رسانه هندي «ديلي گاردين» گزارش داد که حمايت نظامي ترکيه از پاکستان پس از حمله تروريستي پهلگام در کشمير بهطور قابل توجهي موازنه راهبردي جنوب آسيا را تغيير داده است.
ترکيه بهتازگي 6 فروند هواپيماي C-130 را به پاکستان ارسال کرده که اين اقدام، نه تنها تقويت روابط دوجانبه ميان دو کشور را نشان ميدهد، بلکه به عنوان گامي مهم در شکلگيري يک اتحاد استراتژيک ميان ترکيه، پاکستان و چين تلقي ميشود.
اين رسانه هندي اظهار داشت: تحولات در حالي رخ ميدهد که تنشها ميان هند و پاکستان همچنان در حال افزايش است و نقش هند بهعنوان بازيگر اصلي در منطقه جنوب آسيا در برابر اين اتحاد جديد، مورد توجه ويژه قرار گرفته است.
کارشناسان معتقدند که واکنش هند به اين تحولات ميتواند بر آينده جنوب آسيا و معادلات سياسي و نظامي اين منطقه تأثيرات زيادي داشته باشد.
اين اقدام ترکيه بهعنوان نشانهاي از تغييرات عمده در تعاملات منطقهاي و قدرتهاي جهاني در جنوب آسيا در نظر گرفته ميشود و کارشناسان به دقت تحولات آينده را رصد ميکنند.
ترکيه و پاکستان از سالها پيش روابط نظامي نزديکي داشتهاند. اين همکاريها شامل برگزاري مانورهاي مشترک، توسعه تجهيزات نظامي و پروژههاي دفاعي است.
از جمله مهمترين پروژهها ميتوان به ساخت ناوهاي جنگي براي پاکستان و همکاريهاي مشترک در آموزشهاي ويژه و مبارزه با تروريسم اشاره کرد.
همچنين، دو کشور در چندين مانور نظامي مشترک نظير «آتا ترک» و «عمان» شرکت کردهاند. اين همکاريها نشاندهنده روابط استراتژيک دو کشور در زمينههاي دفاعي و امنيتي است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.