اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سپاه چگونه با نمايش يک پايگاه زيرزميني همه محاسبات دشمن را تغيير داد؟

18 ارديبهشت ماه يک رويداد مهم در رسانه‌ها و خبرگزاري‌ها مخابره شد، خبري که دشمن را دوباره شوکه کرد.

13:34
سپاه چگونه با نمايش يک پايگاه زيرزميني همه محاسبات دشمن را تغيير داد؟

قبل از آنکه به اهميت خبر منتشر شده بپردازيم بايد به شيطنتهايي که «آمريکايِ ترامپ» و رسانههاي غربي به تازگي با رمز تغيير نام خليج فارس انجام داده بودند اشارهاي گذرا داشته باشيم تا پي ببريم علي رغم توطئهها، ايران اسلامي بدون وقفه در مسير قله حرکت ميکند و همين گامهايي که برداشته ميشود بهترين پاسخ به معاندان انقلاب اسلامي است.

رئيسجمهور ايالات متحده آمريکا در جريان ديدار خود با نخستوزير کانادا، مدعي شد: پيش از سفر هفته آيندهاش به خاورميانه خبري مهم و بسيار مثبت را اعلام خواهد کرد. زمان زيادي از اين صحبت ترامپ نگذشته بود که يک رسانه آمريکايي و رسانه انگليسي مدعي شدند او ميخواهد پيش از ورود به خاورميانه که با سفرش به عربستان آغاز خواهد شد، نام خليج فارس را با عنوان جعلي خليج عربي جايگزين کند. فقط انتشار اين ادعا از سوي خبرگزاري آسوشيتدپرس و روزنامه ديليميل کافي بود تا موجي از واکنشهاي تند در شبکههاي اجتماعي از سوي طيفهاي مختلف سياسي داخلي و خارج از کشور و عموم مردم به وجود بيايد.

واکنشها و اعتراضات ايرانيها به گوش مقامات کاخ سفيد رسيد و «دونالد ترامپ» مجبور به عقب نشيني شد و گفت: «نميخواهم احساسات کسي را جريحه دار کنم!» البته اين اولين بار نيست که دشمنان نظام اسلامي با نام خليج فارس ميخواهند پروژههاي سياسي خود را دنبال کنند اما در هر مرحله تِير آنان به سنگ خورد.

 

رونمايي از آشيانه پهپادي سپاه و پاسخ درخور به آمريکاييها

 

مقدمه را کوتاه ميکنيم و به اصل ماجرا خواهيم پرداخت. آمريکاييها ميخواستند با کليد واژه تغيير نام خليج فارس دوباره حاشيهها را بر متن غلبه کند اما سبزپوشان سپاه با رونمايي از آشيانه پهپادي زيرزميني نيروي دريايي که پهپادهاي رصدگر ناوهاي هواپيمابر آمريکا مانند پهپاد مهاجر 6 هم داخل اين پايگاه عملياتي هستند، برگ ديگري از اقتدار اين مرز و بوم را رقم زدند و پاسخ درخور و مناسبي به دشمنان داده شد.

 

با دستهاي پر در مقابل دشمنان ايستادهايم

 

سرلشکر حسين سلامي فرمانده کل سپاه پاسداران ضمن بازديد از پايگاه زيرزميني پهپادي، گفت: اين را اعلام ميکنيم که هر نقطهاي در هر سرزميني مبدا تهاجم شود آن نقطه براي ما مقصد تهاجم خواهد بود و هر نقطه ديگري که منفعت دشمن ما در آن قرار داشته باشد را مورد هدف و اصابت قرار ميدهيم. ملت عزيز ما بدانند که با دستهاي پر در مقابل دشمنان ايستادهايم و بعد ديگر نمايش قدرت ما تصحيح محاسبات خطر آميز و اشتباه دشمن است.

باتوجه به ارزش خبري رونمايي از آشيانه پهپادي زيرزميني «نداسا»، به اهدافي که سپاه با شهرکهاي موشکي و زيرزمينياش دنبال ميکند ميپردازيم.

نيروي هوا فضاي سپاه پاسداران 6 فروردين ماه سال جاري از شهر موشکياش رونمايي کرد. در اين رونمايي، مشخص شد که انبوهي از موشکهاي بالستيک «خيبرشکن»، «حاج قاسم»، «عماد»، «سجيل» «قدر H» و «کروز پاوه» در اين شهر موشکي جديد مستقر شده است.

برخي از اين موشکها در عمليات وعده صادق 1 و 2 مورد استفاده گرفت که از جمله آنها موشکهاي خيبرشکن، قدر و عماد بود.

 

اهميت و ضرورت پايگاههاي زيرزميني

 

شهرهاي شناوري و موشکي در ابعاد مختلف داراي اهميت و قابليت هستند که در ادامه به مهمترين اين موارد اشاره ميکنيم.

1. امنيت استراتژيک: اين پايگاهها به دليل قرارگيري در زير زمين، از نظر امنيتي بسيار مقاوم هستند و ميتوانند در برابر حملات هوايي و موشکي دشمن محافظت شوند.

2. عمليات مخفي: قابليت انجام عمليات مخفي و غافلگيرانه را براي نيروهاي نظامي فراهم ميآورد. اين امر ميتواند در شرايط بحراني و جنگهاي نامتقارن بسيار مؤثر باشد. سردار تنگسيري فرمانده نيروي دريايي سپاه در اين خصوص گفت: اين شهر زيرزميني قابليت عمليات آني در دريا را دارد، ما تمام اين پيشرفتها را در زمان تحريم انجام داديم.

3. پشتيباني از عملياتهاي دريايي: با توجه به موقعيت جغرافيايي ايران و تهديدات دريايي، وجود چنين پايگاههايي ميتواند به اجراي عملياتهاي دريايي و نظارتي کمک کند.

