوريدا، دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه هاروارد، دانشگاه پردو، دانشگاه ايالتي اوهايو، دانشگاه کلمبوس، دانشگاه نورث ايسترن، دانشگاه پرينستون، تگزاس، موسس فناوري ماساچوست، دانشگاه ايالتي ميشيگان، دانشگاه آريزونا، ميامي، ميني سوتا، دانشگاه کاروليناي شمالي در شارلوت و ... از جمله اين دانشگاه ها محسوب مي شوند که دانشجويان مختلف آن با برگزاري تجمعات اعتراضي حمايت خود را از فلسطين اشغالي علني کردند. اين دانشجويان با برپايي اردوگاهها و چادرهايي در محوطه دانشگاه ها سعي کردند با تداوم و مقاومت در برابر نيروي سرکوب پليس به اعتراض خود ادامه بدهند.

در ايالات متحده آمريکا، از کاليفرنيا تا نيويورک، دهها دانشگاه در بيش از 20 ايالت در حال تظاهرات هستند

 

اعتراضات گسترده دانشجويي به رژيم صهيونيستي در نقاط مختلف دنيا

 

همچنان که درگيريهاي پليس با معترضان در دانشگاه کلمبياي نيويورک و دانشگاه کاليفرنياي لسآنجلس توجه جهاني را به خود جلب کرده است، تظاهرات و تحصنها در ساير دانشگاهها در اروپا، آسيا و آمريکاي لاتين نيز برگزار مي شود.

آلمان: روزنامه دي ولت آلمان در مطلبي با اشاره به اعتراضات ضد اسرائيلي در دانشگاه هومبولت برلين و سر داده شدن شعارهاي ضد صهيونيستي از طرف ده ها معترض نوشت: پس از اينکه تظاهرکنندگان پيشنهاد مذاکره از سوي مديريت دانشگاه را رد کردند، ده ها افسر پليس عمليات تخليه را آغاز کردند.

ايرلند: دانشجويان دانشگاه معتبر ترينيتي کالج دوبلين در پايتخت جمهوري ايرلند روز شنبه، 4 مه (15 ارديبهشت) پس از بستن ورودي اصلي دانشگاه، اعتراض خود را در محوطه دانشگاه عليه اقدامات اسرائيل در غزه برگزار کردند.

مکزيک: همچنين با برپايي اولين تحصن دانشجويي در دانشگاه مستقل ملي مکزيک  (UNAM)، پاي جنبش دانشجويي ضد جنگ به طرفداري از فلسطين، به آمريکاي لاتين هم باز شد.

استراليا: در طي چند هفته گذشته، اردوگاههاي اعتراضي در حمايت از فلسطينيان در دستکم هفت دانشگاه در سراسر استراليا برپا شده است.دانشگاه کوئينزلند در بريزبن به کانوني براي تجمع گروه طرفدار فلسطينيها تبديل شده است. يکي از اين کمپها توسط «انجمن دانشجويان حامي فلسطين» برپا شده است.

انجمن «دانشجويان حامي فلسطين در دانشگاه کوئينزلند» از اين دانشگاه خواسته است که تمامي پيوندهاي خود با شرکتها و دانشگاههاي اسرائيلي را فاش کند و روابط خود را با شرکتهاي اسلحهسازي قطع کند.

انگليس:  انگليس از همان روزهاي اول شروع جنگ اسرائيل عليه غزه صحنه اعتراضات مردمي بود و حالا دانشجويان اردوگاه هاي اعتراضي خود را در دانشگاه هاي اين کشورعلم کرده اند. دانشجويان در شهرهاي مختلف انگليس از جمله لندن، منچستر، بريستول، نيوکاسل و ليدز از مسئولين دانشگاههاي خود ميخواهند که به روابط آکادميک با موسسات اسرائيلي پايان دهند. آنها همچنين خواهان قطع سرمايهگذاري دانشگاههاي انگليس در شرکتهاي توليد کننده سلاح براي رژيم صهيونيستي و يا کسبوکارهاي اسرائيلي هستند که در سرزمينهاي اشغالي کرانه باختري فعاليت تجاري ميکنند.

بنابر گزارش يورونيوز، در دانشگاه نيوکاسل، تحصن کوچک طرفداران مردم فلسطيني در چمن مقابل ساختمان اصلي کالج برپا شده است. دانشجويان شهرهاي ليدز، بريستول و واريک نيز در اعتراض به جنگ غزه در خارج از ساختمان دانشگاه خود چادرهايي برپا کردهاند.

