نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي از فرونشست زمين در دشت مرند و شبستر و بحران جدي آب در اين منطقه خبر داد.
معصومه پاشايي در آئين آغاز عمليات اجرايي خط انتقال آب ارس به دشت شبستر و مرند و تبريز گفت: براي 35 کيلومتر ابتدايي اين پروژه 10 سال زمان با قصور پيمانکار سابق طرح صرف شد ولي اميدواريم با همت تلاشگران قرارگاه سازندگي خاتمالانبياء (ص) شاهد افتتاح و اتمام 110 کيلومتر باقيمانده پروژه تا تبريز باشيم.
وي با اشاره به اينکه اين پروژه مردم را به نظام جمهوري اسلامي دلگرم ميکند، ادامه داد: دشت مرند و شبستر تشنهتر از دشت تبريز هستند. بحران آب باعث مهاجرت مردم به ديگر شهرها ميشود.
وي از فرونشست زمين در دشت مرند و شبستر خبر داد و افزود: امسال تنش آبي در آذربايجان شرقي جدي تر است چراکه بارشها به شدت کاهش يافته است.
گفتني است اين پروژه با هدف تأمين نياز آب شرب و بهداشت کلانشهر تبريز و ساير شهرها و روستاها با جمعيتي در حدود سه و نيم ميليون نفر در افق 1425، تأمين نياز آبي منطقه آزاد تجاري صنعتي ارس و شهرکهاي صنعتي، تأمين حقابه زيست محيطي درياچه اروميه به ميزان 100 ميليون مترمکعب در سال از طريق هدايت پساب تصفيه خانه فاضلاب طرح انتقال آب ارس به درياچه اروميه و تعادل بخشي آبخوانها و منابع آب زيرزميني حوضه درياچه اروميه است. پروژه انتقال آب ارس به طول 110 کيلومتر بوده و داراي سه باب ايستگاه پمپاژ، يک باب تصفيه خانه به ظرفيت 6.6 مترمکعب در ثانيه، 11 باب مخزن با حجم کل 340 هزار مترمکعب است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.