اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سردار «شادماني» اسوه ايثار و استقامت؛ روايت مسئوليت‌ و نقش‌آفريني‌ها

در پهنه تاريخ حماسه‌ساز ايران اسلامي، نام‌هايي هستند که نه تنها بر کاغذها و سنگ‌نوشته‌ها، بلکه در جان سرزمين و خاطره مردم حک مي‌شوند.

سردار «شادماني» اسوه ايثار و استقامت؛ روايت مسئوليت‌ و نقش‌آفريني‌ها

زماني که انقلاب اسلامي ايران طلوع کرد، روزگار جوانمرديها و آزمايشهاي دشوار نيز آغاز شد؛ دوراني که مردان بزرگي چون سردار سپهبد شهيد علي شادماني، گام در راهي نهادند که مقصدش تنها امنيت و عزت ملت نبود، بلکه اوج ايثار، اخلاص و پايمردي در دفاع از ارزشهاي انقلاب اسلامي را جستوجو ميکردند.

ساليان آغازين بعد از پيروزي انقلاب، غرب کشور صحنه هجوم دشمنان و کينهتوزي گروهکهاي ضدانقلاب بود؛ در همان روزهاي ملتهب که صداي تير و انفجار، زمين پاک همدان، کردستان و کرمانشاه را ميلرزاند، جواني سرفراز از ديار همدان به نام علي شادماني، ديپلمگرفتهاي با تجربه خدمت سربازي، گامهاي آگاهانهاش را به ميدان مبارزه کشاند و دوشادوش ياران شهيدش در کميته انقلاب، به تثبيت امنيت و آرامش شهر و روستا پرداخت.

از حضور مؤثر در حوادث تلخ پاوه و مقاومت جانانه در برابر غائله سهمگين گروهکهاي مسلح، تا همکاري با آموزش و پرورش براي تربيت نسل نو؛ شادماني هميشه دغدغه امنيت و بالندگي سرزمينش را داشت.

در ايامي که عبور از گردنههاي آتشين کردستان و نبردهاي نابرابر در کوهستانهاي اورامانات و نوسود به قيمت جان تمام ميشد، او در خط مقدم بيوقفه حضوري چشمگير داشت؛ چه آن زمان که فرماندهي پايگاه رباط قربيل ژاندارمري را برعهده گرفت و چه روزهايي که با رزمندگان کميته انقلاب همدان به مقابله با فتنه «کودتاي نوژه» شتافت.

طولي نکشيد که در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، تيزبيني و شجاعتش به الگويي الهامبخش بدل شد و مسئوليتهاي سنگينتري را پذيرفت؛ از معاونت عمليات سپاه همدان و فرماندهي محور مرکزي عمليات سرپل ذهاب تا جانشيني تيپ انصارالحسين (ع) و هدايت لشکرهاي ويژه در پرخطرترين جبهههاي غرب کشور. حضور در آزادسازي ارتفاعات استراتژيک، طراحي عملياتهاي ويژه، و نوآوري در سازماندهي نيروها تنها گوشهاي از خدمات او بود؛ خدماتي که با گذر دههها، هر روز ارزش و معناي تازهاي در حافظه ملت ايران مييابد.

آري، سپهبد شهيد علي شادماني فراتر از يک فرمانده ميداني يا طراح عمليات نظامي بود؛ او نماد يک نسل آرمانخواه و خداباور محسوب ميشد که در لحظههاي پرشور آغاز انقلاب تا واپسين روزهاي خدمت، با صلابت و ايمان راسخ، دفاع از ايران اسلامي را تکليف الهي خود دانست. اکنون در زمانهاي که کشور بيش از هر زمان ديگري نيازمند الگوهاي اصيل جهاد و خدمت است، زندگي و سيره شادماني مشعل راه آيندگان خواهد بود و نامش در دل تاريخ و قلب مردم جاودانه ميماند.

