اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير ميراث فرهنگي:

12/3 همت تسهيلات به گردشگري روستايي اختصاص يافت

وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي گفت: امسال 12.3 همت تسهيلات براي حمايت از مشاغل روستايي در حوزه گردشگري و صنايع‌دستي اختصاص يافته و برنامه دولت، تقويت اشتغال پايدار در روستاها، جلوگيري از مهاجرت و فراهم کردن زمينه بازگشت جمعيت به مناطق روستايي است.

12/3 همت تسهيلات به گردشگري روستايي اختصاص يافت

سيدرضا صالحي‌اميري در همايش رويداد مهر شيراز با تأکيد بر ضرورت حمايت از سرمايه‌گذاران حوزه گردشگري و صنايع‌دستي اظهار داشت: سياست وزارت ميراث فرهنگي، حمايت از فعالان اين حوزه در زمينه صدور مجوزها، تأمين تسهيلات و رفع موانع اجرايي است و در همين راستا، اختيارات متعددي از سطح وزارتخانه به استان‌ها واگذار شده است.

وي با اشاره به حمايت‌هاي مالي دولت از مشاغل روستايي افزود: سال گذشته 42 همت تسهيلات در اين حوزه توزيع شد که 6 همت آن به تسهيلات قرض‌الحسنه مشاغل روستايي اختصاص داشت؛ اين رقم امسال به 12.3 همت افزايش يافته است.

وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي با بيان اينکه سال گذشته 21 هزار نفر از تسهيلات مشاغل روستايي استفاده کردند، ادامه داد: امسال هدف‌گذاري شده است بيش از 40 هزار نفر از اين تسهيلات بهره‌مند شوند و برنامه‌ريزي براي افزايش منابع حمايتي نيز ادامه دارد؛ به‌گونه‌اي که مجموع تسهيلات موردنظر وزارتخانه در سال جاري از 50 همت فراتر خواهد رفت.

صالحي‌اميري با تأکيد بر ضرورت تقويت اقتصاد روستاها تصريح کرد: براي ماندگاري جمعيت در روستاها بايد مشاغلي ايجاد شود که بازده اقتصادي و سودآوري کافي براي خانواده‌ها داشته باشند. بوم‌گردي و صنايع‌دستي از ظرفيت‌هاي مهم در اين زمينه هستند و در حال حاضر بيش از 3 هزار واحد بوم‌گردي در روستاهاي کشور فعال است.

وي با اشاره به فعاليت صدها هزار نفر در حوزه صنايع‌دستي کشور گفت: حدود 670 هزار نفر در 37 هزار کارگاه صنايع‌دستي روستايي فعاليت مي‌کنند و توسعه اين کارگاه‌ها در کنار گسترش بوم‌گردي مي‌تواند به تقويت اشتغال و جلوگيري از تخليه روستاها کمک کند.

وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي همچنين از حذف الزام بيمه براي دريافت تسهيلات مشاغل روستايي و مناطق محروم خبر داد و گفت: اين موضوع با هدف تسهيل دسترسي متقاضيان به منابع مالي پيگيري شد و دولت نيز با برداشته شدن اين الزام موافقت کرد.

صالحي‌اميري با اشاره به تغيير ترکيب جمعيتي کشور طي دهه‌هاي گذشته بيان کرد: در نخستين سرشماري ايران در سال 1335، حدود 72 درصد جمعيت کشور روستانشين و 28 درصد شهرنشين بودند، اما در سرشماري سال 1395 اين نسبت معکوس شد. براي جلوگيري از تداوم روند تخليه روستاها بايد اشتغال، زيرساخت و امکانات موردنياز زندگي از جمله آب، برق، گاز و تلفن در اين مناطق توسعه يابد.

وي افزود: بازگشت به روستا صرفاً با توصيه محقق نمي‌شود، بلکه بايد زمينه اقتصادي و زيرساختي آن فراهم شود. ايجاد کارگاه‌هاي صنايع‌دستي، توسعه بوم‌گردي و فراهم کردن فرصت‌هاي شغلي پايدار مي‌تواند به ماندگاري جمعيت و شکل‌گيري مهاجرت معکوس کمک کند.

وزير ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي در ادامه با اشاره به واگذاري اختيارات وزارتخانه به استان‌ها گفت: 56 اختيار وزارتخانه به سطح استان تفويض شده است تا استانداران و مديران استاني بتوانند با سرعت بيشتري درباره مسائل و موانع اجرايي تصميم‌گيري کنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.