وزير علوم، تحقيقات و فناوري با تاکيد بر اينکه بايد نظام ارزيابي مهارتي ايجاد کنيم تا شاهد جهش در مهارتيتر شدن دانشجويان باشيم، گفت: نظام نمرهدهي بايد حذف يا جايگاه آن تضعيف شود و ارزيابي بر اساس توانمندي و مهارت دانشجويان صورت بگيرد.
دکتر حسين سيمايي صراف در مراسم تجليل از سرآمدان آموزشي دانشگاه ملي مهارت تاکيد کرد: متاسفانه ما با صاحبان مدرکي مواجه هستيم که مهارت ندارند؛ حتي در رشته هايي که آموزش ديدند نمي توانند براي خودشان نيز کاري انجام دهند. اين شکاف بين دانش و مهارت موجب شده که بازار کار از فارغ التحصيلان استقبال نکند. يکي از عوامل بيکاري و افزايش نرخ بيکاري ضعف در مهارت و توانمندي است.
وزير علوم تاکيد کرد: قانون تلاش کرده است شکاف فوق را پر کند؛ به طوريکه بايد 40 درصد آموزش ها مهارتي باشند.
سيمايي صراف افزود: ما در وزارت علوم حمايت خوبي از دانشگاه ملي مهارت خواهيم کرد؛ به طوريکه افزايش فوق العاده اي در بودجه جاري دانشگاه داشتيم و بودجه دانشگاه 80 درصد رشد داشته است.
وي با بيان اينکه بايد براي کليت دانشگاه ملي مهارت برنامه جامعي داشته باشيم، گفت: بايد بررسي کرد کدام بخش ها بايد تجميع يا توسعه يابد؛ ضمن اينکه تجهيزات کارگاهي و آموزشگاهي بايد بهروز شود تا شاهد تربيت جوانان ماهر باشيم؛ چرا که صرف تحصيل در دانشگاه خيلي خوب براي آنها آينده خوبي را رقم نمي زند.
وزير علوم با بيان اينکه آينده ايران با دستان ماهر ساخته مي شود، افزود: براي رسيدن به اين منظور بايد سرفصل هاي آموزشي منطبق بر نيازهاي صنعت بازنگري شود و زيرساخت هاي آموزشي و مهارتي توسعه يابد؛ ضمن اينکه اساتيد مهارتي نيازمند توانمند شدن هستند و بايد بتوانيم اساتيد را به روز کنيم.
سيمايي صراف خاطرنشان کرد: بايد نظام ارزيابي مهارتي ايجاد کنيم تا شاهد جهش در مهارتيتر شدن دانشجويان باشيم؛ به طوريکه نظام نمره دهي بايد حذف شود يا جايگاه آن تضعيف شود و ارزيابي بر اساس توانمندي و مهارت دانشجويان صورت بگيرد و معدل آنها بر اساس مهارت نرخگذاري شود نه تست زني.
وي بر ضرورت تقويت همکاري با صنايع تاکيد کرد و افزود: اين موضوع در دانشگاه ملي مهارت تا حدودي عملي شده است و تعدادي استاد از صنعت براي تدريس و آموزش دانشجويان حضور مي يابند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.