 

قابليتها و ويژگيهاي پايگاههاي زيرزميني نيروي دريايي سپاه

 

1. پوشش و استتار: اين پايگاهها به دليل قرارگيري در زير زمين و طراحي خاص، از ديد راداري و شناسايي دشمن پنهان ميمانند.

2. قابليت استقرار تجهيزات پيشرفته: امکان استقرار تجهيزات نظامي، پهپادها، موشکها و ناوهاي کوچک در اين پايگاهها وجود دارد.

3. زيرساختهاي لجستيکي: اين پايگاهها ميتوانند شامل تأسيسات لجستيکي براي تأمين نيازهاي نيروهاي نظامي باشند، از جمله انبارهاي تسليحاتي، تعميرگاهها و مراکز کنترل.

4. مديريت بحران: قابليت مديريت بحران و واکنش سريع به تهديدات مختلف را فراهم ميآورد.

 

تاريخچه شهرهاي موشکي

 

سابقه طراحي و ساخت پايگاههاي زيرزميني در سپاه مربوط به سالهاي دفاع مقدس ميشود، اما براي اولين بار در مهرماه سال 1394 بود که يکي از شهرهاي موشکي رونمايي و تصاويري از آن توسط نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي منتشر شد.

رونمايي از نخستين شهر موشکي سپاه، در رسانههاي جهان بسيار بازتاب فراواني داشت و موجب شگفتي بسياري شد. سردار حاجيزاده فرمانده نيروي هوافضاي سپاه پاسداران، در آن زمان اعلام کرده بود که پايگاههاي موشکي ما در اعماق 500 متري زمين، مجهز به موشکهاي دوربرد و در همه استانها و شهرهاي اين مرز و بوم مستقر و آماده هستند.

تلاشهاي نيروهاي سپاه استمرار داشت و حدود 3 ماه از رونمايي از اولين شهر موشکي سپاه ميگذشت که خبر ديگري رسانهاي شد؛ رئيس وقت مجلس از يکي ديگر از شهرهاي موشکي نيروي هوافضاي سپاه بازديد و آنرا رونمايي کرد. اين شهرها شامل تونلها و بخشهاي متعدد و وسيعي بود و تعداد بسيار زيادي از پرتابگرهاي موشکي در آن مستقر بوده و در شرايط آماده براي شليک، به سر ميبردند.

عمق بالا، به همراه خروجيهاي متعدد که در اين مراکز استراتژيک تعبيه شده، امکان شليک موشکهاي سپاه از راههاي مختلف و در نقاط گوناگون را فراهم ميکند. البته بنا بر مسائل حفاظتي تنها بخش کوچکي از اين شهر زير زميني، رسانهاي شد. به وقت بهمن سال 97 و براي اولين بار سپاه دوباره دست به کار شد و از يک کارخانه توليد موشکهاي بالستيک در زير زمين نيز رونمايي کرد.

وقفه و خستگي در سپاه هيچ معنا و مفهومي ندارد از اين رو در پاييز سال 1399 سامانهاي در يکي از اين شهرها به نمايش درآمد که شامل نوعي سيستم حامل براي موشکهاي بالستيک در شهرهاي موشکي بود که زمان لازم براي آمادهسازي و پرتاب موشکها را شديداً کاهش ميداد. دستاورد سپاه که به «تيربار موشکي» معروف شد، يک سيستم ريلي بود که موشکهاي سنگين را بعد از سوختگيري و آماده شدن براي پرتاب، به وضعيت عمودي در آورده و مثل گلولههاي فشنگ که روي جايگاه نگهداري قرار ميگيرند، آنها را روي يک ريل به سمت محل پرتاب ميبرد.

آماده کردن موشک در فضاي مستحکم شهرهاي زيرزميني و در عين حال افزايش سرعت بارگذاري با دستاورد جديد، دو مورد از چالشهاي موشکيهاي بالستيک يعني در معرض خطر بودن در زمان سوختگيري در فضاي باز يا سالنهاي با حفاظت کم در برابر حملات هوايي و البته زمان بيشتر براي آمادگي براي پرتاب را حل ميکرد.

بالاخره رونمايي و استفاده از شهرهاي موشکي زيرزميني، انعطافپذيري ايران در استراتژيهاي دفاعي و تهاجمي را نيز بهبود بخشيده و اين پايگاهها با امکان استقرار و جابجايي موشکها بهصورت ايمن و دور از ديد دشمن، سناريوهاي مختلف عملياتي را براي نيروهاي مسلح ايران فراهم ميکنند. از سوي ديگر به دشمن ثابت ميکند نيروهاي مسلح و سپاه قدرتمند با دستهاي پُر در مقابل آنان ايستادهاند، ضمن آنکه بايد با قدرت و بازدارندگي ما هم آشنا شوند.

حال رسانههاي بيگانه همانند «BBC فارسي»گزارشهايي عليه شهرکهاي موشکي سپاه تهيه و منتشر کنند، از دشمن و مُهرههاي رسانهاي آنان انتظاري بيش از اين نميرود، کما اينکه 7 فروردين ماه و پس از رونمايي از شهر موشکي نيروي هوافضا سپاه همين کار را انجام دادند و درباره آشيانه پهپادي زيرزميني نيروي دريايي، شيطنتهاي رسانهايشان را تکرار ميکنند اما راه به جايي نميبرند؛ چشمهايشان را بستهاند و حاضر نميشوند با واقعيت رو برو شوند. واقعيت توانمندي و قدرت سپاه است. سپاه و ساير نيروهاي مسلح هر روز ميدان را براي دشمن تنگ و ناامن ميکند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.