وزير بهداشت درباره چگونگي تخصيص و هزينهکرد يک ميليارد دلار صندوق توسعه ملي که به حوزه سلامت اختصاص يافته بود و همچنين وضعيت تامين و کمبودهاي بازار دارويي کشور توضيح داد.
دکتر محمدرضا ظفرقندي در گفتوگو با ايسنا؛ درباره چگونگي تخصيص و هزينهکرد يک ميليارد دلاري که با موافقت رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملي به حوزه سلامت اختصاص يافته بود، گفت: تمام اين يک ميليارد دلار تخصيص يافته است.
وي درباره چگونگي هزينهکرد آن نيز گفت: 300ميليون دلار از اين مبلغ براي پرداخت بدهيهاي وزارت بهداشت از جمله بدهيهاي پرسنلي بوده که توزيع و تمام شده است. 700 ميليون دلار نيز بابت ذخيره استراتژيک دارو و تجهيزات پزشکي؛ طبق آنچه که در برنامه هفتم توسعه تکليف شده، در نظر گرفته شده بود.
وزير بهداشت افزود: در اين راستا تمام ليست دارويي مورد نياز جهت ذخيره استراتژيک، مصوب کارگروه هيات دولت شده؛ چراکه هياتي بايد ليست دارو و تجهيزات را تصويب ميکرد که شامل وزير بهداشت، رييس سازمان غذا و دارو، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزي است. اين کارگروه ليست دارويي و تجهيزات جهت ذخيره استراتژيک را تصويب کرده است.
او افزود: اکنون نيز با شرکتهاي مختلف توليد کننده داخلي و همچنين شرکتهاي وارداتي در حال قرارداد براي وارد کردن يا توليد اين داروها در کشور هستيم.
وزير بهداشت همچنين درباره وضعيت بازار دارويي کشور نيز به ايسنا گفت: کمبودها نسبت به گذشته کمتر شده و نسبت به شهريور ماه سال گذشته، اکنون کمبودها نصف شده است. البته با توجه به شرايط تحريمهاي ظالمانه عليه کشورمان و مشکل در تبادل ارز، مباحث مربوط به خريد مواد اوليه و ... هميشه درصدي از مشکلات وجود دارد. در عين حال هيچ جايي از دنيا نيست که بگويد هيچ لحظهاي کمبود دارويي ندارد.
ظفرقندي گفت: در مجموع شيب کمبودهاي دارويي رو به کاهش است و اميدواريم با ذخايري که تامين ميکنيم نيز شاهد مشکلي در اين زمينه نباشيم.
وزير بهداشت درباره روند تخصيص ارز دارو نيز گفت: تخصيص ارز از سوي بانک مرکزي خوب است و نزديک 80 درصد از ارز تصويبي مورد نياز تا اين بازه زماني را پرداخت کردهاند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.