 

سپهبد شهيد شادماني، نمونه کمنظيري از ايمان، تدبير و ايثار در جبهه مقاومت بود

 

فرمانده سابق تيپ انصارالحسين (ع) استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه سپهبد شهيد علي شادماني جايگاهي بيبديل در تاريخ دفاع مقدس و تحولات جبهه مقاومت دارد، اظهار کرد: کارنامه درخشان و سيره جاودانه اين فرمانده فقيد، همواره الهامبخش آيندهسازان انقلاب اسلامي خواهد بود.

سردار جعفر مظاهري با اشاره به مسئوليتهاي مهم و راهبردي شهيد شادماني در آغازين سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: سردار شادماني از نخستين نيروهاي جهادي بود که با حضور ميداني و چهره به چهره در عملياتهاي سرنوشتسازي همچون بازيدراز اول و دوم در منطقه سرپل ذهاب، عهدهدار معاونت عمليات سپاه همدان در سالهاي 59 و 60 شد و علاوه بر فرماندهي عمليات سپاه همدان، محور مياني سرپل ذهاب را تا زمستان 1360 هدايت کرد.

وي افزود: سردار شادماني همزمان با رصد و مقابله با تهديدات گروهکهاي ضد انقلاب و دفاع از محورهاي حساس پاوه، نوسود، نودشه و اورامانات به تشکيل تيپ محوري حمزه سيدالشهدا (ع) پرداخت و به عنوان معاون عمليات سپاه منطقه هفت در محور قصرشيرين و فرمانده محور عملياتي مهران، نقش اثرگذاري در تثبيت امنيت غرب کشور داشت.

مظاهري خاطرنشان کرد: وي در ادامه مسير پرافتخار خود، جانشيني تيپ 32 انصارالحسين (ع) در عمليات مهم والفجر دو را پذيرفت و در جايگاه فرماندهي لشکر حضرت حجت (عج) در عملياتهاي بزرگ والفجر پنج و تحرير القدس، برگ زرين ديگري را به دفتر مجاهدتهايش افزود.

فرمانده سابق تيپ انصارالحسين (ع) همدان با بيان اينکه شهيد شادماني از بنيانگذاران قرارگاه عملياتي رمضان و از طراحان عملياتهاي سرنوشتساز جبهه غرب بود، گفت: او به عنوان فرمانده عمليات قرارگاه نجف در سالهاي 63 و 64 و نيز جانشين لشکر 32 انصارالحسين (ع) در عملياتهاي کربلاي چهار، کربلاي پنج و فرمانده اين لشکر در عملياتهاي کربلاي هشت، نصر چهار، نصر هشت، بيتالمقدس دو و والفجر ده نقش بيبديلي در پيروزي رزمندگان اسلام ايفا کرد.

 

انتصاب به فرماندهي قرارگاه مرکزي خاتمالانبياء؛ نقطه عطفي در مسير خدمت

 

وي با اشاره به نقشآفريني شهيد شادماني در عمليات مرصاد تصريح کرد: فرماندهي لشکر شش ويژه پاسداران در نبرد مرصاد و حضور در خطوط مقدم مقابله با دشمن بعثي و گروهک منافقين، از ديگر مأموريتهاي بيمانند ايشان در تاريخ دفاع مقدس بود.

سردار مظاهري گفت: سردار شهيد علي شادماني پس از پايان جنگ تحميلي نيز در مناصب کليدي همچون فرماندهي عمليات نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، فرماندهي لشکر 3 نيروي مخصوص حمزه سيدالشهدا، فرماندهي لشکر چهار بعثت و قرارگاه نجف اشرف نقش بسزايي در حفظ امنيت ملي ايفا کرد و در ادامه، با مسئوليتهايي مانند رئيس اداره عمليات ستاد کل نيروهاي مسلح و پس از آن معاون عمليات ستاد کل و از سال 1395 معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزي خاتم الانبيا (ص)، همواره گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب، به خدمت خالصانه مشغول بود.