فرانسه: معترضان و دانشجويان فرانسوي با شعار «فلسطين آزاد»، در دانشگاه «سوربن» پاريس اردو زدند تا همبستگي خودشان را با ملت فلسطين اعلام کنند. دانشجويان بيش از 20 چادر بزرگ در اين دانشگاه برپا کردند.

دانشگاه ساينس پو پاريس هم روز جمعه به دنبال تنش ها بر سر راهپيمايي هاي همبستگي طرفدار فلسطينيان، به فعاليت هاي آنلاين روي آورد.

پرديس دانشگاهي جردن در اکول نرمال سوپريور (ENS) پاريس، دانشجويان دانشگاه علوم سياسي شهر گرنوبل و ده ها نفر در دانشگاه علوم سياسي ليون نيز تجمعات اعتراض آميز برپا کردند. همچنين در شهر ليل واقع در شمال فرانسه، موسسه مطالعات سياسي بسته شد. همچنين دسترسي به مدرسه عالي روزنامه نگاري (ESJ) نيز مسدود شد.

کانادا: اعتراضات عليه جنگ اسرائيل در غزه دانشگاههاي سراسر کانادا را نيز فراگرفته است. در دانشگاه مکگيل در مرکز شهر مونترال، دانشگاه تورنتو و در دانشگاه بريتيش کلمبيا در ونکوور اردوگاه هاي اعتراضات دانشجويي برپا شده است.

اتريش: روزنامه اتريشي دي پرسه هم در مطلبي نوشت: از 7 اکتبر، بحثها و رويدادهاي داغي در دانشگاههاي محلي اتريش وجود داشته است که از گفتمان صلحآميز گرفته تا بيانيههاي آشکار ضد اسرائيلي را شامل ميشود.

ژاپن: اين موج خيزش دانشجويي تنها در کشورهاي غربي و اروپايي رخ نداده است. در ادامه اعتراضات جهاني به جنايات اسرائيل عليه فلسطينيان در غزه، دانشجويان دانشگاه «واسدا» در توکيو در حمايت از فلسطينيان تظاهرات برپا کردند. دانشجويان دانشگاه «واسدا» در توکيو هم با برگزاري تجمعات مسالمتآميز به پويش حاميان فلسطين پيوستند. دو هفته پيش هم جمعي از فعالان و اقليتهاي مسلمان ساکن ژاپن با برپايي تجمعي مقابل اقامتگاه اصلي نخستوزير اين کشور، تظاهراتي در محکوميت حملات رژيم صهيونيستي به نوار غزه برپا کردند.

هند: در کشور هند، تظاهراتي در دانشگاه معتبر جواهر لعل نهرو در دهلينو براي همبستگي با دانشجويان معترض در دانشگاه کلمبياي آمريکا برگزار شد.

اين تظاهرات همزمان بود با بازديد از قبل برنامهريزيشده اريک گارستي، سفير ايالات متحده در هند از اين دانشگاه که اين برنامه به تعويق افتاد.

 

غزه، مسئله اول دنيا

 

اعتراضات گسترده ضد جنايات اسرائيلي در سراسر جهان مقامات رژيم صهيونيستي را وحشت زده کرده است. با گسترش دامنه تظاهرات ضدصهيونيستي عليه تلآويو در سراسر جهان مقامات صهيونيست نسبت به احتمال حمله به نمايندگيهاي اين رژيم هشدار دادند. احساسات و اعتراضات عليه ظلم و جنايات رژيم صهيونيستي به عنوان يک موج گسترده در حال افزايش در جهان است و اين موضوع نه تنها باعث نگراني صهيونيستها شده بلکه سردمداران کشورهاي غربي را نيز دچار چالش جدي کرده است. مجموع اين تحولاتِ فراگير اعتراضي بهروشني مويد اين گزارهي مطرح شده از سوي رهبر معظم انقلاب است که: «امروز مسئلهي غزّه، مسئلهي اوّل دنيا است؛ يعني در سطح بينالمللي. صهيونيستها و پشتيبانان آمريکايي و اروپاييشان هر کار هم ميکنند که مسئلهي غزّه را از دستور کار افکار عمومي دنيا خارج کنند نميتوانند. خب نگاه کنيد به اين دانشگاههاي آمريکا؛ امروز باز در خبرها ميخواندم که چند دانشگاه ديگر اضافه شدند؛ در استراليا، در کشورهاي مختلف اروپايي. يعني ملّتها نسبت به مسئلهي غزّه حسّاسند؛ اين مسئله، مسئلهي اوّل دنيا است.» 1403/02/12

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.