اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

هشدارسازمان بهداشت جهاني؛

وبا در حال گسترش در سطح جهان است

سازمان جهاني بهداشت افزايش مبتلايان به وبا را بسيار نگران کننده عنوان کرده است.

وبا در حال گسترش در سطح جهان است

«فيليپ باربوزا»، رئيس بخش وبا و بيماريهاي اسهالي سازمان جهاني بهداشت، در کنفرانس خبري سازمان ملل در ژنو گفت: «نه تنها شيوعهاي بيشتري داريم، بلکه خود شيوعها بزرگتر و کشندهتر هستند.»

گفته شده تنها در نه ماه اول سال 2022، 26 کشور شيوع وبا را گزارش کردهاند.

اين مقام سازمان جهاني بهداشت در ادامه گفت: نگرانيها در مورد جنوب آفريقا، شبه قاره هند، افغانستان، بنگلادش، پاکستان و نپال و همچنين کشورهاي همسايه وجود دارد و اين وضعيت ممکن است به ساير کشورهاي آسيب ديده مانند لبنان نيز سرايت کند.

بين سالهاي 2017 تا 2021، کمتر از 20 کشور شيوع وبا را گزارش کرده بودند و طي يکسال گذشته اين روند بيشتر شده است.

همچنين در آفريقا که اطلاعات آماري بيشتري درباره وبا در دسترس است، ميزان مرگ و مير به 3درصد رسيده که رقم بسيار زيادي در مقايسه با سالهاي گذشته است. آژانس بهداشت سازمان ملل متحد هشدار ميدهد که تغييرات آب و هوا تهديد فزاينده اي براي بيماريها از جمله وبا است.

باربوزا توضيح داد که وبا يک بيماري قديمي است، اما سازمان جهاني بهداشت امروز در مورد آن به دليل تغييرات ژني نگران است.

باربوزا ميگويد: «درمان وبا نياز به آبرساني سالم دارد، اما واقعيت بد اين است که بسياري از مردم دسترسي مناسب به آب سالم ندارند.»

به گفته اين مقام سازمان بهداشت جهاني، محرکهاي شيوع وبا فقر و درگيري است، اما امروزه تغييرات آب و هوايي يک تهديد فزاينده براي گسترش وبا است و رويدادهاي شديد آب و هوايي مانند سيل، طوفان و خشکسالي دسترسي به آب سالم را کاهش ميدهد و محيطي ايده آل براي رشد وبا ايجاد ميکند. پس با تشديد تأثيرات تغييرات آب و هوايي، ميتوانيم انتظار بدتر شدن وضعيت را داشته باشيم، مگر اينکه اکنون براي تقويت پيشگيري از وبا اقدام کنيم.

باربوزا همچنين گفت: «اگرچه بسياري از کشورهاي مبتلا به وبا فعالانه در اين تلاشها شرکت ميکنند، اما بسياري از کشورها نيز با بحرانهاي متعددي از جمله درگيري و فقر مواجه هستند و به همين دليل است که اقدام بينالمللي بسيار مهم است، هرچند که مقابله با اين بيماري ميتواند سادهتر از ساير اقدامات باشد.»

مقام سازمان بهداشت جهاني همچنين افزود که از 28 سپتامبر امسال در سوريه، مقامات بهداشتي شيوع وبا را در 10 استان (حلب، الحسکه، ديرالزور، رقه، لاذقيه، حمص، سويدا، درعا، قنيطره و دمشق) گزارش کردند و شيوع اين بيماري 33 مورد فوتي و 426 مورد بيمار مبتلا به همراه داشته است. باربوزا گفت: وضعيت در استانهاي آسيبديده سوريه به طرز نگرانکنندهاي در حال تغيير است و شيوع وبا به سرعت به استانهاي جديد گسترش مييابد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.