وي عنوان کرد: پس از ترور شهيد سرلشکر رشيد در خرداد 1404 و اعطاي درجه سرلشکري از سوي فرمانده معظم کل قوا، سردار شادماني به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزي خاتم الانبيا منصوب شد و مسئوليت حساس هدايت جبهه مقابله با دشمنان اسلام و انقلاب را عهدهدار گشت.

 

شهادت سردار شادماني؛ سند افتخار براي سپاه و ملت ايران

 

مظاهري افزود: زندگي پرافتخار شهيد شادماني، نمونهاي کمنظير از جوانمردي و ايمان عملي بود. ايشان که در سال 1335 در همدان چشم به جهان گشود، پس از پايان تحصيلات و خدمت سربازي، در کنار مردم انقلابي و همگام با شهداي همدان، نهال انقلاب را با خون و غيرت خود آبياري کرد؛ چه آن روز که در کردستان و سنندج و سقز يادگارهاي فراموشنشدني از خود بر جاي گذاشت و چه هنگام فتنه آفريني منافقين و دشمنان، با استواري و هوشياري در برابر آنها ايستاد.

فرمانده سابق تيپ انصارالحسين (ع) با اشاره به ايمان و اخلاص مثالزدني شادماني خاطرنشان کرد: اين فرمانده رشيد در تمام اين سالها، با پايبندي به اصول انقلاب و ولايت فقيه و با اميد به تحقق وعدههاي الهي، در خط مقدم جبهه مقاومت باقي ماند و در جنگ با رژيم جنايتکار صهيونيستي تا آخرين نفس به آرمانهاي ملت ايران وفادار بود.

وي افزود: بيترديد شهادت اين سردار دلاور که پس از 46 سال مجاهدت بيوقفه و سربلندي در ميدانهاي نبرد، سرانجام در اعلي عليين و در کنار ياران شهيدش آرام گرفت، سند افتخار و مجد ملت و خانواده بزرگ سپاه پاسداران است و راه و ياد او، چونان چراغي فروزان، الهامبخش نسل حاضر و آينده خواهد بود.

مظاهري در پايان ضمن تسليت اين ضايعه به رهبر معظم انقلاب اسلامي و ملت ايران، بيان کرد: امروز ما بيش از هر زمان ديگري نياز داريم از راه و مرام شهيد شادماني و همه شهداي والامقام انقلاب، درس ايثار و وفاداري به آرمانهاي امام و شهدا بياموزيم و همچنانکه خداوند در کلام وحي وعده داده: «هرگز کساني را که در راه خدا کشته شدهاند مرده مپندار، بلکه زندهاند و نزد پروردگارشان روزي داده مي‏شوند. به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است‏ شادماناند و براي کساني که از پي ايشاناند و هنوز به آنان نپيوستهاند شادي ميکنند که نه بيمي بر ايشان است و نه اندوهگين مي‏شوند.» (آل عمران: 169-170)

اين فرمانده فقيد همواره معيار و ميزان صداقت و فداکاري براي آيندگان خواهد ماند و نام بلندش در تاريخ پرافتخار ايران اسلامي زنده و جاويد است.

فردا يکشنبه 8 تير ماه با بدرقه پيکر مطهر سپهبد شهيد علي شادماني و ثبت نامش در زمره شهداي جاودانه مقاومت، يک بار ديگر تاريخ اين سرزمين بر وفاداري و اخلاص فرماندهان خود صحه خواهد گذاشت.

نسل امروز و فرداي ايران، وامدار آن رشادتها و جانفشانيهاست؛ رشادتي که رمز ماندگاري انقلاب اسلامي و پايداري ايران در برابر دشمنان قسمخورده بوده و هست.

زندگي و شهادت شادماني را بايد نه فقط يک خاطره، بلکه جرياني زنده و الهامبخش در مسير جهاد، عزت و استقلال اين ملت دانست؛ جرياني که تا هميشه از سرچشمه ايثار شهدا سيراب ميشود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.